Se den gripende videoen med Petter Uteligger

TV-heltens nye venner fikk stor overraskelse.

BLE KLEDD I DRESS: Svein Stang, en av Petter Nyquists nærmeste medspillere i Gullruten-nominerte «Petter Uteligger», er blant de hjemløse som har fått nye klær til den prestisjefylte prisutdelingen. På bildet til høyre har Petter og Svein nettopp mottatt Brosteinprisen fra Kirkens Bymisjon i Oslo. Foto: Teddy TV/ NTB Scanpix
BLE KLEDD I DRESS: Svein Stang, en av Petter Nyquists nærmeste medspillere i Gullruten-nominerte «Petter Uteligger», er blant de hjemløse som har fått nye klær til den prestisjefylte prisutdelingen. På bildet til høyre har Petter og Svein nettopp mottatt Brosteinprisen fra Kirkens Bymisjon i Oslo. Foto: Teddy TV/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Filmskaper Petter Nyquist (37) og de andre personene i TV 2-dokumentaren «Petter Uteligger» har varmet hjerter over det ganske land, og nå er programmet nominert i hele tre Gullruten-kategorier.

I TV 2-dokumentaren lever Nyquist blant hjemløse på gata i Oslo, og flere av personene han ble kjent med er blitt folkekjære TV-profiler.

Nå gjør «Petter Uteligger»-gjengen seg klare for å reise til prisutdelingen i Bergen. Og onsdag denne uken delte programmet en rørende video på sin Facebook-side.

I videoen får hjemløse Jonna, Ida og Svein flunkende nye festantrekk til den glamorøse Gullruten-utdelingen.

Se den rørende videoen nedenfor:

Den hyggelige overraskelsen er et samarbeid mellom den veldedige organisasjonen Hjerterom og Varner-Gruppen, opplyser Petter Uteligger på Facebook:

«PÅ MED FINSTASEN! Bare to dager igjen til Gullruten og da må finstasen på. Tusen takk til Alexander Nitter fra Hjerterom. Han har snakket med Varner-Gruppen (Dressmann og Bikbok) som sørger for at Jonna, Ida og Svein får seg antrekket de ønsker for anledningen».

Og den lille filmen rører allerede tusenvis av mennesker - en drøy time etter at videoen ble lagt ut, er den blitt sett over 55 000 ganger. Haugevis av mennesker har dessuten likt og delt videoen.

Saken fortsetter under bildet.

ET NÆRT FORHOLD: Svein Stang og filmskaper Petter Nyquist jublet sammen da de nominerte til Gullruten 2016 ble presentert i april. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
ET NÆRT FORHOLD: Svein Stang og filmskaper Petter Nyquist jublet sammen da de nominerte til Gullruten 2016 ble presentert i april. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer

Kan vinne fem Gullruten-priser

At «Petter Uteligger» og seriens medvirkende er svært populær, er det ingen tvil om.

Dokumentarserien er Gullruten-nominert i hele tre kategorier, «Årets nyskapning», «Beste nye programserie» og «Beste dokumentarserie». Der kniver serien blant annet mot NRK-suksessene «Skam» og «Unge Lovende».

Hjemløse Svein Stang (51) er dessuten nominert i kategorien «Årets deltaker».

Da Gullruten-nominasjonene ble avslørt i april, skrøt serieskaper Petter Nyquist av Svein overfor Se og Hør:

- Vi har et unikt vennskap. Svein har lært meg veldig mye. Han har lært meg om medmenneskelighet, om viktigheten av å dele godene og glede andre, sa Nyquist til Se og Hør.

Saken fortsetter under bildet.

BLE RØRT: Kronprinsesse Mette-Marit var til stede da Petter Nyquist mottok årets «Brosteinprisen» fra Kirkens Bymisjon tidligere i år. I bakgrunnen til venstre kan man skimte Svein Stang fra TV-dokumentaren. Foto: NTB scanpix
BLE RØRT: Kronprinsesse Mette-Marit var til stede da Petter Nyquist mottok årets «Brosteinprisen» fra Kirkens Bymisjon tidligere i år. I bakgrunnen til venstre kan man skimte Svein Stang fra TV-dokumentaren. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nylig ble det også kjent at Petter Nyquist er Gullruten-nominert til Publikumsprisen 2016, der folket kan stemme frem sin TV-favoritt. Der konkurrerer han mot «En kveld hos Kloppen»-programleder Solveig Kloppen (TV 2), «Paradise Hotel»-programleder Triana Iglesias (TV3) og «Skam»-skuespiller Josefine Pettersen - bedre kjent som Noora.

Gullruten 2016 går av stabelen i Bergen fredag 13. mai. Seoghør.no er selvsagt på plass - så følg med for det siste fra den røde løperen og den prestisjefylte prisutdelingen!

LES OGSÅ: Thomas Seltzer avslører helseproblem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer