Leah Isadora:

Se hvem som fyller 12 år!

Et av kongeparets barnebarn har fødselsdag lørdag. 

12 ÅR: Leah Isadora (midten) begynner å bli stor jente. Neste år blir hun tenåring. Foto: NTB scanpix
12 ÅR: Leah Isadora (midten) begynner å bli stor jente. Neste år blir hun tenåring. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Den 8. april 2005 kom prinsesse Märtha Louises og Ari Behns mellomste datter til verden på familiens landsted Bloksbjerg utenfor Fredrikstad. Lørdag fyller hun 12 år.

Leah Isadora ble født på landstedet Bloksberg på Hankø i Fredrikstad. Mormor dronning Sonja fikk det glade budskapet om at Leah var kommet til verden for 12 år siden på vei ut av Peterskirken i Roma etter pavens begravelse, mens morfar kong Harald lå hjertesyk.

Det var liten tvil om at det nyfødte barnebarnet, førte til mye glede i en ellers vond tid.

- Alt befinner seg vel med mor og barn

Den nyfødte veide 3760 gram og er 52 cm lang. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten har meddelt Stortingets president at barnetsnavn er Leah Isadora Behn», sto det i pressemeldingen som ble sendt ut fra Slottet samme dag.

Saken fortsetter under bildet.

BURSDAG: Leah Isadora, (foran dronning Sonja), kom til verden da kongehuset var inne i en tung tid og satte nytt lys inn i familien. 
BURSDAG: Leah Isadora, (foran dronning Sonja), kom til verden da kongehuset var inne i en tung tid og satte nytt lys inn i familien.  Vis mer

Det vites ikke hvordan den nybakte 12-åringen skal feires, men det er tradisjon for store familieselskaper i kongefamilien. Både kongeparet, kronprinsfamilien, Aris familie og faddere, pleier å samles på barnas bursdager.

Kongeparet reiser til Sikkilsdalen på prinsehytta allerede i formiddag. Det er derfor godt mulig bursdagsfesten ble arrangert i forkant, slik at alle skulle få være med på feiringen.

Glad i hester

Leah går til daglig på Steinerskolen i Bærum, og på fritiden er hun mye i stallen – akkurat som mamma Märtha.

Sammen med søstrene Maud Angelica og Emma Tallulah driver hun med den krevende grenen voltige i Lommedalen Ride- og kjøreklubb - en blanding av turn og dans på en hest i bevegelse.

I fjor høst opptrådte alle tre søstrene under Oslo Horse show. Da var Leah var utkledd som Wendy fra Peter Pan, og underveis lå hun strak over skuldrene til to av team-medlemmene på hesten, mens «We can fly» ble spilt over høyttalerne.

Da satt foreldrene, som nylig hadde gått fra hverandre, sammen på tribunen og heiet fram jentene sine. De var åpenbart stolte.

Saken fortsetter under bildet.

SAMMEN ETTER BRUDDET: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn viste seg sammen offentlig for første gang under Oslo Horse Show. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SAMMEN ETTER BRUDDET: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn viste seg sammen offentlig for første gang under Oslo Horse Show. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Ifølge VG er Leah og storesøsteren Maud blant landets beste voltige-utøvere i rekrutteringsklassen C-program. Begge var på vinnerlaget i C-program da Sandnes og Jæren Rideklubb arrangerte stevnet som også teller som Norgesmesterskap i fjor.

Skjermet fra offentligheten

Märthas døtre er i stor grad skjermet fra offentligheten, men i løpet av det siste året har Leah deltatt på langt flere offentlige tilstelninger enn normalt. Det skyldes at besteforeldrene feiret 25 år på tronen i 2016.

Leah og søstrene var blant annet med på skilek på Slottsplassen og under jubileumsgudstjenesten i Nidarosdomen.

De var også med på de offisielle familiebildene som hoffet delte med oss i forbindelse med kongens 80-årsdag i februar i år.

LES OGSÅ: Slik får Aksels nye kjæreste modellkroppen

SMÅ: Her står kongeparet sammen med barnebarna , Leah Isadora, Emma Tallulah  Ingrid Alexandra og Magnus da de var litt mindre. Foto: NTB scanpix
SMÅ: Her står kongeparet sammen med barnebarna , Leah Isadora, Emma Tallulah  Ingrid Alexandra og Magnus da de var litt mindre. Foto: NTB scanpix Vis mer