Jill Biden:

- Savner Melanias julepynt

Det hvite hus' juledekorasjoner har de siste fire årene vakt oppsikt. Nå later flere til å savne «grinchen».

JILLS JUL: Flere later til å savne Melania Trumps mer spenstige juledekorasjoner. Foto: Chip Somodevilla/AFP/NTB
JILLS JUL: Flere later til å savne Melania Trumps mer spenstige juledekorasjoner. Foto: Chip Somodevilla/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Desember er over oss, julestjerner titter frem i vinduer og granbaren har allerede lurt seg inn i bestemors hjemmestrikkede ullsokker. Og like sikkert som at snøen kommer som julekvelden på bilister som ikke har skiftet vinterdekk, vekker Det hvite hus' juledekorasjoner oppsikt.

Den forrige førstedamen, Melania Trump (51), fikk spesielt stor oppmerksomhet for sine kreative juleevner, og det som nå vekker oppsikt er at nåværende førstedame Jill Biden (70) ikke vekker oppsikt.

PYNT: Melania Trump viste fram juledekorasjonene i Det hvite hus. Video: Det hvite hus Vis mer

Presidenthuset ser rett og slett riktig så koselig ut. Og man kan dessverre aldri tilfredsstille alle, for nå ser det ut som om Melanias julefingre er savnet. Først - la oss ta et lite tilbakeblikk:

I 2017 bydde Melania på en hvit jul. Store hvite kvaster omkranset vestre vinge, og førstedamen selv var dekorert i en hvit kjole. Flere mente det hele var som tatt ut av en skrekkfilm.

Året etter gikk også Melania for ensfarget. Denne gangen rødt. Selv var hun kledd i sort fra topp til tå. Det som skulle symbolisere «amerikanske skatter» ble istedet omtalt som «julen fra helvete, og de røde trærne ble døpt om til tampongtrær.

RØD JUL: Melanias 2018-jul. Foto: Twitter / Melania Trump
RØD JUL: Melanias 2018-jul. Foto: Twitter / Melania Trump Vis mer

I 2019 var selvfølgelig forventningene skyhøye til hva førstedamen skulle finne på denne gangen. Det latet til at Melania dette året gikk for et noe tryggere valg, men heller ikke denne gangen slapp hun unna kritikerne. Flere mente hun hadde gjenskapt «Ondskapens Hotell».

PYNT: USAs førstedame Melania Trump viser fram juledekorasjonene i Det hvite hus. Video: Det hvite hus Vis mer

I det som skulle bli Melanias siste jul i Det hvite hus - i alle fall enn så lenge - gikk hun tilbake til den tradisjonelle julefargen. «Overraskende normalt» var dommen fra flere, men heller ikke her kom 51-åringen seg unna kritikerne.

Det var nemlig én spesiell detalj som vakte oppsikt - blomsterpottene liknet på urner, mente flere. Noe som altså ble noe upopulært under en pandemi.

KRUKKEKRITIKK: Disse pottene likner ifølge flere på urner. Foto: Drew Angerer/AFP/NTB
KRUKKEKRITIKK: Disse pottene likner ifølge flere på urner. Foto: Drew Angerer/AFP/NTB Vis mer

Og vi må for all del aldri glemme de hemmelige opptakene av Melanias nydelige førjulstale:

- Jeg jobber ræva av meg med disse juleforberedelsene, og du vet... hvem bryr seg en dritt om julen og dekorasjonene? Men jeg må gjøre det, ikke sant? Greit, så gjør jeg det, og jeg sier at jeg jobber med jul og planlegger julen, sa hun i fjor.

Man kan altså ikke gjøre alle til lags, og det får nå altså førstedame Jill Biden erfare. Temaet er «gaver fra hjertet», og ulike rom i Det hvite hus skal symbolisere noe som forener oss alle, som tro, samfunn, familie, vennskap og fred. Tipper noen har innvendiger mot førstnevnte.

Bildene av juledekorasjonene ble publisert onsdag, og nå renner altså Twitter over av reaksjoner - det er rett og slett for pent.

«Førstedame Jill Biden ser ikke ut til å ha samme evner for Det hvite hus-dekorasjoner som Melania hadde. Jeg mener, hvor er «Handmaids Tail»-vibben vi alle elsker i julen? Hva er greia med all varmen og lyset», skriver én.

«Jeg savner Melanias hjemsøkte 'hvem bryr seg en dritt om julen'-dekorasjonene», skriver en annen.

«Dette årets juledekorasjoner er greie, men jeg savner på en måte 'refleksjonen over bunnløs sorg av en eksistens dynket i blod fra foreldreløse'-julestemningen den forrige administrasjonen tilbød», skriver en tredje.

Bidens dekorasjoner i østvingen slaktes imidlertid av flere. Der er døråpningen omkranset av en rekke gigantiske gaveesker.

LES OGSÅ: - Ser ut som et mareritt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer