- Savnet vil være der alltid

Øystein Dolmens siste ord til vennen og kollegaen Gustav Lorentzen.

KNUST: Øystein Dolmen brøt helt sammen etter at han fikk vite at «Knutsen og Ludvigsen»-makkeren Gustav Lorentzen var død forrige onsdag.  Foto: SCANPIX
KNUST: Øystein Dolmen brøt helt sammen etter at han fikk vite at «Knutsen og Ludvigsen»-makkeren Gustav Lorentzen var død forrige onsdag. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Onsdag i forrge uke kom sjokknyheten om at den anerkjente norske musikeren Gustav Lorentzen var død, kun 62 år gammel, etter at han fikk hjertestans under et orienteringsløp i Bergen. 

Dødsfallet kom som et sjokk på Lorentzens familie og venner, og da særlig «Knutsen og Ludvigsen»-makkeren Øystein Dolmen (63).

Duoen hadde stor suksess med kjente låter som «Grevling i taket», «Kanskje kommer kongen» og «Dum og deilig». 

Etter planen skulle de også spille sammen under Florøs 150-årsjubileum om en måned.
 

- Minst én vegg i livet mitt har falt ut. Jeg brøt helt sammen, og i går snakket jeg ikke med noen. Sorgen var så stor at den måtte få den plassen den skulle ha. Det som har skjedd er forferdelig og veldig trist, (Lorentzens kone, red. anm.), sa han til VG i helgen.

Fredag kl. 12 bisettes Lorentzen i Grieghallen i Bergen, og i den anledning har Dolmen skrevet sine siste minneord til kollegaen og vennen gjennom Dagbladet.

- For meg var Gustav en venn og kollega, en storebror, en lillebror, en tvillingbror, en kampfelle og av og til også en konkurrent. Kort sagt: han har stått meg nærmere enn kanskje noen andre i mange faser av livet. Sorgen over hans bortgang vil vare lenge. Savnet vil være der alltid, skriver Dolmen. 
 
63-åringen beskriver også den voldsomme sorgen han har opplevd siden vennens bortgang. 

- Det var en sorg jeg behøvde enerom for å ta inn over meg. En vegg i livet mitt ramlet ut. Et ankerfeste røk. Jeg mistet balansen, og det var ikke grunn under bena mine, skriver han.

Dolmen ønsker imidlertid å huske gleden over tiden de to hadde sammen.

- Når sorgen etterhvert tekker seg mer i bakgrunnen, skal det være gleden jeg vil huske. Jeg skal ikke bare minnes Gustav. For han vil alltid følge meg i min bevissthet, som dype riller i en kjær grammofonplate. Han vil fortsette å være tilstede i livet mitt med sin latter, sin smittende gladenergi som jeg skal fortsette å la meg inspirere av. I ærbødighet og hengivenhet til møtes igjen, min bror, avslutter han.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg brøt helt sammen

 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer