JUBELBRØL: De norske utøverne har hatt mye å juble for under OL. Fra venstre: Alpinist Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal, snowboardkjøreren Marcus Kleveland, langrennsløperne Johannes Høsflot Klæbo, Martin Jonsrud Sundby og Simen Hegstad Kruger. Foto: NTB Scanpix
JUBELBRØL: De norske utøverne har hatt mye å juble for under OL. Fra venstre: Alpinist Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal, snowboardkjøreren Marcus Kleveland, langrennsløperne Johannes Høsflot Klæbo, Martin Jonsrud Sundby og Simen Hegstad Kruger. Foto: NTB ScanpixVis mer

OL i Pyeongchang:

Se de norske stjernenes private OL-bilder

Gir fansen et personlig innblikk fra de olympiske lekene.

(Se og Hør): Vinter-OL i Pyeongchang gikk av stabelen 9. februar, og søndag ble det endelige punktumet for denne gang. Hele 109 idrettsutøvere ble plukket ut til den norske troppen for å delta i OL i Sør-Korea - hvor flere har imponert på mesterlig vis.

Norge har klart å hente hjem imponerende 14 gull, 14 sølv, og 11 bronsemedaljer. Det var til slutt Marit Bjørgen som gjorde Norge til OLs mestvinnende nasjon, da hun avsluttet lekene, og sin egen olympiske karriere for øvrig, med å sikre gull på tremila.

De norske OL-stjernene har naturligvis fått mye omtale i tradisjonelle, så vel som i sosiale medier den siste tiden. De aller fleste har også selv vært aktive på sosiale medier, og delt flittig fra sine opplevelser under OL, på Instagram.

Se noen av de private bildene som de ulike idrettsstjernene har delt:

Skiskytterne

Den norske skiskyttertroppen sørget for ett gull, tre sølv og to bronsemedaljer, og det er tydelig at idrettsutøverne er fornøyde med resultatet, noe som er godt synlig på sosiale medier.

Blant de fire norske mannlige skiskytterne, Emil Hegle Svendsen (32), Lars Helge Birkeland, og brødrene Tarjei (29) og Johannes Thingnes Bø (24), har førstnevnte blant annet delt et bilde av de fire lagkameratene samlet, etter sølvmedaljen på herrestafetten.

Bare noen dager tidligere kriget Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen seg til en sølvmedalje på mixed-stafetten, sammen med lagvenninnene Tiril Ekchoff (27) og Marte Olsbu (27).​

Se de norske stjernenes private OL-bilder

Lars Helge Birkeland hadde for øvrig bursdag under sitt opphold i Sør-Korea, og fylte 30 år. I den anledning delte jubilanten et bilde med følgerne sine, som ga et et innblikk i hvordan han feiret bursdagen sin.

- Jeg feirer bursdagen min, på tradisjonelt vis, med sjokolade, og gleder meg til å heie på lagkameratene mine. Norge er «on fire», var noe av det Lars Helge skrev under bildet sitt.

Se de norske stjernenes private OL-bilder

Gullmedaljevinneren og skiskytteren Johannes Thingnes Bø, benyttet anledningen til å dele en festlig video med følgerne sine på Instagram, som en oppvarming til fredagens stafett.

I videoen ser man bilder av lagkameratene, og Johannes som sang lystig til musikken. Etter sistnevntes store prestasjon i 20 kilometer normaldistanse var broren Tarjei Bø svært stolt, og delte gledelig et bilde fra barndommen av de to brødrene.

Se de norske stjernenes private OL-bilder

Tiril Eckhoff er ikke den eneste i familien som reiser hjem med en medalje i bagasjen. Tiril er nemlig tremenningen til freestylekjøreren Øystein Bråten (22), som vant gull i slopestyle. Det måtte selvsagt dokumenteres:

Se de norske stjernenes private OL-bilder

Langrennsutøverne

Den norske langrennstroppen på sin side har sørget for syv gull, fire sølv og tre bronser.

Langrennsløperne har virkelig vist en solid innsats under årets vinter-OL, og det er tydelig at lagkameratene har en god lagånd.

Trøndergutten og gullemedaljevinneren Johannes Høsflot Klæbo (21) har blitt norges nye stjerneskudd, og han deler flittig bilder bak kulissene i Vinter-OL med de over 200 000 følgerne sine.

Se de norske stjernenes private OL-bilder

Over er han sammen med lagkameratene Didrik Tønseth (26) ,Simen Hegstad Krüger (24) og Martin Johnsrud Sundby (33) etter at de tok gullet på herrestafetten:

Johannes la ikke skjul på at han var nervøs før han skulle gå 30 kilometeren, og delte et bilde med følgerne sine kvelden før.

Se de norske stjernenes private OL-bilder

Heldigvis kunne trønderen puste lettet ut da han kapret førsteplassen, og delte deretter sin ekstase med fansen.​

Se de norske stjernenes private OL-bilder

Langrennsguttene så ut til å trives svært godt under oppholdet i Sør-Korea, og Didrik Tønseth og Emil Iversen skaffet seg blant annet noen festlige luer for anledningen.

Se de norske stjernenes private OL-bilder

På kvinnesiden kunne langrennsløperen Ragnhild Haga (27) juble over at drømmen om at en gullmedalje i vinter-OL gikk i oppfyllelse.

Den norske langrennsløperen var overlykkelig over seieren, og delte hun et bilde sammen med skihelten og lagvenninnen Marit Bjørgen ​(37).

Se de norske stjernenes private OL-bilder

Alpintkjørerne

De norske alpinheltene har skaffet seg ett gull, fire sølv og en bronsje i årets Vinter-OL. Alpinkjøreren Aksel Lund Svindal (35) kunne juble over å kapre førsteplassen i utfor - men ikke nok med det - han fikk også dele pallen sammen med lagkameraten Kjetil Jansrud (32), som havnet på en solid andreplass.

Det var tydelig at det var stor stas for lagkameratene å kunne dele pallen sammen i OL, og Aksel delte et bilde tatt sammen med Kjetil på Instagram-profilen sin.

Se de norske stjernenes private OL-bilder

«Tom for ord», skrev Aksel under bildet.

Under medaljeseremonien møtte Aksel på flere av de andre medaljevinnerne - og flokken samlet seg for et felles bilde som han delte på Instagram-profilen sin.

Under er Aksel avbildet sammen med alpinkjører Ragnhild Mowinckel, langrennsløperne Ragnhild Haga, og Marit Bjørgen og Kjetil Jansrud.

Se de norske stjernenes private OL-bilder

Under bildet skrev Aksel en spesiell gratulasjon til den norske alpinkjøreren Ragnhild Mowinckel (25), som sjokkerte en hel verden da hun kapret to OL-sølv, et i utfor og et i stroslalåm.

25-åringen var overlykkelig over sine prestasjoner. Hun er første nordmannen til å kapre en medalje i alpint for kvinner, helt siden 1936.

På Instagram takket Ragnhild for all støtten og gratulasjonene, og 25-åringen ble hyllet av følgerne i kommentarfeltet.

Se de norske stjernenes private OL-bilder

Over poserer Ranghild sammen med lagvenninnene Nina Haver-Løseth (28), Kristin Lysdahl (21), og Maren Rotstigen Skjøld (24), før åpningsseremonien til årets Vinter-OL.

Lagvenninnene heiet på hverandre, og var svært stolte over Ragnhilds prestasjon. Alpinisten Maren Rotstigen Skjøld delte en rørende hilsen til Ragnhild på sin Instagram-profil etter bragden.

Se de norske stjernenes private OL-bilder

Alpinisten Henrik Kristoffersen (23) sikret en solid andreplass i storslalåm i Sør-Korea.

På torsdag lå alt til rette for at alpint-favoritten skulle skaffe seg den etterlengtede førsteplassen. Selv om gullmedaljen glapp, holdt Henrik motet oppe på Instagram.

«Bedre å prøve og feile, enn å aldri prøve. Det er mer i vente», skrev Henrik under et bilde, og gratulerte de tre medaljevinnerne.

Se de norske stjernenes private OL-bilder

Freestyle

Til tross for at freestyleutøverne Johanne Killi (20) og Tiril Sjåstad Christiansen (22) måtte reise hjem med uten medalje, ser det ut til at idrettsprofilene har kost seg under oppholdet i Sør-Korea.

Johanne Killi satset alt på siste forsøk i finalen, men endte med å vri seg 90 grader for mye i en for kraftig rotasjon. 20-åringen måtte se seg fornøyd med en 5. plass. Johanne la ikke skjul på at det var stort å få delta i Vinter-OL, og takket følgerne i et innlegg på Instagram.

Se de norske stjernenes private OL-bilder

Det ble likevel ett gull for den norske freestyle-troppen. Og det gullet kapret ingen ringere enn 22 år gamle Øystein Bråten.

Øystein ble mottatt med stor jubel da han landet på Gardermoen, der en stor gjeng hadde samlet seg for å hedre gullgutten.

For en velkomst! 🛬 Tusen takk 🙏🏼🇳🇴

A post shared by Øystein Bråten (@oysteinbraten) on

Snowboard

For snowboardguttene, og den eneste norske kvinnelige snowboardkjøreren i vinter-OL, Silje Norendal (24), ble OL, medaljemessig, en nedtur.

Trønderen Torgeir Bergrem (26) kriget i Big Air, men til tross for en strålende start, endte gutten fra Klæbu på en syvende plass.

OL-laget har likevel holdt stemningen på topp under oppholdet, og delt flittig med omverdenen fra kulissene.

Snowboardkjøreren Ståle Sandbech (24) har blant annet laget en Youtube-video fra årets Vinter-OL, med navnet «Olympic Postcard».

Bærumsgutten har også delt en festlig video på Instagram, av han og den kanadiske snowboardkjøreren Tyler Nicholson (22), hvor man ser at Ståle surfer på ryggen hans nedover bakken i full fart.

Et av Norges OL-håp i snowboard, Marcus Kleveland (18), lot dessverre nervene ta overhånd og endte opp med null pallplasseringer i årets OL.

Gutten fra Dombås var en storfavoritt og gullkandidat både i slopestyle og big-air før vinter-OL, og var tydelig knust etter prestasjonene sine. Marcus er svært aktiv på Instagram med over 300 000 følgere, og har delt flittig fra oppholdet i Sør-Korea.

Se de norske stjernenes private OL-bilder

Silje Norendal ser også ut til å ha kost seg under oppholdet i Pyeongchang, til tross for null medaljer. I et innlegg på Instagram forteller hun hvor takknemlig hun er for all støtten hun har mottatt under deltakelsen.

Silje, som endte på en sjetteplass i Big Air-finalen, har også delt et bilde sammen med lagkameraten Ståle Sandbech, hvor de poserer sammen med matchende solbriller.

Se de norske stjernenes private OL-bilder

Snowboard-kollega Mons Røisland (21) måtte på sin side måtte takke for seg etter at han pådro seg en stor skade under en av treningene. Snowboarderen hadde kommet seg til finalen etter kvaliken i slopestyle, men måtte reise hjem etter at han pådro seg to brudd.

Mons delte senere et innlegg av den skadde skulderen på Instagram, der han skrev følelsesladd om nederlaget.

Se de norske stjernenes private OL-bilder

Skøyter

Den norske skøytetroppen overrasket mange da de kapret OL-gull på lagtempo.

Skøyteløperne Sverre Lunde Pedersen (25), Simen Spieler Nilsen (24) og Håvard Bøkko (31) kom i mål på 3.37,31 og slo Sør-Korea med 1.21 sekunder i finalen.

Se de norske stjernenes private OL-bilder

Håvard Bøkko erstattet Sindre Henriksen (25) på det norske laget, og Sindre mottok gullet sammen med sine tre lagkamerater.

Skøytetroppen nøyet seg ikke bare med én medalje, for det ble også en gullmedalje og en sølvmedalje til Håvard Lorentzen på 500 meteren. I tillegg tar de med seg en bronsjemedalje som Sverre Lund Pedersen sikret.

​Da Håvard kjempet seg til førsteplassen var lagkameraten Sverre Lunde Pedersen kjapt ute med å gratulere Håvard. Det gjorde han ved å dele et bilde av de to kameratene som små.

Se de norske stjernenes private OL-bilder

Håvard la heller ikke skjul på sin ekstase over gullmedaljen, og valgte faktisk å ta den med i sengen for å sove ved siden av den.

Se de norske stjernenes private OL-bilder

LES OGSÅ: Derfor sammenliknes Klæbo med Justin Bieber