- Savner mamma lite i hverdagen

Aksel Lund Svindal mistet moren sin brått som åtteåring.

TENKER LITE PÅ MOREN: Alpinstjernen Aksel Lund Svindal mistet moren sin da han var bare åtte år gammel. I hverdagen grubler han lite over hennes brå bortgang, siden det er noe han ikke får gjort noe med. Foto: Espen Solli, Se og Hør
TENKER LITE PÅ MOREN: Alpinstjernen Aksel Lund Svindal mistet moren sin da han var bare åtte år gammel. I hverdagen grubler han lite over hennes brå bortgang, siden det er noe han ikke får gjort noe med. Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Alpinesset Aksel Lund Svindal (30) må være skjerpet når han kaster seg utfor bakken i VM i super-G tirsdag. Men en tid fra barndommen er derimot ganske utydelig for idrettshelten.

Som åtteåring opplevde han å miste moren sin, da hun var på sykehuset for å føde en minstebror til Aksel og lillebroren Simen. På grunn av komplikasjoner etter fødselen døde hun samme natt, mens barnet levde i halvannet år.

- Alt det der er ganske blurry for meg. Tiden forsvant litt. Det sterkeste inntrykket var kanskje å se ansiktet til fatter'n på sykehuset. Hvor alvorlig situasjonen var, så jeg i det, forteller han til VG Helg.
 
30-åringen innrømmer at minnene om moren er vage, men at han husker hvordan hun luktet, huden hennes og ansiktet. På spørsmål om han savner moren sin, avslører Aksel at han ikke kan si at han savner henne masse.

- Faktum er at sånn er det ikke. Det er ikke noe jeg tenker på i hverdagen.

- All kred til pappa, men også venner, naboer og familie, som gjorde tapet av henne minst mulig. Det er jeg evig takknemlig for, understreker han i intervjuet.

LES OGSÅ: Lot kjæresten bli hjemme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer