KRITISK: - Vi er ikke fornøyd med å ligge i midtsjiktet. Vi vil høyere opp, og da kreves det forandringer, sier Christer Björkman. Foto: AP
KRITISK: - Vi er ikke fornøyd med å ligge i midtsjiktet. Vi vil høyere opp, og da kreves det forandringer, sier Christer Björkman. Foto: APVis mer

Satt i krisemøter etter MGP-fiasko

- Vi vil høyere opp på listene, medgir svært skuffede svensker.

SEHER.NO: Den svenske MGP-artisten Malena Ernman endte på katastrofale 21. plass i lørdagens Eurovision. Det er den dårligste plasseringen for et svensk bidrag noensinne.

Samtidig tok Norge - söta brors kanskje største konkurrent - det høyeste antall poeng som er gitt i Melodi Grand Prix-sammenheng. Tordag satt SVT og den svenske GP-eksperten Christer Björkman i hemmelige krisemøter for å finne ut av hvordan dette ikke skal skje igjen, og hvilke forandringer som må gjøres.

- Vi er ikke fornøyd med å ligge i midtsjiktet. Vi vil høyere opp, og da kreves det forandringer, sier Christer Björkman til Expressen.

Ifølge den svenske avisen er en av de første endringene at man i neste års konkurranse vil tillate utenlandske låtskrivere til å samarbeide med de svenske komponistene - i hvert fall hva gjelder de såkalte "jokerbidragene".

- Det kan være en måte å få input av andre uttrykk i musikken. Allerede nå finnes det jo mange svenske låtskrivere som samarbeider med utenlandske, og som med det ikke er aktuelle for MGP, forteller Björkman.

Samtidig forbereder SVT å samle hele den svenske musikkbransjen - og punkt for punkt gå gjennom hvilke forandringer som kreves for at Sverige igjen skal komme seg tilbake i Eurovision-toppen.

I Norge derimot, trenger vi bare fortsette i det samme sporet som tidligere...

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tisptelefon 93076767!
LES OGSÅ: - Fotfølges etter Eurovision-seieren!