Ola-Conny Wallgren:

Satt ut av nordmenns påskeoppførsel

- De handler som gærninger.

IVRIGE KUNDER: «Ullared»-profil Ola-Conny Wallgren (til høyre) forteller om handlegale nordmenn i påsken. Her med tv- og arbeidskompanjong Morgan Karlsson under innspillingen av duoens tv-program i Norge. Foto: Kanal 5
IVRIGE KUNDER: «Ullared»-profil Ola-Conny Wallgren (til høyre) forteller om handlegale nordmenn i påsken. Her med tv- og arbeidskompanjong Morgan Karlsson under innspillingen av duoens tv-program i Norge. Foto: Kanal 5 Vis mer

(Se og Hør): - Nordmennene begynner å dukke opp igjen når snøen smelter. I påsken tar det helt av, erkjenner Ola-Conny Wallgren (53) overfor Se og Hør.

På det gigantiske lavprishuset Gekås Ullared ved Halland i Sverige, der Wallgren jobber, betyr helligdager alle mann til pumpene.

På telefon fra Sverige forteller 53-åringen, som er blitt kjøpesenterets (og harryhandelens) ansikt utad etter at Kanal 5 begynte å lage tv av arbeidsplassen hans, at påskeferien er en av årets mest hektiske perioder.

- Helt sjukt

En rekke svensker, men også dansker, finsker og nordmenn, velger nemlig å sette kursen mot det enorme varehuset i påsken, for å handle billig mat, klær og annet dilldall.

- Det er veldig mye nordmenn her nå. De kjøper for det meste mat, og det går i mye kjøtt og godteri. De handler som gærninger, fyller opp handlevognene til randen. Det er jo helt sjukt, humrer Wallgren.

POPULÆRE: Fansen svermet rundt Ola-Conny Wallgren og Morgan Karlsson da vi møtte den norgesaktuelle humorduoen i Frognerparken. Video: Lars Eivind Bones/Marianne C. Huseby/DBTV Vis mer Vis mer

Etter å ha vært en av kjøpesenterets mest tydelige profiler i en årrekke er 53-åringen godt vant med oppmerksomhet på jobb. Tv-profilen forsikrer om at han likevel får gjort det han skal, men:

- Det stopper opp i blant, hvis det er veldig mye folk. Nordmenn er helt koko, de vil skravle og ta selfies hele tiden. Det kan selvsagt være distraherende, men så lenge folk er glade og får en hyggelig kundeopplevelse, lever jeg fint med det, forteller han.

Selv har han vært på jobb hele påsken, men har fri i morgen, 2. påskedag.

- Da skal jeg slappe av og spise egg. Omelett med spinat er en favoritt, forteller han.

- Fikk panikk

Tidligere i påsken fortalte Wallgren til Se og Hør at han også opplever mye interesse fra det motsatte kjønn mens han er på jobb. Av og til kan det riktignok bli for mye av det gode.

- Det villeste jeg har opplevd er nok da jeg ble overrumplet av ei dame som ville kysse meg. Dette skjedde midt blant folk på jobb, og var bare pinlig. Jeg fikk panikk og visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, sier tv-profilen, og legger til:

- En annen ting som setter meg ut er når det dukker opp damer med gaver til meg på jobb. Jeg har for eksempel fått en bukett med roser en gang, med tilhørende kort. Det er helt sjukt. Ellers er det mange som løper etter meg og skriker navnet mitt. Det er selvsagt også distraherende, men så lenge folk er glade og får en hyggelig kundeopplevelse, lever jeg fint med det. Intime bilder på telefonen, som jeg også har fått, blir derimot litt i overkant.

Wallgren legger ikke skjul på at sirkuset på jobb kan være energitappende etter en lang arbeidsdag. Hemmeligheten er å få nok alenetid.

- Jeg kobler av med å gå tur i skog og mark, trene og hogge ved. Jeg nyter å være alene, sier han.

Brudd endte i retten

Men selv om det altså ikke mangler på interesse fra damene, erkjenner Wallgren at han, de siste årene, er blitt mer skeptisk til å binde seg.

Etter at hans forrige forhold endte i retten, som følge av et meget bittert brudd, prøver den single trebarnsfaren å tenke minst mulig på kjærlighet og romantikk.

Saken fortsetter under.

- Hver gang det skjærer seg med ei dame, skjer det ofte noe annet samtidig. Denne gang var mamma syk samtidig som det ble slutt med kjæresten, og jeg gikk på en skikkelig smell. Jeg gikk rett i veggen, rett og slett.

På mange måter følte Wallgren at han gjenopplevde tida da ekteskapet med mora til hans tre barn gikk i oppløsning. Den gang gikk faren bort, etter lang tids kreftsykdom, midt i skilsmisseprosessen.

- Man er aldri forberedt på noe sånt, det treffer deg midt i ansiktet, sier Wallgren, som har det langt bedre i dag.

- Heldigvis klarer jeg alltid å komme meg opp av søla. Det gjelder å tenke positivt, og se framover, forteller han.

LES OGSÅ: Ola-Conny mistet håret etter morens død

BLE BITT: Ola-Conny om en svært dramatisk opplevelse der han er nære ved å miste hånden sin på grunn av et hundebitt fra en vakthund. Vis mer Vis mer