Sigurd Sollien:

- Savner ikke tiden på skjermen

På 2000-tallet var Sigurd Sollien en populær programleder, men så sa det stopp.

POPULÆR: Sigurd Sollien (i sort t-skjorte) var en av de mest kjente programlederne på 2000-tallet, men så forsvant han brått fra skjermen. Nå avslører han hvorfor. Her er han på TVNorges høstlansering i 2002, sammen med en rekke andre tv-profiler. Foto: NTB scanpix
POPULÆR: Sigurd Sollien (i sort t-skjorte) var en av de mest kjente programlederne på 2000-tallet, men så forsvant han brått fra skjermen. Nå avslører han hvorfor. Her er han på TVNorges høstlansering i 2002, sammen med en rekke andre tv-profiler. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På 2000-tallet var det nærmest umulig å skru på et fjernsyn uten at Oslo-mannen Sigurd Sollien brått stirret mot deg. 52-åringen har vært å se i flerfoldige produksjoner opp gjennom åra, etter å ha startet karrieren i «Smørøyet» i 1999.

Siden har han vært å se på NRK, TVNorge og TV 2 med flere forskjellige konsepter. Han har blant annet vunnet Gullruten for programmet «Silje og Sigurd - et slags reiseprogram», som han i 2004 ble nominert til pris for beste mannlige programleder som.

POPULÆR: Sigurd Sollien var å se på mange kanaler på 2000-tallet. Her deler han ut pris sammen med Victoria Winge og Mari Midtstigen under HitAwards i 2001.Foto: NTB scanpix
POPULÆR: Sigurd Sollien var å se på mange kanaler på 2000-tallet. Her deler han ut pris sammen med Victoria Winge og Mari Midtstigen under HitAwards i 2001.Foto: NTB scanpix Vis mer

På slutten av 2000-tallet var han å se i både «Smaken av Norge» og «Oppgradert», og for et par år siden i «Superoppusserne». De siste åra har det derimot vært lite å se til den energiske karen på skjermen. Han har på ingen måter sunket i jorda, og jobber fortsatt i underholdningsbransjen.

- Savner ikke

Tv-oppdrag har han derimot lagt bak seg - i hvert fall foreløpig.

- Jeg tenker at alt har sin tid. Jeg synes det er veldig deilig at jeg nå slipper å selge inn programmer mer, for jeg var alltid redd for hva VG og Dagbladet skulle skrive. Hva ville de egentlig ha? Jeg kan ikke si at jeg savner tiden på skjermen, sier Sollien til Se og Hør.

Det var på premieren til Viaplay-satsingen «Wisting» at Sollien brått dukket opp. Han er en sjelden mann å se på rød løper, men kunne fortelle at han unte seg en kveld på byen med tidligere kolleger.

- Jeg kan jo ikke gro fast på Kjelsås heller, så nå lufter jeg meg litt. Jeg er sjelden på premierefester nå lenger, og er her alene, men finner nok mange tidligere kolleger og venner å prate med, sa han.

GÅR BRA: Sigurd Sollien og kona Seble Woldegabriel. Her fotografert under «Skal vi danse» i 2008. Foto: NTB scanpix
GÅR BRA: Sigurd Sollien og kona Seble Woldegabriel. Her fotografert under «Skal vi danse» i 2008. Foto: NTB scanpix Vis mer

Han bor i dag i samme område som han vokste opp i, sammen med kona Seble Woldegabriel og de to barna deres. Han og kona møtte hverandre for første gang i 2002, og giftet seg i 2007. Sollien har tidligere uttalt at en fuktig kveld på utestedet Stravinsky ble grunnmuren for det som i dag er et flott ekteskap.

- Det står veldig bra til om dagen, sier han, og la til at påsken ble feiret på familietur i Stockholm med kone og barn.

- LUFTER MEG: Sigurd Sollien er en sjelden kar å se på rød løper, men dukket opp da «Wisting» hadde premiere tidligere i år. Foto: Andreas Fadum / se og Hør
- LUFTER MEG: Sigurd Sollien er en sjelden kar å se på rød løper, men dukket opp da «Wisting» hadde premiere tidligere i år. Foto: Andreas Fadum / se og Hør Vis mer

Kjent stemme

Om du er for ung til å ha sett Sollien på skjermen eller ikke drar kjensel på ansiktet hans, har du i hvert fall trolig hørt stemmen hans utallige ganger opp gjennom åra. Han har dubbet flere filmer og reklamer på både tv og radio.

I 2014 var han kjent som den gule plastilinmannen i Djuice-reklamene, blant annet. Det hender også at stemmen hans blir gjenkjent, har han tidligere uttalt til Se og Hør.

- Ja, på skolen lurer folk. Jeg dubber en del barne-tv og litt kinofilmer. Da lurer de på om det er jeg som har den stemmen. Det er en ganske gjenkjennelig stemme. En journalist omtalte en gang stemmen min som «brekende vestkantsk». Så jeg vet ikke. Den er kanskje det, sa han i 2014.

Han har på ingen måte lagt lydkarrieren bak seg. På premierefesten fortalte han til Se og Hør at han er aktuell med flere prosjekter om dagen, blant annet «Matpodden» sammen med Bård Greni.

- Det er, som man sikkert skjønner, en podkast om mat. Det skal bli Norges store matting fremover, humrer han, og fortsetter:

- Og tja, hva driver jeg ellers med om dagen? Jo, jeg skriver litt. Samtidig jobber jeg i P4 og tar vare på familien. Det er nok å drive med om dagen, for å si det sånn, men det er veldig gøy og verdt det, avslutter den blide 52-åringen.

LES OGSÅ: Trenger hjelp: - Jeg driter ikke penger

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer