Se hva «Proffen» skal gjøre nå

90-tallsidolet filmklar igjen.

PROFFEN: Tommy Karlsen og Håvard Bakke ble rikskjendiser gjennom de tre «Pelle og Proffen»-filmene på begynnelsen av 90-tallet.
PROFFEN: Tommy Karlsen og Håvard Bakke ble rikskjendiser gjennom de tre «Pelle og Proffen»-filmene på begynnelsen av 90-tallet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO:  Rollen som Proffen i de tre «Pelle og Proffen»-filmene gjorde Tommy Karlsen (35) til rikskjendis på begynnelsen av 90-tallet.

Sammen med Håvard Bakke (Pelle) var Karlsen tenåringsidol og ble gjenkjent hvor enn han gikk.

Etter filmsuksessen ble imidlertid 35-åringen frarådet å søke etter andre roller, fordi de fleste forbandt han med «Proffen». Og dette førte etterhvert til at det ble stille rundt den norske skuespilleren. 

I disse dager er 35-åringen aktuell som stemmen til kjendis-trollet Shrek, i det som er den fjerde filmen om velkjente karakteren.

Og overfor VG innrømmer Karlsen at tiden etter «Pelle og Proffen»-suksessen ikke har vært helt enkel.

- Begynnelsen av 20-årene var ikke den kuleste perioden i mitt liv, men det har gjort at jeg har bygget opp en standhaftighet. Men jeg venter fortsatt på å gjøre «en Travolta», sier han til avisen.

35-åringen har tatt over Shrek-rollen fra Asgeir «sjefen over alle sjefer» Borgermoen, som hadde stemmen til trollet i de tre første suksess-filmene.

Men etter mange år som dubber, er ikke det å ta over for «sjefen» noe Tommy frykter.

- Det viktigste er å ikke skuffe fanskaren, de små som allerede har et forhold til Shrek, sier han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Det er sterkt å oppleve

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer