Öde Nerdrum:

- Savner ofte en kjæreste

«Farmen kjendis»-profilen har sjarmert seg inn i hjertene til mange tv-seere denne vinteren, men lar ikke frierne komme for nært - selv om han håper å kunne slå seg til ro.

STRESSER IKKE: Öde Nerdrum blir nedrent av frierhenvendelser, men tar inntil videre situasjonen helt med ro. Foto: Alex Iversen /TV 2
STRESSER IKKE: Öde Nerdrum blir nedrent av frierhenvendelser, men tar inntil videre situasjonen helt med ro. Foto: Alex Iversen /TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kunstner Öde Spildo Nerdrum (25) har fått stor plass i vinterens «Farmen kjendis», og med sin særegne og åpne væremåte har han sjarmert mange tv-seere landet over.

Men det å gå fra en mye mer anonym hverdag til å bli hele Norges «Farmen kjendis»-Öde har også kostet. For den massive oppmerksomheten er mer intens enn hva han hadde sett for seg.

- Det er veldig mye positivt med det, men samtidig står jeg helt alene. Det er fullt av mennesker som kommer med forskjellige typer henvendelser. Både på telefon, Instagram, Facebook og e-post, forteller han til Se og Hør.

FARMEN: Espen Thoresen meldte seg på «Farmen» i fylla. Vis mer

- Smigrende

Overfor Se og Hør har Nerdrum tidligere snakket ut om alle frierhenvendelsene han har fått i kjølvannet av det som i en årrekke har vært TV 2s flaggskip.

Per nå anslår han at han totalt har fått om lag 500 meldinger siden programmet begynte å rulle på tv-skjermen.

VILLE TILBAKE: Markus Bailey valgte søndag Öde Nerdrum til kamp i «Farmen kjendis», og hadde et intenst ønske om å komme tilbake på gården. Det klarte han. Foto: Alex Iversen /TV 2
VILLE TILBAKE: Markus Bailey valgte søndag Öde Nerdrum til kamp i «Farmen kjendis», og hadde et intenst ønske om å komme tilbake på gården. Det klarte han. Foto: Alex Iversen /TV 2 Vis mer

- Folk gjør det på forskjellige måter. Noen forsøker bare å starte en samtale, mens andre sender meldinger med litt mer krutt i. Noen sender dikt, ganske direkte i en poetisk form.

- Og hva synes du om det?

- Det er litt smigrende, men samtidig spør jeg meg om det er mangel på menn i dette landet. Hva foregår, liksom?

- En form for forfengelighet

Allerede i uke to av «Farmen kjendis» vekket 25-åringen oppsikt med sine synspunkter, da han proklamerte at homofile ikke bør få gifte seg i kirken.

Frierbrev fra menn har dermed latt vente på seg.

- Men jeg har fått brev fra homoseksuelle som elsket den diskusjonen. Noen var veldig misfornøyde også, men majoriteten har gitt uttrykk for at de likte mitt standpunkt, forteller Nerdrum, som ikke er overrasket.

KRANGEL: John Arne Riise og Espen Thoresen kom ikke godt overens under innspillingen av «Farmen Kjendis». Video: TV2 . Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Ingen var sinte, men det var én homofil som ville sende sin livshistorie til meg. Han var ikke amper, men ville at jeg skulle forstå. De som har tatt det verst opp er ikke homofile, men heller unge, heterofile jenter. Som er politisk korrekte, og oppfatter det som et angrep på fremskrittet i samfunnet.

Han mener det bunner i at veldig mange mennesker kjemper på vegne av andre mennesker.

- Det er ofte de som er mest sint. Det ligger en form for forfengelighet i det.

Stresser ikke

- Så hvor lenge har du vært singel?

- Oj, oj, oj, det kommer helt an på hvordan man regner på det. Men ganske lenge. Jeg er i stor grad gift i malerprosjektet mitt. Jeg er dårlig på det der... Veldig mange mennesker har kjæreste fordi de har en slags kjedsomhet i seg, men sånn er ikke jeg.

«Farmen kjendis»-deltageren legger likevel ikke skjul på at han én dag ønsker å etablere seg.

- Ja, jeg vil jo det, men det er ikke noe hast heller. Handler man med hastverk gjøres alt feil. Så jeg har ingen problemer med det.

BÅND: Anniken Jørgensen og Øde Nerdrum fant tonen inne på «Farmen»-gården - et vennskap «Annijor» ønsker å ha livet ut. Video: Rød Løper/TV 2 Sumo Vis mer

En eventuell fremtidig kjæreste trenger ikke være på hans kunstneriske plan i livet, erkjenner han.

- Jeg er veldig nysgjerrig på mennesker. Så den jeg eventuelt finner trenger ikke være der. Det er hyggelig med likesinnede, men det er jo interessant å være i nærheten av mennesker som er annerledes. På den annen side tror jeg at folk har mange rare og vakre tanker, men det som overrasker folk er vel at jeg faktisk sier ting høyt. Jeg har ingen maske og føler ingen skam av ting jeg tror eller tenker.

TURBULENT: Etter en krangel med Espen Thoresen skader Mira Craig foten sin og forlater produksjonen. Nå har TV 2 forklart hva som skjedde i etterkant av situasjonen. Video: Rød Løper/TV 2 Sumo Vis mer

- Dødfødt prosjekt

- Hender det at du savner det å ha kjæreste?

- Ja, ja. Jeg savner ofte en kjæreste. Men det skjer som oftest på kvelden - i melankolske øyeblikk. Det skjer ikke på daglig basis, sier han med et smil.

- Savner du kjæreste nå?

- I dette øyeblikk, når vi snakker sammen nå, må jeg nok si nei. Én ting er i hvert fall sikkert, og det er at jeg ikke skal bli sammen med noen av dem som sender meg frierbrev. All respekt til alle disse, men jeg opplever det som et litt dødfødt prosjekt.

Han forklarer:

- Det å forelske seg i én man har sett på fjernsynet, blir litt som å forelske seg i en gud. En person alle går rundt og snakker om, én man egentlig ikke kan ha en jordlig kontakt med, sier Öde Nerdrum til Se og Hør.

Öde Nerdum måtte søndag ut i tvekamp mot utfordrer Markus Bailey i grena slegge. Han vant omsider den kampen.

LES OGSÅ: TV 2 bekrefter oppvask med Mira Craig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer