Gunhild Stordalen:

Se Gunhilds varme hilsen til Petter

Feiret julen på Mauritius.

VARM HILSEN: Gunhild Storsdalen hyller ektemannen Petter Storsdalen på Instagram. Foto: NTB Scanpix
VARM HILSEN: Gunhild Storsdalen hyller ektemannen Petter Storsdalen på Instagram. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Hotellkongen Petter (55) og Gunhild Stordalen (38) har de siste årene vært åpne om sistnevntes sykdom.

Paret har ved flere anledninger hyllet hverandre på sosiale medier, og første juledag tok Gunhild til Instagram med en varm hyllest til ektemannen.

De to turtelduene er nemlig på ferie på Mauritius, sammen med store deler av familien, og Gunhild legger ikke skjul på følelsene sine.

- Grunnen til at 40 mennesker fordelt på fire generasjoner og fem familier som feirer julen sammen er årets høydepunkt, starter med de to mest sjenerøse menneskene jeg kjenner: Petter Stordalen og Ingrid Stordalen, skriver hun under en video av Petter og hans ekskone Ingrid som danser sammen.

Dette er imidlertid ikke første gang Gunhild har skrytt av ektemannen og ekskona hans. I desember i fjor la nemlig også Gunhild ut et bilde sammen med Ingrid, med noen varme ord under bildet.

- Å være ekskone og kone er kanskje ikke det beste utgangspunktet, men uforutsette vennskap er de beste. Ingrid Stordalen, du er virkelig fantastisk, skrev Gunhild i en kommentar.

Under bildet, som har fått flere tusen likerklikk, roser mange 38-åringen for å være forbilledlig, og at innlegget på mange måter setter livet i perspektiv.

I fjor gikk også ferden sørover for Petter og kona Gunhild, men da til Dubai.

Etter det Se og Hør erfarte var det nemlig mange i storfamilien Stordalen som var forhindret fra å delta.

Hovedårsaken til at de valgte bort paradisøya i Det indiske hav, var at luksushotellet de alltid reiser til, var under oppussing. Nå er derimot den livlige familien tilbake på Mauritius.

Etter det Se og Hør erfarer, er familiefølget til Petter denne jula ekstra stort.

- Følget teller rundt 40 personer, og for første gang skal både Gunhilds mor og, samt nærmeste familie, være med. Alle synes det er helt fantastisk at Gunhild kan være med igjen, har en kilde fortalt til Se og Hør.

Alvorlig sykdom

Petter og Gunhild giftet seg i 2010 i et luksusbryllup i Marrakech, Marokko. Siden den gang har Gunhild blitt alvorlig syk.

Helt siden 2014 har hun kjempet med den livstruende bindevevssykdommen systemisk sklerose.

I oktober i fjor erkjente hennes ektemann at hun ikke kommer til å få noe langt liv.

I et intervju med Anna Hedenmo på SVT, «Min Sanning», fortalte 55-åringen om de siste årene.

Stordalen legger ikke skjul på at konas sykdom er svært alvorlig, og forteller at Gunhild var den første i verden som gikk gjennom en stamcelletransplantasjon for andre gang, med denne type sykdom.

Kjendisgallaen 2015: Gunhild Stordalen fikk prisen "Årets grønne pris", og mannen hennes Petter Stordalen mottok prisen på Chateau Neuf for henne. Vis mer Vis mer

Imponert over kona

​Hotellkongen har en imponerende karriere, likevel er han mer imponert over kona, enn hva han har fått til selv. ​

​Den enorme kraften hennes, er noe som aldri slutter å imponere 55-åringen.

Til tross for at sykdom ofte er en privatsak, så ekteparet seg nødt til å dele den med offentligheten. Ifølge Stordalen begynte ryktene å florere da de trakk seg tilbake, og så ingen annen utvei enn å fortelle.

Etter at ekteparet fikk vite at de beste spesialistene holdt til i Amsterdam, så de seg ikke tilbake og tilbrakte en lengre periode der.

DIREKTE: Gunhild Stordalen åpner EAT Stockholm Food Forum. Video: NTB Scanpix Vis mer

Da 38-åringen hadde gjennomgått første transplantasjon, var Petter Stordalen optimistisk.

- Vi trodde det hadde gått bra, men så får hun et jævla tilbakefall, sa han.

- Da visste vi at det var den siste sjansen vi hadde. Kommer det tilbake nå, så har vi ingenting, fortsatte han.

Tidligere i år berømmet hotellkongen kona i et stort intervju med svenske Expressen.

Foruten å berømme 38-åringen for sin innsats når det kommer til arbeidet med Eat, fortalte Petter også om hvordan forholdet dem imellom er blitt påvirket av konas livstruende bindevevssykdom systemisk sklerodermi.

- På mange måter er det bra for forholdet vårt at Gunhild går for halv maskin, fordi hun har mye større kapasitet enn det jeg har, sa han til avisa. ​​

Det var Gunhild selv som i fjor uttalte at kroppen «ikke fungerer som den skal», og at hun i motsetning til det å være frisk nå «trenger mye mer søvn enn tidligere». ​

Saken fortsetter nedenfor.

SEMINAR I OSLO: Initiativtaker for EAT, Gunhild Stordalen, fortalte hva de skal gjøre i det store samarbeidsprosjektet mellom EAT, NFF og Bama. Video: Scanpix Vis mer Vis mer

Overfor Expressen forklarte Petter at han ikke merker noe til det faktum at kona «går for halv maskin», og at han bøyer seg i støvet for alt hun har klart - og fortsatt klarer å utrette.

- Jeg synes hun jobber nesten like mye som tidligere. Hun sover kanskje litt mer, og det er bra. Men hun er så dedikert, reiser så mye og prioriterer så knallhardt at jeg bare er utrolig imponert over kjæresten min, sa han og fortsatte

- Hun er på mange måter mannen i forholdet, som reiser rundt og tror hun skal redde verden, mens jeg tror på henne.

LES OGSÅ: Se kjendisenes private julebilder​

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer