Savannah (1) har to garderober

Johanna Grønnebergs datter har en norsk og en amerikansk garderobe.

SEOGHØR.NO: For ett år siden kom Johanna Grønnebergs (34) datter Savannah til verden og hun har allerede fått en omfattende garderobe. 

Med amerikansk far og norsk mor har ettåringen ulike garderober tilpasset forskjellig klima. En del av garderoben består av amerikanske klær med baseball-jakke og basketballsko, men hjemme i Norge har hun ullklær og ordentlig vintertøy.

- Savannahs stil det første året vil jeg beskrive som; amerikansk kul, overraskende søt til tider og ufattelig trendy, sier Grønneberg spøkefullt.

- Kunne gått gærnt

Det lille sjarmtrollet krabber rundt i leiligheten på Torshov iført en liten rosa ballett-body som Grønnebergs amerikanske venninner sendte i posten.

BALLERINA: Johannas amerikanske venninner sendte Savannah et lite ballerina-antrek.  Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.no
BALLERINA: Johannas amerikanske venninner sendte Savannah et lite ballerina-antrek. Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.no Vis mer

- De har ikke sett at hun er en liten klump av en jente, sier Johanna og ler.

Tidlig i TV-karrieren flyttet Johanna til Los Angeles og har siden levd et sted mellom Hollywoods glamour og norsk jantelov. Da hun fikk barn merket Grønneberg forskjellen på barneoppdragelsen i USA og Norge.

- Veldig mange av venninnene mine i Los Angeles er glad i merkeklær til barn. Det begynte jeg å henge meg opp i, men så tenkte jeg at begynner jeg med det, da går det gærnt.

Kjøper ikke dyre barneklær

Ettåringen har allerede sine egne rosa glitrende Nike Jordans og Johanna fullfører antrekket med en baseballjakke i grått og rosa.

- Jeg har ikke kjøpt noen veldig dyre plagg til henne, men jeg har fått venner til å kjøpe det. Krevd det til bursdager og sånn, sagt at hun bare går i Jordans.

AMERIKANSK STIL: Ettåringen har allerede fått sine egne sneakers.  Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.no
AMERIKANSK STIL: Ettåringen har allerede fått sine egne sneakers. Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.no Vis mer

Om Johanna og ektemannen Vince blir boende i Norge er ennå usikkert, men Savannah er uansett godt forberedt til sin andre vinter i Norge.

- Hun ser ut som hun kan rett ut og gå på langrennsski. Det er veldig viktig å være gjennomført.

Gikk inn i sjokk

Grønneberg syntes de første månedene som mamma var et mareritt og resultatet er serien «Johanna: prosjekt mamma» som har premiere på TLC 17. november. Her blir vi også bedre kjent med lille Savannah.

KJENDISMAMMA: I oktober i fjor ble Johanna Grønneberg Mesa mor til Savannah.  Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.no
KJENDISMAMMA: I oktober i fjor ble Johanna Grønneberg Mesa mor til Savannah. Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.no Vis mer

Johanna har også skrevet boken «Etter fødselen - det alle glemte å si», der hun skildrer livet som nybakt mamma på en brutalt ærlig måte.

- Tiden etter at jeg fikk barn har vært grusom og slitsom! Jeg tror absolutt jeg gikk inn i sjokk. Nå som jeg har fått hodet over vannet kan jeg si at jo, det har vært fint, men det er løgn. Jeg har skrevet en bok om hvor fælt det var og laget en TV-serie om hvor vanskelig det var, har Johanna tidligere sagt til Seoghør.no.

LES OGSÅ: Lurte alle med falsk babymage