PRØVESMAKING: Det var da Eyvind Hellstrøm skulle prøvesmake maten i torsdagens program at han først smakte, og så satte skjea ned igjen i maten. Se klippet nederst i saken. Foto: TV3
PRØVESMAKING: Det var da Eyvind Hellstrøm skulle prøvesmake maten i torsdagens program at han først smakte, og så satte skjea ned igjen i maten. Se klippet nederst i saken. Foto: TV3Vis mer

Se, her gjør Hellstrøm en tabbe!

- Selv gjør jeg ikke slikt hjemme engang...

SEHER.NO: Den berømte mesterkokken Eyvind Hellstrøm (60) har gjort stor suksess med å hjelpe restauranter på rett vei i TV-programmet "Hellstrøm rydder opp" på TV3. Og torsdag satte programmet sesongrekord med 338.000 seere i snitt.

I programmet tok "Bagatelle"-eieren seg et besøk på spisestedet "Fengselet" på Stord, og som Seher.no tidligere har skrevet fikk Hellstrøm seg en uventet overraskelse da innehaveren Ola Dahl Andersen ga uttrykk for at han var bekymret for at hans ansatte fikk en for travel arbeidsdag.

Dermed haglet strenge ord fra den kjente mesterkokken. Nå får imidlertid også Hellstrøm selv kritikk for måten han opptrådde på i programmet...

For da 60-åringen stod og laget mat, for å vise hvordan det virkelig skulle gjøres, gjorde han en tabbe. Han tok tak i en skje, prøvesmakte på maten, ristet skjeen over det han nettopp hadde laget - før han omsider la skjeen opp i maten igjen.

Se video av hendelsen nederst i saken!


Det har fått flere tv-seere til å reagere, og det gjør også daglig leder i Norges Kokkemesteres Landsforening, Ruth Hege Holst.

- Jeg har ikke sett programmet, men dette bør selvsagt ikke skje. Jeg vil helst tro at dette er en glipp fra Hellstrøms side, jeg kan ikke tro at han gjør slikt til vanlig.

- Selv gjør jeg ikke slikt hjemme engang, det ville vært utenkelig for meg, sier hun til Seher.no.
Seher.no har mottatt reaksjoner fra seere som så torsdagens "Hellstrøm rydder opp", og som uttrykker bekymring for å spise ute hvis det er slik norske kokker praktiserer jobben sin rundt om i Norge.

- Er dette vanlig i restaurantbransjen?

- Det kan nok skje, man kan jo ikke garantere noe. Men det bør som sagt ikke skje. Spesielt i disse svineinfluensatider bør man tross alt være ekstra forsiktig med slikt. Samtidig må jeg si jeg synes det er rart at klippet ikke er redigert bort av TV 3, mener Holst.

Gry Marianne Holmbakken i Mattilsynet, har selv ikke sett det aktuelle programmet, og er svært ordknapp:

- På generelt grunnlag vil jeg si at det er viktig med god personlig hygiene for å forhindre spredning av bakterier og virus. God oppvarming av maten vil også sørge for å drepe eventuelle smittestoffer, er alt hun vil si til Seher.no.

Informasjonsansvarlig i TV3, Øyvind Skovli, har registrert at torsdagens Hellstrøm-episode har skapt reaksjoner rundt om på nettet.

- Eyvind må jo tåle å få høre det han også, selv om han leverer gode resultater rundt seg. Hellstrøm er så tett på kokkefaget som det går an. Men ingen er perfekt, av og til glipper det for han også, forteller Skovli til Seher.no.

- Har det innad i TV 3 blitt diskutert hvorvidt Hellstrøm-tabben skulle klippet bort eller ikke?

- Denne seansen har "gått under radaren" for vår del, men jeg tror nok ikke den ville bli klippet bort uansett, sier han til Seher.no.

Det har ikke lyktes Seher.no å komme i kontakt med Eyvind Hellstrøm fredag.

"Hellstrøm rydder opp" går torsdager klokka 20 på TV3.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: -Restauranten gikk konkurs etter Hellstrøm besøk

Se Hellstrøm besøke "Fengselet" her: 


[obj:media:8167]