17. mai-feiring:

Se kjendisenes 17. mai-bilder!

Poserer med både katt og mår på nasjonaldagen. 

I FINSTSASEN: Komiker Else Koss Furuseth, tidligere statsminister Jens Stoltenberg og «I kveld med Ylvis»-reporter Magnus Devold har delt bilder på Instagram i anledning 17. mai. Foto: Instagram
I FINSTSASEN: Komiker Else Koss Furuseth, tidligere statsminister Jens Stoltenberg og «I kveld med Ylvis»-reporter Magnus Devold har delt bilder på Instagram i anledning 17. mai. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): 17. mai er høytid for statusoppdateringer på sosiale medier. Spesielt på Instagram florerer det med bilder av bunader, fine frokoster og barnetog. Det står heller ikke stille for norske kjendiser.

Gratulerer med dagen! ❤️ #spons #hibas

Et innlegg delt av Else Kåss Furuseth (@kaassolini)

Dagbladet har tidligere tatt kontakt med velkjente 17. mai-entusiaster. Stian «Staysman» Thorbjørnsen innrømmet at «selfiekjøret» kunne bli litt mye, og «Luksusfellen»-Hallgeir røpet sitt beste bunadtriks.

En av kjendisene som er tidelig ute med sitt 17.mai-bilde, er komiker og tv-profil Else Kåss Fureseth (36).

Hun poserer med en fargerik paraply og en stor 17.mai-sløyfe festet til glittertoppen. «Gratulerer med dagen! <3», skriver hun på Instagram.

Vekket av sønnen

I mars ble det kjent at Anne Rimmen (35) tredde inn i rollen som programleder i humorprogrammet «mandagsklubben». Det er ikke den eneste forandringen i livet hennes det siste året.

I juli i fjor ble hun og samboeren Ailo Gaup foreldre til en liten gutt. Det betyr en annerledes 17. mai-morgen.

- Takket være sønnen min på ti måneder startet dagen (som vanlig) altfor tidlig, men vi holder oss våkne med kaker og kos. Og bytter ut tog med trilletur, skriver programlederen i en tekstmelding til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

På bildet er hun iført en beltestakk fra Bø i Telemark. Hun er oppvokst i Porsgrunn og følte at det var naturlig å ha en bunad fra samme fylke. Bildet er tatt som en del av en tidligere reportasje i KK.

Jens Stoltenberg, general-sekretær i NATO og tidligere statsminister, tar en blid selfie i grønne omgivelser. Han vifter med det norske flagget og «ønsker deg en fin 17. mai-feiring».

Dobbel feiring

Det blir som vanlig dobbel feiring for Terje Sporsem.

Komikeren fyller nemlig 41 år på nasjonaldagen: «Siden jeg har bursdag, blir folk fornærmet når jeg bare svarer takk og går videre. Til dere jeg ikke sa gratulerer tilbake til; denne er til dere», skriver han på Instagram.

- I dag er det barnetog, og utover dagen er jeg min kones gissel. Hun har lagt alle planer, fleiper han til Seoghør.no.

Selv om Terje Sporsem selv fyller år på nasjonaldagen, er det barna hans som vies mest oppmerksomhet.

- Jeg er ikke så glad i bursdagsfering egentlig, så koser meg mest på barnas vegne. Har en feeling på det at blir noe feiring utover ettermiddagen. Kona stekte usannsynlig mye eggerøre i morges, spekulerer «bursdagsbarnet».

Feirer med katten

Tore Petterson, kjent ifra «Farmen kjendis» og NRK-programmet «Sofa», har tatt på seg matrosdrakta for den spesielle anledningen.

Til tross for at sosiale medier er preget av farger på en dag som denne, går tv-profilen for sort/hvitt.

Gratulerer med dagen, Norge! ❤️❤️❤️🇳🇴🇳🇴🇳🇴

Et innlegg delt av Tore Petterson (@torepetterson)

- Jeg startet dagen på «God morgen Norge». Nå spiser vi på Grunerløkka; en fin vennegjeng. Senere blir det hagefest på Tåsen! Jeg ankommer når barna er lagt, sier han om dagens festplaner til Dagbladet.

Programleder Triana Iglesias har fulgt deltakerne i «Paradise Hotel» gjennom intriger og skandaler i åtte år. Hennes Instagram-bilde vitner derimot om en lunefull og rolig feiring.

Katten hennes, Chips, har blitt pyntet med 17. mai sløyfe og ser tankefull ut ved siden av et fintdekket bord.

Poserer med røyskatt

«I kveld med Ylvis»-reporter Magnus Devold (30) poserer med et villdyr, nemlig en utstoppet røyskatt - med flagg plassert i poten.

«Flagger for alle dere andre som også fikk ansvaret for eggerøre under årets frokoster. Vi greide det. Gratulerer med dagen».

- Jeg fikk i oppgave å lage eggerøre til frokosten, og for den fikk jeg voldsomme mengder skryt rundt bordet. Særlig fra meg selv, utdyper han til Seoghør.no.

Han er en fast tradisjon på 17 mai; å angre på at han heller ikke i år anskaffet seg en bunad.

- Straks bærer det inn til sentrum, og der kommer min anger på å ikke ha skaffet meg bunad til til øke intensivt. Jeg dropper å sette av tid og penger til dette hvert år, og hver 17. mai angrer jeg som en hund.

Kattepus under armen

«Skam»-skuespiller Ulrikke Falch (20) delte en filmsnutt av seg selv på Instagram.

I klippet har Instagram-stjernen en to champagneflasker under den ene armen, samt et flagg og en kattepus i den andre. Hun svinger seg rundt i en flott bunad.

Hun forteller samtidig om den norske nasjonaldagen for sine utenlandske følgere:

«På 17. mai feirer vi vår nasjonaldag. Champagne til frokost og på kvelden hilser vi på kongen vår. Det er faktisk ganske rart. GRATULERER MED DAGEN!», skriver skuespilleren.

Alkohol- og korpsfri 17. mai, med helt grei utsikt. Slik den skal være.

Et innlegg delt av Linnéa Myhre (@linniiie)

Det er riktinok ikke alle som drikker alkohol på 17. mai. Linnea Myhre, forfatter og blogger, tar tilsynelatende en pause fra Oslo.

Hun har funnet veien hjem til Molde, og nyter utsikten fra en veranda.

«Alkohol- og korpsfri 17. mai, med helt grei utsikt. Slik den skal være.», skriver hun på Instagram.

På nasjonaldagen er NRK-programleder Tore Stromøy tilsynelatende på sporet av den perfekte 17. mai-stemningen.

Strømøy koser seg med sin bunadkledde kjæreste, Cathrine Wiggen, i Trondheim. Selv kjører den folkekjære tv-profilen dress og slips.

- Hurraaaaaa, jubler han på Instagram, etterfulgt av hashtagen #kjærester.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer