Gabby Petito:

Savnet - trolig funnet død

Det ble søndag kveld gjort funn av en død person i en skog i Wyoming Park - området Instagram-eventyreren ble meldt savnet.

SAVNET: Gabby Petito (22). Foto: The Moab Police Department / AP / NTB
SAVNET: Gabby Petito (22). Foto: The Moab Police Department / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har over 50 personer deltatt i en leteaksjon i nasjonalparken Grand Teton etter den savnede Instagram-eventyreren Gabby Petito (22).

CNN melder søndag kveld at det er blitt gjort funn av en død person i en skog i Wyoming Park, i området der 22-åringen ble meldt savnet.

Den avdøde personen er ikke identifisert, men under en pressekonferanse natt til mandag sier FBI at avdøde matcher beskrivelsene av Petito.

- Obduksjonen er ikke fullført, og vi kan dermed ikke si med 100 prosent sikkerhet at det er Gabby, men hennes familie er informert, sier spesialetterforsker Charles Jones og understreker at dødsårsaken ikke er kjent.

Forsvinningsmysteriet har fått massiv medieoppmerksomhet i USA de siste dagene.

«LOVE ISLAND US»: Josh blir vekket midt på natta for å motta den grusomme beskjeden. Video: TV 2 Play. Reporter: Celina Morken Vis mer

Savnet etter bilferie

Gabby Petito har ikke gitt livstegn fra seg siden en tekstmelding til familien i slutten av august, og 11. september valgte de å melde henne savnet.

Petito og kjæresten Brian Laundrie (23) la ut på bilferie sammen i juli, med planer om å krysse USA på tvers. Opprinnelig skulle paret returnere i oktober, men i starten av september vendte Laundrie hjem alene.

12. august, noen uker før siste livstegn kom, ble paret stoppet av politiet på vei til Arches National Park i delstaten Utah. Politiet har nylig offentliggjort videobilder fra denne hendelsen.

SAVNET: Spanske Olivia på seks år og Anna på ett år ble siste sett med faren sin på øya Tenerife 27. april. Nå er eldstedattera funnet død. Video: AP / Politiet Vis mer

- Vi kranglet

Det er en tydelig opprørt Petito som fanges opp av kameraene amerikansk politi bærer på uniformen.

- Vi har kranglet i morges. Noen personlige greier, sier hun.

Laundrie sier at paret begynte å knuffe da han gikk inn i bilen med skitne føtter. Han gjør det også klart at han ikke ønsket å anmelde Petito for vold.

- Jeg skal ikke forfølge noe fordi hun er forloveden min, og jeg elsker henne. Det var bare en krangel. Unnskyld at det ble så offentlig, sier Laundrie.

Politibetjentene på stedet gjør det klart at det er Petito de oppfatter som den aggressive i krangelen. Politiet anmeldte ikke paret, men sørget for at de bodde separat den påfølgende natten.

MUMIFISERT: En kvinnelig sektleder ble funnet død og mumifisert i Colorado i slutten av april. Bilder: SAGUACHE COUNTY / YOUTUBE / KUSA / DR. PHIL Vis mer

Nekter å samarbeide

Laundrie, som politiet har omtalt som en «person av interesse», har siden nektet å uttale seg om saken, og fredag ble det kjent at også Laundrie har forsvunnet.

Det bekreftet både politiet og Laundrie-familiens advokat, Steven Bertolino. Familieadvokaten til Petitos pårørende, Richard Stafford, bestrider imidlertid at kjæresten er forsvunnet.

- Han er ikke forsvunnet. Han gjemmer seg. Gabby er den eneste som er savnet, slo Stafford fast lørdag.

LES OGSÅ: Sporløst forsvunnet - utlover dusør

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer