Årets brudekjoler:

Se brudekjolene som glitret mest i 2017

- Hun så ut som en drøm, sier Vixen-redaktør og moteekspert Ida Elise Eide Einarsdottir.

BRUDEKJOLER: Pippa Middleton og Victoria Swarovski er blant stjernene som giftet seg i år med imponerende kjoler. Foto: NTB Scanpix
BRUDEKJOLER: Pippa Middleton og Victoria Swarovski er blant stjernene som giftet seg i år med imponerende kjoler. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Drømmen om bryllup og spesielt brudekjolen står høyt hos de fleste små jenter, og de aller fleste har trolig en idé om hvordan drømmekjolen skal se ut.

2017 har blitt preget av en rekke store kjendisbryllup og kjolene har stått sentralt. Dette er kjolene som har fått mest oppmerksomhet det siste året.

Pippa Middleton

Det skal godt gjøres å toppe Kate Middleton og prins Williams bryllup i 2011, men i mai forsøkte lillesøster Pippa Middleton (34) seg på akkurat det, da hun giftet seg med James Matthews (42).

Pippa Middleton bar en nydelig hvit, tettsittende brudekjole av designeren Giles Deacon, med korte ermer, korsettinspirert bodice med drapert front og hjerteformet detalj i ryggen.

STRÅLTE: Pippa Middleton og James Matthews strålte da de hadde gitt hverandre sitt «ja». Foto: Pa Photos
STRÅLTE: Pippa Middleton og James Matthews strålte da de hadde gitt hverandre sitt «ja». Foto: Pa Photos Vis mer

Bruden hadde et langt slør fra Stephen Jones og en tiara med matchende hårdetalj fra Robinson Pelham. Skoene fra Manolo Blahnik, var laget av elfenben satin med perledetaljer.

Vixen-redaktør og moteekspert Ida Elise Eide Einarsdottir forteller til Se og Hør, at Pippas valg av kjole, ikke var så ulik søster Kate Middletons.

- Det var store forventninger til hva Pippa ville velge, sier Einarsdottir.

DETALJER: Pippa hadde hjertedetaljer på ryggen. Storesøster Kate hjalp til før vielsen. Foto: Pa Photos
DETALJER: Pippa hadde hjertedetaljer på ryggen. Storesøster Kate hjalp til før vielsen. Foto: Pa Photos Vis mer

Ansvarlig redaktør for KK, Ingeborg Heldal, forklarte overfor Se og Hør etter bryllupet, at hun ble slått i bakken da hun så bilder av bruden.

- Kjolen til Pippa er rett og slett praktfull! Ultraglamorøs, elegant og eksklusiv. Jeg elsker chiffonsløret mot de intrikate blondene, og det er nydelig med åpen rygg.

Heldal mente at verken celebre eller kongelige gjester kunne stjele oppmerksomheten til Pippa Middleton på den store dagen.

- Jeg leste i et britisk magasin at Pippa visstnok skal ha vært nervøs i forkant av bryllupet for at hun skulle havne i skyggen av de mange celebre gjestene på den store dagen sin - vel, med en slik kjole kan vi slå fast at det IKKE kommer til å skje, mente moteeksperten.

NYGIFT: Pippa Middleton gifter seg med hedgefond-forvalteren James Matthews (41). Her kommer de ut av kirken. Video: AP Vis mer

Victoria Swarovski

Arvingen av krystallfirmaet Swarovski, Victoria Swarovski (24), giftet seg i juni - og skal man tro den overdådige kjolen, ble det ikke spart på noe på den store dagen.

24-åringen giftet seg nemlig i en brudekjole pyntet med hele 500 000 Swarovski-krystaller, da hun ga sitt «ja» til ektemannen Werner Mürz.

- Du er ikke arving til det østerrikske krystallimperiet for ingenting, sier Einarsdottir og legger til at det ikke var overraskende at kjolen var dekorert med Swarovski-krystaller.

KRYSTALLER: Victoria Swarovskis kjole var dekket av 500 000 krystaller. Foto: Splash News
KRYSTALLER: Victoria Swarovskis kjole var dekket av 500 000 krystaller. Foto: Splash News Vis mer

Ifølge People og flere utenlandske medier, var det ikke bare krystallene som sjokkerte gjestene.

I tillegg til de 500 000 krystallene 24-åringen bar den dagen, bar hun også et slep på hele sels meter som også var pyntet med juveler.

Det var designeren Michael Cinco som sto bak verket, og etter det nettstedet Wedded Wonderland har erfarte, skal kjolen til sammen ha veid 46 kilo.

Ifølge The Sun var verdien på kjolen på rundt 800 000 pund, noe som tilsvarer over åtte millioner norske kroner.

