Se hva som skjulte seg under hjelmen

Jan Thomas fikk møbellakkereren Hanne til å skinne.

SEOGHØR.NO: Se og Hør er i gang med en ny runde «Bli ny», der vanlige damer får en makeover av Jan Thomas.

Hanne Sommerstad (47) fra Barkåker jobber som møbellakkerer og går kledd i lakkdress, hjelm og støvler hver dag på jobb.

– Jeg har en jobb som er lite feminin med svette, støv og verneutstyr. Det hadde vært så moro å få oppleve damen i meg, skrev hun i søknaden til Se og Hør.

Jan Thomas (47) ser potensialet som til daglig er skjult under arbeidsantrekket. Når Hanne tar plass i frisørstolen på Jan Thomas Studio drar han håret hennes bakover.

– Du har et veldig godt utgangspunkt. Fin hud, fine rammer. Vi må gå inn og gjøre noe som åpner opp, så jeg får sett ansiktet ditt, forklarer kjendisstylisten i videoen du kan se øverst i saken.

HÅRFIN FORVANDLING: Hanne Sommerstad har svært tykt hår. Jan Thomas vil ha det opp og bort fra ansiktet. På bildet til høyre har hun fått ny farge og frisyre.  Foto: Espen Solli/Se og Hør
HÅRFIN FORVANDLING: Hanne Sommerstad har svært tykt hår. Jan Thomas vil ha det opp og bort fra ansiktet. På bildet til høyre har hun fått ny farge og frisyre. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

– Jeg ser selv at jeg ser yngre ut med håret bort fra ansiktet, sier Hanne, som har en tykk hårmanke med begynnende striper av grått.

– Du skal få en frisk og fin make-up, som ikke er oversminket. Og ikke minst, et antrekk som kan imponere deg. Er du klar for det? spør Se og Hørs motepoliti.

– Jeg gleder meg!

– Det gjør jeg også, fastslår Jan Thomas før han setter i gang teamet sitt.

Se video av hele makeoveren øverst i saken!

- Jeg vil utfordre deg

De neste timene får Hanne ny hårfarge og frisyre. Brynene blir farget og formet, før det legges profesjonell sminke. Til slutt kles hun opp i en blomstermønstret kjole fra Erdem.

SISTE FINISH: Christopher Mørch Husby gir Hanne en siste runde med hårspray før fotoshooten.  Foto: Espen Solli/Se og Hør
SISTE FINISH: Christopher Mørch Husby gir Hanne en siste runde med hårspray før fotoshooten. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

– Jeg ville finne ut hvem du er når du ikke er på jobb. Utfordre deg litt og ta den litt lenger enn du selv ville gjort. Slik at du tenker Oj, jeg kan faktisk bruke blomster» og «Jeg skjønner hva de mente med håret og sminken», forklarer Jan Thomas før hun får se resultatet i speilet.

– Jeg føler meg kjempefin, sier Hanne og smiler fra øre til øre.

Kjolen fra Erdem var lånt fra designerbutikken Kamikaze til fotoshooten, men Hanne likte den så godt at hun kjøpte den med seg hjem. Designeren er en stor favoritt blant Hollywood-stjernene og kongelige.

Blant de som har falt for de blomstermønstrede kjolene finner vi Gwyneth Paltrow, Keira Knightley, hertuginne Kate og Sarah Jessica Parker, som brukte en Erdem-kjole da hun ledet Fredspriskonserten i Oslo.

I FULL BLOMST: Hanne Sommerstad falt pladask for kjolen signert Erdem. Hollywood-stjernene Gwyneth Paltrow, Sarah Jessica Parker og hertuginne Kate er også fans av designeren.  Foto: Espen Solli/Se og Hør/All Over/FameFlynet
I FULL BLOMST: Hanne Sommerstad falt pladask for kjolen signert Erdem. Hollywood-stjernene Gwyneth Paltrow, Sarah Jessica Parker og hertuginne Kate er også fans av designeren. Foto: Espen Solli/Se og Hør/All Over/FameFlynet Vis mer

Se hele reportasjen i ukens Se og Hør – i salg nå.  

LES OGSÅ: Slik bruker du Jan Thomas-metoden

Jan Thomas-metoden: Slik holder frisyren hele dagen