Se høydepunktene fra Stordalen-festen her!

Blomsterhatter, langrennsski og Bobbysocks var noe av det som dukket opp da kjendisene hyllet sine norske helter.

SEOGHØR.NO: 16.mai var det nok en gang pyntet opp til fest i kontorlokalene til hotellkongen Petter Stordalen på Frogner, da han og kona Gunhild Stordalen åpnet dørene for den tradisjonsrike «dagen-før-dagen»-festen.

Denne gangen hadde Stordalen gjort om hotellkjedens Choice's hovedkontor i Bygdøy Allé til en minikopi av slottet.

Årets tema var norske helter, og selv kom ekteparet i «Mariusgenser»-inspirerte antrekk.

- Mønsteret er fra 1953, og ble laget til filmen «Troll i ord» som jeg er veldig fan av. Dette var jo et moteplagg på 50-tallet - og er fremdeles et moteplagg, fortalte han videre.

Gunhild Stordalen fikk endelig Mariusgenser-kjolen hun hadde drømt om:

- Mariusgenser er noe av det norskeste av det norske. Da jeg var liten fikk jeg alltid Mariusgenser på meg da jeg skulle på tur, men jeg fikk aldri en kjole. Så det har jeg i kveld!

FESTKONGEFAMILIEN: Petter Stordalen og Gunhild på vei opp den røde løperen foran sitt nye slott. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
GJENNOMFØRT: Gunhild Stordalen med mariussokker i skoa. Foto: FameFlynet Norway
NYPYNTET SLOTT: Slik er Choice Hotellets hovedkvarter forvandlet til festen. Foto: Espen Solli/Se og Hør
GRØNN TIGHTS: Jan Fredrik Karlsen er med å arrangere festen som vanlig. Foto: FameFlynet Norway

Blant de celebre gjestene var blant andre Kathrine Sørland og ektemannen Andreas Holck, som var utkledd som Kvikk Lunsj og Solo, komiker Sigrid Bonde Tusvik og ektemannen Martin Jøhndal - som var dresset opp som kronprinsparet - i tillegg til Norwegian-direktør Bjørn Kjos, idrettsutøver Bjørn Dæhlie og artist Bertine Zetlitz - som kom som den avdøde kunstløpstjernen Sonja Henie.

Ekteparet Jan Thomas og Christopher Mørch Husby glitret på rød løper, og var utkledd som den suksessfulle 80-tallspopduoen Bobbysocks - men stylisten avslørte også at han var inspirert av Eurovision-vinneren Conchita - med sitt lange hår og mørke skjegg:

- Det som er så fantastisk med meg er at jeg ikke har mistet «looksa mine». Dette er litt sånn Conchita som møter Hanne Krogh. Det er en tanke bak å være litt Conchita i dag!, sa Jan Thomas henrykt på rød løper.

[views:embed:node_embed:block:71518]

Petter Stordalen ville ikke avsløre hvilke artister som skulle opptre i løpet av kvelden, men etter det Se og Hør erfarer sto både Wenche Myhre og Morten Abel på scenen under festlighetene:

- Det blir selvfølgelig stjerner som har vært stjerner gjennom mange tiår, men det blir også «det nye Norge», fortalte han på rød løper da gjestene ankom festen.

Tidligere har ekteparet Stordalen blant annet arrangert svenskefest, togaparty, hippiefest og maskeradeball for sine kjendisvenner 16.mai.

LES OGSÅ: - Petter insisterte på at vi skulle date