GIFT: Swarovski-arvingen giftet seg med investoren Werner Mürz. Foto: Splash News
GIFT: Swarovski-arvingen giftet seg med investoren Werner Mürz. Foto: Splash News Vis mer
RÅDYR: Kjolen hadde en prislapp på over åtte millioner norske kroner. Foto: NTB Scanpix
RÅDYR: Kjolen hadde en prislapp på over åtte millioner norske kroner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere modell, gründer av brudesalong, og nå bryllups-ambassadør for butikkjeden Tilbords, Kathrine Sørland (37) beskrevkjolen som et godt stykke arbeid som fulgte dagens mote.

- Hun følger moten. Det er mye blonder, transparent skjørt og et fint slør. Overdelen er enkel, og ikke for mye som kanskje prinsesse Diana sin var. Det var hele pakka, men jeg personlig ville ha roet ned størrelsen og lengden på sløret. Hun ser allikevel ut som en eventyrprinsesse, sa Kathrine.

Miranda Kerr

Superparet Miranda Kerr (34) og Evan Spiegel (27) giftet seg i hemmelighet tidligere i år.

Supermodellens kjole var spesiallaget for anledningen. Den var signert Dior, og var av såkalt haute couture-kvalitet.

- Jeg kunne ærlig talt ikke ha sett for meg en vakrere brudekjole, sa Kerr til Vogue.

Kjolen ble designet av Diors kunstneriske direktør Maria Grazia Chiuri, som har fått mye skryt for arbeidet sitt. Den var inspirert av Grace Kelly, som brukte en lignende kjole i 1956 da hun giftet seg med Monacos prins Rainier.

- Hun så ut som en drøm, sier Einarsdottir som også ser likheter i kjolen Grace Kelly bar da hun giftet seg i 1956.

- Også håret var inspirert av Kelly, fortsetter hun.

Kerrs bryllupskjole, som trolig kostet flere hundre tusener av kroner, var utsmykket med liljer. På hodet hadde bruden et tradisjonelt slør og en perle-tiara, laget av Stephen Jones. ​

- Prikken over i-en var den perlebesatte tiaraen, forklarer Einarsdottir.

Et innlegg delt av Miranda (@mirandakerr)

Kate Upton

Supermodell og skuespiller Kate Upton (25) giftet seg med baseballspiller Justin Verlander (34) i november.

Toppmodellen strålte i en fotsid brudekjole med lange blondeermer, og et stort slør var kronen på verket.

- Til brullpsdagen min fikk jeg æren av å samarbeide med det fantastiske teamet hos Valentino, fortalte Upton til Vogue.

- De er de beste til å designe delikate kjoler med blonder og detaljer. De var svært inkluderende, så jeg fikk fram min personlige stil og fikk lage drømmekjolen. fortsatte hun.

Kate Upton og Justin Verlander ga hverandre sine «ja» i et hemmelig bryllup i Italia.

- En klassisk prinsessekjole med blonder, lange ermer og knepping i ryggen. Hun skal selv ha vært med på å utforme kjolen som hun senere har referert til som sin drømmekjole, sier moteekspert Einarsdottir om brudekjolen.

Et innlegg delt av Kate Upton (@kateupton)

Serena Williams

Tennisstjerna Serena Williams (36) og Reddit-gründer Alexis Ohanian (34) giftet seg i New Orleans i november, knappe ti uker etter at de hadde blitt foreldre til datteren Alexis Olympia.

Turtelduene ga hverandre sine «ja» på byens kunstsenter for samtidskunst, og en rekke berømte gjester overvar begivenheten.

Stjerna gikk ned midtgangen i en prinsesselignende Sarah Burton-designet Alexander McQueen kjole uten stropper.

- Jeg følte meg som en prinsesse og en superdame på samme tid, har hun uttalt om brudekjolen etter bryllupet ifølge People.

Moteekspert Ida Elise Eide Einarsdottir forteller Serena skal ha blitt tipset av hen helt spesiell person om hvilken designer hun burde benytte.

- Tipset til designer skal hun ha fått fra selveste Anna Wintour.

Serena skiftet senere til en kortere, hvit kjole med korsettopp og skjørt med fjær.

- Hun bytte også til det som må sies å være de perfekte danseskoene, nemlig Nikes med paljetter!

Einarsdottir trekker også fram kjolen til Domino Kirke, som giftet seg med «Gossip Girl»-stjerna Penn Badgley. Og Arizona Muse som giftet seg med Bonifce Verney-Carron i London i en Temperly London-kjole med spagetti-stropper og Chopard-diamanter.

LES OGSÅ: Feiret jul sammen etter det turbulente året

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer