«Førstegangstjenesten»:

Se de første bildene

NRK røper minst én av karakterene som er med videre i sesong to av Herman Flesvigs «Førstegangstjenesten».

NEKTET TJENESTE: Herman Flesvig gjør stor suksess med NRK-programmet «Førstegangstjenesten», men én detalj hindret komikeren å selv kunne tjenestegjøre i forsvaret. Video: «Lindmo», NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag begynte innspillingen av den andre sesongen av NRK-serien «Førstegangstjenesten», med Herman Flesvig (29) og hans mange karakterer i spissen.

Og allerede i dag, onsdag, deler NRK de første bildene fra settet.

- Bildene hinter om premisset for sesongen, sier Linda Reistad, som er kommunikasjonsansvarlig for serien hos statskanalen, og røper samtidig at karakteren Preben Lohrengren er med videre i sesong to.

På bildene ser man Flesvig med Lohrengren-sveisen på plass, i det han blir klargjort til opptak.

Flesvig selv sier i en uttalelse at han er «veldig spent» på innspillingen.

- Det er alltid skummelt, men jeg tror det er viktig å ha litt nerver. Hemoroidene er på plass, jeg sover dårlig, så vi er akkurat der vi skal være rett før opptak, spøker han.

Ville til Russland

Deler av handlingen i den nye sesongen bygger videre på siste episode av første sesong. Det betyr at Flesvig blant annet byr på mer av den privilegefargede virkelighetsoppfattelsen til karakteren Preben, som vi sist så i et fengsel med russisktalende fanger.

Produksjonen har i den sammenheng lett etter steder i Norge å gjøre om til Russland, står det i e-posten fra NRK til Oslo kommune fra mars i år.

- Mye tilsier at vi ikke kan dra til Russland, så derfor ser vi etter steder som kan minne om Russland på Østlandet, skriver produksjonsarbeider i NRK, Joachim Ulrichsen, til Oslo kommune.

RUTETE NINJA: Midt i intervjuet med Nicolay Ramm, stuper Herman Flesvig inn fra siden for å gi Ramm en liten skjennepreken. Vis mer

Megasuksess

Med snittseertall på langt over millionen, og enkelte episoder som til og med har blitt sett flere millioner ganger, er suksessen til Herman Flesvigs NRK-konsept udiskutabel.

- Vi er ferdig med manus og nå starter den vanskelige jobben med å toppe første sesong. Det kommer flere nye karakterer, samtidig som de gamle kjenningene er med videre, fortalte redaksjonssjef i NRK, Christina Rezk Resa til Dagbladet i forrige uke.

«Førstegangstjenesten» er nominert til Gullruten i kategorien beste humorprogram og Herman Flesvig er en av favorittene til å stikke av med den gjeve publikumsprisen for innsatsen.

KOMISK: Herman Flesvig hadde nok en gang tatt på seg militæruniformen for å spille et mangfold av komiske karakterer i Førstegangstjenesten. Video: NRK Vis mer

Hvorvidt han og serien vinner sine kategorier blir klart under seremonien som finner sted lørdag 8. mai.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

LES OGSÅ: Røper gråtepauser: - Er dødsviktig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer