SOMMERKLAR: - Jeg synes Norge er et fantastisk land om sommeren. Det er litt varierende vær, men det er så mye fint å finne på. Mange flotte steder å dra! Og så er det godt å komme seg litt utaskjærs også, og bare være helt for seg selv, sier Si Foto: Anders Myhren/Seher.no
SOMMERKLAR: - Jeg synes Norge er et fantastisk land om sommeren. Det er litt varierende vær, men det er så mye fint å finne på. Mange flotte steder å dra! Og så er det godt å komme seg litt utaskjærs også, og bare være helt for seg selv, sier Si Foto: Anders Myhren/Seher.noVis mer

Savner ikke mann og barn

Siv Jensen om sommerplaner, familieliv og Celina Midelfarts måte å kle seg på. Se video!

Se videointervjuet med Siv Jensen nederst i saken!

SEHER.NO: En ny valgkamp er rett rundt hjørnet. Men først skal Siv Jensen unne seg en velfortjent ferie.

Seher.no møter FrP-lederen utenfor hennes "hjemsted", Stortinget - der 40-åringen febrilsk forsøker å gjøre ferdig de siste intervjuene før noen avslappende uker uten politiske gjøremål, samt valgkampen, kvernende i hodet.

Jensen skal i år feriere i Oslo-området og i Nord-Norge, i tillegg til at hun reiser til den idylliske øya Sardinia. Hun legger ikke skjul på at hun nå gleder seg til et avbrekk fra politikken.

- Jeg synes Norge er et fantastisk land om sommeren. Det er litt varierende vær, men det er så mye fint å finne på. Mange flotte steder å dra! Og så er det godt å komme seg litt utaskjærs også, og bare være helt for seg selv, der ingen kjenner deg igjen, smiler hun til Seher.no.

Kanskje blir hun statsminister når valget er overstått på høstparten. I forrige måned sa nåværende statsminister Jens Stoltenberg til Seher.no at han synes det er deilig å komme hjem til familien sin for å slappe av etter en hektisk arbeidsdag. Det samme kan ikke sies om Siv Jensen, som fortsatt lever livet som en singel kvinne.

- Savner du det å kunne komme hjem til mann og barn, Siv?

- Nei, ikke helt. Men jeg har jo mange andre medlemmer av familien som jeg er veldig glad i da, og det er jo noe jeg prøver å bruke tid på nå. Jeg skal bruke mye tid med familie og venner, ta tak i litt av den dårlige samvittigheten jeg har - og bare slappe av rett og slett.


Det er ikke alltid så lett å være en erfaren og profilert politiker av Siv Jensen-kaliberet. Men 40-åringen selv synes ikke, tross jobben som partileder, at det er vanskelig å ha et privatliv.

- Nei, vanskelig er det ikke. Men det hender jo at man må ta noen forhåndsregler for å få det til. Så er det jo veldig hyggelig da - folk kommer jo bort og hilser og slår av en prat. Jeg kan ikke bli lei meg for det, det er jo bare hyggelig.

- Det kan ikke bli litt masete i perioder?

- Nei, men det er jo rollen min, dette. Du vet, når du er partileder, da er du på jobb 24 timer i døgnet. Hvis jeg synes det er masete, da må jeg finne på noe annet å gjøre, mener hun.

For mange betyr sommeren flere fester og mer moro. Og som mange andre kjendiser i dette landet, har Siv Jensen en rekke ganger selv opplevd å bli avbildet i blader og magasiner når hun har vært til stede på diverse tilstelninger. Litt irriterende synes hun det er når journalister og eksperter bruker tid på å sette terningkast på antrekket hun har på seg.

- Egentlig så bryr jeg meg ikke så veldig mye om det. Men av og til er det litt irriterende, man skulle jo tro at man har tid til å fly rundt på shopping i flere timer hver dag. Men det er jo tvert i mot - det er det siste jeg gjør! Det er hyggelig når jeg får hyggelige terningkast, men jeg bryr meg som sagt ikke så mye om det.
Fra før av er det kjent at FrP-lederen er god venninne med kosmetikkdronningen Celina Midelfart. Men er det egentlig slik at Siv Jensen for motetips av Norges kanskje største finanskjendis?

- He he, nei, jeg må ta meg av det der selv, gitt. Men hun er veldig flink til å kle seg, og det tror jeg nok at mange andre synes også, forteller Siv Jensen, som har en klar oppfordring til Seher.nos lesere.

- Jeg har jo lyst til å si til alle som ser på dette at de må bruke stemmeretten sin! For hvis ikke, så blir det ingen fornyelse her i landet, utbasunerer den erfarne politikeren, som ikke klarer å legge politikken på hylla helt ennå - selv om ferien nærmer seg med stormskritt.

Har du et kjendistips? Tips oss her eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Heldigvis fikk jeg varmt vann 

Se "Sommerpraten" med Siv Jensen her:

[obj:media:7912]