Se døtrenes rørende avskjedssang

- Vet ikke hvordan jeg skal klare meg uten deg, sa «Bettan» og Tor Andreassens eldstedatter i bisettelsen.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Ektemannen til artisten Elisabeth Andreassen (58), Tor Andreassen, gikk brått bort etter et hjerteinfarkt mandag i forrige uke. Han ble bare 64 år gammel og ble tirsdag bisatt fra Ullern kirke.

Ikke et øye var tørt da Elisabeth og Tors to døtre, Anna (21) og Nora (19), fremførte «Ikke sov» i kirken.

Se video av den rørende avskjedssangen øverst i saken.

De hadde også noen minneord til sin kjære pappa:

- Du var verdens beste pappa og jeg kommer alltid til å elske deg. Våre søte stunder når jeg ordnet deg og plukket hår i ørene dine eller klippet håret ditt, er så nydelig. Håret ble ikke så alltid så bra, men du betalte alltid som fornøyd kunde, sa Nora.

- Jeg skjønner ikke at du er borte, jeg skjønner ikke at du ikke skal være en del av livene våre lenger, og jeg skjønner ikke hvordan livet funker uten deg. Takket være deg er vi en uslåelig trio. Du vil alltid være mannen i mitt liv. Jeg vet ikke hvordan jeg skal klare meg uten deg, sa Anna.

Saken fortsetter under bildet.

KJÆRLIG: Døtrene Nora og Anna sang nydelig for sin far.  Foto: Ida Nikolaisen
KJÆRLIG: Døtrene Nora og Anna sang nydelig for sin far. Foto: Ida Nikolaisen Vis mer

Også Elisabeth Andreassen delte en rørende hilsen til ektemannen.

- Vi hadde et svært bra liv. Vi hadde det så fint sammen og hadde ingen usannheter. Vi hadde det moro og serverte hverandre alltid kaffe. Han var den perfekte mann og far.

Paus sang i kirken

Flere andre kjente artister bidro også under bisettelsen. Etter innledende minneord sang Eva Weel Skram «Vi lovar», med ektemannen Thomas Stenersen på gitar. Rune Larsen fremførte «Ikke en spurv til jorden» og Ole Paus sang salmen «O, bli hos meg». Ole Edvard Antonsen spilte trompet.

Kisten ble båret ut til tonene fra sangen «Make you feel my love», som er blitt tolket av kjente artister som Bob Dylan og Adele.

Saken fortsetter under bildet.

SYNGER: Ole Paus bidrar med sang i kirken.  Foto: Tor Lindseth
SYNGER: Ole Paus bidrar med sang i kirken. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Sangene står oppført i programmet, der det også er et bilde av Tor sammen med kona Elisabeth og døtrene Anna (21) og Nora (19).

Et annet bilde viser ham på båten han var så glad i, og som Andreassen nevnte i sin Facebook-melding tre dager etter ektemannens brå død.

«Min kjære Tor. For et ubeskrivelig savn. Vi skal ta vare på snekken din og oss selv i din ånd. Du ga oss alt som er verdt å ha i livet. Takk til alle som har vært innom og støttet oss i disse tøffe dagene», skrev Elisabeth Andreassen blant annet i Facebook-innlegget.

Saken fortsetter under bildet.

HUSKES AV MANGE: Kirken var full av venner og familie da Tor Andreassen tirsdag ble bisatt i Ullern kirke.  Foto: NTB scanpix
HUSKES AV MANGE: Kirken var full av venner og familie da Tor Andreassen tirsdag ble bisatt i Ullern kirke. Foto: NTB scanpix Vis mer

Familien er det viktigste

Andreassen har vært med i Melodi Grand Prix hele 12 ganger og gikk helt til topps i 1985 i den internasjonale finalen. Likevel har hun alltid regnet familien som sin største suksess.

– De betyr alt. Ingen ting er viktigere enn dem. Jeg møtte Tor i 1992, etter at vi ble spleiset av Lollo og Guri Schanke, og Lollos datter Benedicte. Tor er Guri og Benedictes onkel.

- Det var fulltreff. Jeg visste med en gang at dette var mannen jeg ville gifte meg med, har Andreassen tidligere fortalt til Se og Hør.

Elisabeth var 34 år gammel da hun møtte han som skulle bli hennes ektemann.

– At vi var to voksne mennesker da vi traff hverandre, var bare en fordel. Vi hadde et år da vi pendlet mellom hans bolig i Hamburg og min i Oslo, og da vi flyttet sammen visste vi begge hva vi ville. Og siden har det bare gått oppover, sa hun til Se og Hør i fjor.

NÆRT FORHOLD: Tor og Elisabeth avbildet med døtrene Nora og Anna.  Foto: Tore Skaar
NÆRT FORHOLD: Tor og Elisabeth avbildet med døtrene Nora og Anna. Foto: Tore Skaar Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg skulle ønske vi fikk mer tid sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer