IKON: I vinter la Arne Scheie opp som sportskommentator etter hele 40 år i NRK.  Foto: Stella Pictures
IKON: I vinter la Arne Scheie opp som sportskommentator etter hele 40 år i NRK. Foto: Stella PicturesVis mer

Scheies traumatiske mareritt

- Jeg har et mareritt som vender tilbake, forteller den folkekjære 69-åringen.

SEOGHØR.NO: I et intervju med magasinet Utdanning forteller Arne Scheie (69) om en ubehagelig opplevelse han opplevde som ung - som i dag har gitt ham et stadig tilbakevendene traumatisk mareritt:

- Jeg har et mareritt som vender tilbake. I min ungdom satt jeg på med en kamerat, og vi skled av veien i sakte fart. Ingen ble skadet, og det var ikke dramatisk på noen måte. Allikevel drømmer jeg voldsomme drømmer om denne hendelsen. Det har ført til at jeg har sparket ned stoler og ødelagt ting.

Den folkekjære 69-åringen forteller videre:

- Da tenker jeg at det ikke er rart at de som virkelig har opplevd dramatikk, for eksempel krigsseilere, blir preget i mange år. Når en sånn filleting kan gi meg mareritt mange år senere, hvordan må de ha det?, undres han.

I november holdt Scheie sin siste kommentatorsending for NRK, etter 40 år i statskanalen, før han gikk av som pensjonist. Han er blitt et ikon for flere sportsinteresserte nordmenn, og det er nok mange som kommer til å savne hans ikoniske kommentator-stemme.

Til NRK har han tidligere avlørt hva hans beste minne fra tiden som sportskommentator er:

- Jeg kommer ikke unna da Norge slo Brasil (1998, journ.anm.). Jeg skjønte det ikke da, men etterpå har man jo forstått at man fikk være med på noe som ble historisk.

Se da Norge skrev historie mot Brasil under VM i 1998, og hør Arne Scheies ikoniske kommentator-tale i klippet under:

LES OGSÅ: Mottok sliberige kort i posten