PRØVDE LYKKEN: - TV 2-programmet "Absolutt Underholdning" fulgte meg på nært hold i forkant av audition. Og da jeg var ferdig sto det åtte medier utenfor og ventet på meg. Men så kom jeg fader ikke videre fra audition en gang! sier Jørgen Festervol Foto: Kristian Ra
PRØVDE LYKKEN: - TV 2-programmet "Absolutt Underholdning" fulgte meg på nært hold i forkant av audition. Og da jeg var ferdig sto det åtte medier utenfor og ventet på meg. Men så kom jeg fader ikke videre fra audition en gang! sier Jørgen Festervol Foto: Kristian RaVis mer

Se, han var med i Idol!

- Det var kanskje min siste mulighet, sier Ungkaren om sin Idol-opptreden i 2002.

SEHER.NO: I mars er det duket for nok en runde av knallsuksessen "Ungkaren 20 vs. 40" på TVNorge, og lørdag kunne Seher.no bringe det første videointervjuet av mannen som tar over roret etter Stig Kjos, Jørgen Festervoll (30).

- Jeg heter Jørgen. Jeg er 30 år, bor i Oslo - og har nå blitt med på dette eventyret som Ungkaren er, i håp om å finne meg en kjæreste, sa Ungkaren til Seher.no på stranda i den lille sør-afrikanske byen Margate.

Men det er ikke bare jakten på kvinner som opptar 30-åringen fra Asker. Festervoll er svært glad i musikk, noe som også var årsaken til at han meldte seg på "Idol" i 2002, året da Kurt Nilsen gikk til topps i det populære TV 2-programmet.

 Se videointervju med årets Ungkar nederst i saken!

Ble fulgt av TV
- Ha ha, ja, det stemmer det. Det må ha vært verdens korteste "Idol"-karriere - i hvert fall hvis man sammenligner det med måten jeg ble hypet opp på, gliser han.

På den tiden bodde Jørgen i Bergen. Der studerte han til yrket sivil-økonom. Han var 24 år gammel, og fant ut at han hadde lyst til å i hvert fall forsøke å bli superstjerne. Men akkurat det ble altså et kort eventyr.

- TV 2-programmet "Absolutt Underholdning" fulgte meg på nært hold i forkant av audition. Og da jeg var ferdig sto det åtte medier utenfor og ventet på meg. Men så kom jeg fader ikke videre fra audition en gang!

- Hvilken reaksjon fikk du fra dommerne?

- Ole Evenrud hadde sett meg på "Absolutt Underholdning" kvelden før, og fortalte meg at jeg var den siste han hadde sett før han la seg. Jan Fredrik Karlsen sa bare at "dette gjorde overhodet ikke inntrykk". Men så valgte jeg jo kanskje tidenes dårligste sang til en audition også da, forteller han.

- Ingen bragd
Låten han sang var The Doors' "Light my fire". Og det var spesielt én grunn til at Jørgen valgte å synge akkurat den sangen.

- Dette var jo den første runden av "Idol", og jeg hadde lagt merke til at han som vant den engelske versjonen sang "Light my fire". Hvis han klarte å vinne med den låten, da skulle jeg klare det også, gliser 30-åringen.

Etter den sjokk-tidlige exiten, var Jørgen Festervoll en slagen mann.

- Det er klart jeg ble skuffet, det var jo kanskje min siste mulighet til å bli "popstjerne". En periode var jeg litt redd for at det var meg selv som var problemet, at jeg hadde litt dårlig selvinnsikt - men jeg tror ikke det var det som var problemet. Selv har jeg ikke sett audition-tapen, greit nok egentlig - for jeg tror ikke det var en bragd akkurat.

"Idol"-nedturen har likevel ikke ført til at årets Ungkar har lagt musikken på hylla. Snarere tvert i mot.

- Jeg spiller og synger masse, jeg - og opptrer i en del bursdager og slike ting på halvprofesjonell basis. Jeg spiller piano og synger, litt Frank Sinatra-inspirert musikk. Og så har jeg mitt eget lille hjemmestudio da, forteller Jørgen Festervoll til Seher.no.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Her er årets TV-Ungkar

Se videointervju med årets Ungkar her:  

[obj:media:7397]