Se, her snubler han på prisutdelingen

Snublet i trappa, ble sensurert, takket hundene og kom i gullsko på festen. For et comeback!

SNUBLET PÅ SCENENE: Mickey Rourke gikk i bakken på vei opp for å motta prisen. Men tok seg fint inn igjen med en særdeles følelsesladet tale.
SNUBLET PÅ SCENENE: Mickey Rourke gikk i bakken på vei opp for å motta prisen. Men tok seg fint inn igjen med en særdeles følelsesladet tale. Vis mer
SEHER.NO: Mickey Rourke (52) har med sin innsats i "Sin City" og "The Wrestler" gjort et filmcomeback på linje med det John Travolta gjorde i Pulp Fiction.

Og søndag ble innsatsen kronet med Golden Globe for beste mannlige skuespiller for "The Wrestler".

Da Rourke skulle ta imot prisen, snublet han i trappa (antakeligvis på grunn av all Champagnen han drakk hele kvelden, kommenterer Stylist), bannet på amerikansk TV og ble dermed sensurert og brukte ordet "baller" flere ganger og avsluttet sin følelsesladede tale med å takke sine døde hunder.

Men som Stylist kommenterer: "Mickey Rourke har en personlighet man ser altfor sjelden nå for tiden. Den eneste måten han kunne toppet seg selv på, var ved å slå til Rumer Willis i puppene."

Og som med karakteren i "The Wrestler", og som med hans egen karriere, reiste Mickey Rourke seg igjen etter fallet på vei opp på til scenen og leverte en rørende og åpenhjertig takketale.

- Det har vært en veldig lang vei tilbake for meg, og jeg er ingen veldig god taler jeg hadde egentlig håpet at Robert Downey Jr. hadde kommet opp og snakket litt for meg, begynte Rourke sin takketale med.

- Men uansett, for et par år siden var jeg nesten ute av denne bransjen og en ung mann tok kontakt og satte hele sin karriere på spill for å representere meg, og han gjorde en helvetes jobb. Jeg vil takke David Unger for å ha baller nok til å støtte meg. Jeg vil takke sjefen hans for at han ikke kastet ham tilbake til postrommet, sa Rourke.

Han fortsatte sin fengslende tale med:

- Og jeg har spilt sammen med en fantastisk regissør som måtte kjempe hardt for å få meg med i denne filmen fordi han ikke kunne tjene noen penger på navnet mitt. Og Darren Aronofsky, jeg har sagt dette før i relasjon til sport som jeg kan litt om, alle store skuespillere og regissører kommer hvert 30. år og jeg tror Darren er en av dem, han fikk det beste ut av meg. Han hater det når jeg sier han er tøff, men han er en tøff jævel, sa Rourke.

Men mest oppsikt vakte det da Rourke avsluttet med å takke sine egne hunder.

 - Og jeg vil takke alle hundene mine både de som er her og de som er borte, for når man er alene er hunden alt man har. De betydde alt i verden for meg, sa Rourke.

 På Golden Globe-festen kom han i passende bekledning: Gullsko og gullslips.

Se Rourkes takketale her (ekstern link)

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Hvem vant kjolekampen?