REAGERER PÅ KONAS STEMME: Michael Schumacher reagerer nå på stemmer, og særlig kona Corinnas.  Foto: IMAGO/ All Over Press
REAGERER PÅ KONAS STEMME: Michael Schumacher reagerer nå på stemmer, og særlig kona Corinnas. Foto: IMAGO/ All Over PressVis mer

Schumacher reagerer på konas stemme

Formel 1-stjernen kommuniserer nå med øynene. Selv om han har våknet fra koma, har han fremdeles en lang vei å gå for å komme tilbake til et normalt liv.

SEOGHØR.NO: Rett før nyttår i fjor kom sjokkmeldingen om at Formel 1-stjernen Michael Schumacher (45) var kritisk skadet etter en skiulykke i de franske alpene.

Etter 169 dager på sykehus i Grenoble, kom mandag gledesmeldingen over at Schumacher hadde våknet fra koma. Men han har lang vei å gå før han er tilbake til et tilnærmet normalt liv .

Ifølge magasinet Bild klarer han å puste uten hjelp i perioder.

Han responderer på stemmer rundt seg, og særlig når han hører kona Corinna snakke.

- Stemmen til kona Corinna har en mye større effekt på ham enn alle andre stemmer, skriver Bild.

Når han skal svare, kommuniserer han ved hjelp av øynene.

NÆRE: Michael Schumacher og kona Corinna er kjent for å holde lav profil.  Foto: action press/All Over Press
NÆRE: Michael Schumacher og kona Corinna er kjent for å holde lav profil. Foto: action press/All Over Press Vis mer

Formel 1-stjernen giftet seg med Corinna i 1995, og paret har levd et tilbaketrukket liv i Sveits. Hun omtales som svært jordnær - til tross for mannens formue på over fem milliarder kroner.

Corinna veksler nå mellom å våke over mannen, og å trøste parets tenåringsbarn.

Mistet 20 kilo

Skadene han pådro seg mens han sto på ski i de Franske Alpene, har ført til at Michael har gått kraftig ned i vekt. Han skal ha mistet 20 kilo, mens han har ligget i koma, selv om fysioterapeuter jevnlig har sørget for å holde musklene hans i gang.

REHABILITERING: Centre Hospitalier Universitaire sykehus i Grenoble, hvor Schumacher ble behandlet. Foto: FameFlynet
REHABILITERING: Centre Hospitalier Universitaire sykehus i Grenoble, hvor Schumacher ble behandlet. Foto: FameFlynet Vis mer

Mandag sa talsperson Sabine Kehn, at Schumacher ikke lenger var på sykehuset i Grenoble.

«Michael har forlatt sykehuset i Grenoble, for å fortsette med en lang periode med rehabilitering. Han er ikke lenger i koma»,  sa hun.

Ifølge Bild er han flyttet til en VIP-klinikk i sveitsiske Lausanne.

Takker fansen

På Schumachers offisielle hjemmeside, har familien lagt ut en takk.

- Vi ønsker å takke alle som har ønsket at Michael skulle bli frisk for deres positive energi. Vi er sikker på at det har hjulpet ham i å bli bedre, står det å lese.

LES OGSÅ: Jeg har håp