«Mesternes mester»:

Se de hemmelige «Mesternes»-bildene

Det kreves mye for å skape en sesong av «Mesternes mester». Dette får du ikke se på tv.

STOR PRODUKSJON: Mens TV-seerne bare får se en brøkdel, er det mye som skjer bak kameraene i «Mesternes mester». Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK
STOR PRODUKSJON: Mens TV-seerne bare får se en brøkdel, er det mye som skjer bak kameraene i «Mesternes mester». Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK Vis mer
Publisert

Helt siden årets første dag har idrettsglade nordmenn fått følge flere av landets største idrettsstjerner i NRK-suksessen «Mesternes mester».

Mens man på skjermen får se utholdenhetsøvelser, stafetter og muskelsyre, er det imidlertid mye tv-seerne ikke får se.

Det finnes nemlig mange hemmeligheter som kameralinsene fanger opp, men som ikke blir en del av programmet.

Nå kan Se og Hør avsløre noe av det. Vi har nemlig stilt flere spørsmål til produsent Martine Holbye, som blant annet røper at innspillingen av serien tar langt lengre tid enn man kan få inntrykk av.

Full arbeidsdag

Mens en øvelse er over på bare minutter i beste sendetid, er det snakk om langt lengre tid for deltakerne og ikke minst menneskene bak kamera.

- To øvelser tar som regel en full arbeidsdag på åtte timer. Det innebærer opprigg og nedrigg av begge øvelsene. Men så er det jo noen øvelser som plutselig tar lengre tid enn forventet, sier Holbye, og fortsetter:

- Vi hadde blant annet ikke regnet med at selve gjennomføringen av 90-graderen ville ta én time. Det kan også skje uforutsette ting på grunn av vær, lydforstyrrelser og annet som skaper forsinkelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.