Se hva som fikk komikeren til å gråte

Komiker Jonas Rønning er vant til å le – og få folk til å le. Men da han besøkte landsbyen han har hjulpet i 10 år, kom tårene.

SEOGHØR.NO: - Den komboen av takknemlighet og glede. Det setter ditt eget liv i perspektiv, sier Rønning under besøket i Zimbabwe, som du kan se i videoen i denne saken.

43-åringen fra Jevnaker er en velkjent komiker i det norske standup-miljøet.

I 10 år har Rønning også bidratt hvert år til Standup Aid,  en årlig gallaforestilling der de aller fleste av landets beste komikere har bidratt én eller flere ganger.

Inntektene går til den veldedige organisasjonen Sabona, som driver et tjuetalls prosjekter, skoler og helseklinikker i Zimbabwe, langt sør i Afrika.

Skjønner det først nå

I anledning 10-årsmarkeringen for komiker-samarbeidet, inviterte Sabona med seg Jonas Rønning til landsbyen Dopota, hvor det hele startet.

Der fikk han se hva pengene fra Standup Aid har utrettet.

Rønning mottas på fantastisk vis. Hele landsbyen er på beina. Det danses. Innbyggerne vet ikke hva en komiker er, eller gjør. Men de vet at Rønning og hans komiker-kolleger har bidratt med mange penger.

Det er i refleksjon over denne dypfølte takknemligheten at Rønning i filmen sier:

-Tre-fire telefoner, litt mail, og en kveld i Oslo med standup. Og så betyr det så mye for denne landsbyen. Jeg blir rørt, sier Rønning, før han mister kontroll over stemmen.

- Jeg skjønner det først nå, sier han.

Og lar tårene komme.  

Bli fan av Se og Hør på Facebook her!

Les også: Standup-stjernene ga alt