TATT AV GESTAPO, BENÅDET AV QUISLING: Arnie «Skiffle Joe» Norse saboterte tyskerne under andre verdenskrig og tilbrakte ni måneder i fangeleiren Grini. Så ble han benådet av ministerpresident Vidkun Quisling. Foto: Se og Hør/ All Over Press
TATT AV GESTAPO, BENÅDET AV QUISLING: Arnie «Skiffle Joe» Norse saboterte tyskerne under andre verdenskrig og tilbrakte ni måneder i fangeleiren Grini. Så ble han benådet av ministerpresident Vidkun Quisling. Foto: Se og Hør/ All Over Press Vis mer

Satt ni måneder på Grini

Saboterte tyskerne, ble arrestert av Gestapo, benådet av Quisling og rømte til Sverige. Les Arnie «Skiffle-Joe» Norses dramatiske krigshistorie.

Publisert
Se video nederst i saken!

SEHER.NO: Arnie Norse (86) er tross alderen full av energi og livsglede. I over 50 år har han underholdt nordmenn med småfrekke viser som «Jælp mæ å rime (Den sensurerte bært-bært-visa)» og «Min lille kone (som legger seg på ryggen for ei krone)». Det mange ikke vet, er at den folkekjære artisten har opplevd mye dramatisk i løpet av livet.

Norse var bare 15 år da tyskerne invaderte Norge 9. april 1940. Han var sterk motstander av «Hitler-Tyskland» og bestemte seg i 1942 for å sabotere tyskerne sammen med kameratene sine.

- Vi hatet at de tok over landet vårt, derfor stjal vi våpen fra tyskerne for to millioner kroner. Jeg beholdt en revolver, men resten ble gjemt på en låve i Nittedal.

86-åringen forteller at en av kameratene ble arrestert av Gestapo og oppga navnet hans. Kort tid etter ble også han arrestert av tyske soldater.

- Jeg holdt klokelig kjeft om våpenlageret, men jeg ble arrestert på grunn av revolveren jeg beholdt. Jeg havnet i fangeleiren Grini og satt der i ni måneder, forteller Arnie.

Hjelpen kom fra uventet hold da Norse fikk beskjed om at han var blitt benådet av Vidkun Quisling.

- Jeg ble benådet av Quisling, som jeg hatet som pesten. Jeg tenkte at han hadde en baktanke med dette.  Jeg trodde han muligens ville sende meg til østfronten for å kjempe sammen med tyskerne mot russerne.

Musikeren nektet å hjelpe Tyskland med å vinne krigen og flyktet til den svenske byen Arvika. Han fikk seg jobb i byens lokalavis og forelsket seg i en vakker kvinne.

- Jeg fikk bo hos en dame med to døtre, Martha og Inger. Jeg ble vilt forelsket i Martha, men hun ville ikke ha meg og dyttet meg over på søsteren. Hun var ikke like vakker, men jeg holdt ut for å være nær Martha, innrømmer Norse.

Da krigen var over, vendte Arnie tilbake til hjemlandet. I dag bor han på Romsås sammen med konen Nippa Porn.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Lene Alexandra er sexy som bare søren  

Se Arnie fortelle om krigen her:

[obj:media:10230]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer