KJOLEFINE: Julia Roberts, Angelina Jolie, Charlize Theron og Amy Adams var noen av de flotte gjestene under Academy Awards natt til mandag.
KJOLEFINE: Julia Roberts, Angelina Jolie, Charlize Theron og Amy Adams var noen av de flotte gjestene under Academy Awards natt til mandag. Vis mer

Se de vakre Oscar-kjolene

Noen får skryt for antrekket, mens andre må tåle sterkt kritikk for innsatsen under Academy Awards.

SEOGHØR.NO: For de kvinnelige skuespillerne er det stor konkurranse, ikke bare om filmprisene, men for å bli kåret til kveldens best kledde under Oscar-utdelingen.

Hvert år byr den røde løperen under Academy Awards på stivpyntede superstjerner som, sammen med sitt skjønnhetsteam, har stelt håret, ordnet manikyr, tilbrakt mange timer i sminkestolen og planlagt antrekket i flere uker.

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når verdens mest berømte skuespillere soler seg i verdens blitzlamper. I år var det knyttet spesielt store forventninger til Amy Adams, Cate Blanchett, Sandra Bullock, Judi Dench og Meryl Streep som alle er nominerte i kategorien beste kvinnelige skuespiller. Bullock får skryt for sin kjole fra Givenchy og Cate Blanchett glitret i en gullfarget kjole fra Armani.

På tross av nøye planlegging og mye hjelp fra stylister, frisører og make up-artister, går det ikke alltid etter planen. I fjor var det Anne Hathaway som tabbet seg ut med sin «brystvorte»-kjole. Her kan du se tidligere kjoletabber fra Oscar-utdelingen.

Det er ennå usikkert hvem som kommer best ut av kveldens kjolekonkurranse. Del din mening ved å trille terning på Oscar-kjolene i galleriet under.

LES OGSÅ: Disse tok pusten fra oss i fjor

[views:embed:node_embed:block:69695]