KREATIV: Jenny Skavlan brukte samme kjole i 24 dager - på svært forskjellige måter.  Foto: Jenny Skavlan
KREATIV: Jenny Skavlan brukte samme kjole i 24 dager - på svært forskjellige måter. Foto: Jenny SkavlanVis mer

Se Jenny Skavlans «Phulefilm»

- Jeg tar gjerne fatt på lignende prosjekter når jeg har en ny og fristende ide, sier designeren til Seoghør.no.

SEOGHØR.NO: Designer og programleder Jenny Skavlan (28) startet i desember en «Phulekalender» på sin hjemmeside.

Prosjektet var ikke så grovt som det høres ut. 28-åringen skulle nemlig bruke den samme kjolen i hele desember.

Kjolen er fra det norske merke AoE, og er oppkalt etter Savitribai Phule, som startet den første jenteskolen i India i 1848- derav navnet «Phulekalenderen».

Til Seoghør.no forteller Jenny at de tre antrekkene på bildet over, er hennes favoritter.

- Jeg er veldig glad i disse, liker når man får en enkel sort skjortekjole til å bli festklar. Så er det klassiske elementer som perler og ruter som gir det et tidløst preg, forteller den kreative «Syom»-forfatteren som også reklamerte for filmen på Instagram.

Kalenderen har skapt stort engasjement på sosiale medier, og et kjapt søk på Instagram viser at Skavlan har nesten 200.000 følgere på det sosiale mediet.

Også Jenny selv spøkte med at hun nå hadde sluppet sin første «Phulefilm».

- Kjedelig når det blir for lett

- Kommer du til å gjøre noe lignende igjen?

FLOTT: Motedronningen Jenny Skavlan strålte på «Costume Awards» og vant prisen for «Årets best kledde kvinne». Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
FLOTT: Motedronningen Jenny Skavlan strålte på «Costume Awards» og vant prisen for «Årets best kledde kvinne». Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer

- Jeg elsker sånne prosjekter, når det er litt unntakstilstand og man må tenke alternativt og kreativt. Når mote blir for lett, synes jeg det blir kjedelig. Og å gå å kjøpe et plagg der alle andre hanndler klær hver gang man «mangler» noe, er jo lett- og kjedelig.

- Så jeg tar gjerne fatt på lignende prosjekter når jeg har en ny og fristende idé forbundet med gjenbruk og redesign, sier hun til Seoghør.no

Den vakre moteløven vant nylig en pris for «Årets best kledde kvinne» på «Costume Awards» på Gamle Logen i Oslo. Hun vant også pris for «Beste Instagram».

Da var hun kledd i en todelt drakt, og hadde på seg sitt første «Chanel»-plagg.

- På nyåret fikk jeg den veldig rasjonelle tanken; “Det er en skam at jeg ikke eier et vintage Chanel plagg”. Det er på ingen måte en skam, men jeg bestemte meg for å gjøre noe med det, skriver hun på hjemmesiden sin.

Det var en stolt Skavlan som tok imot prisen.

- Jeg håpet skikkelig på dette. Dette var skikkelig stas. Jeg synes dette er gøy, for klær betyr mer enn tekstiler. Tusen takk til alle som har stemt, sa Jenny.

LES OGSÅ: Kom i korsett fra sex-butikk