«Ex on the Beach»:

- Satt alene på toalettet og gråt

«Ex on the Beach»-profilen om den tøffe oppveksten.

TØFF OPPVEKST: Andreas Østerøy framstår som en selvsikker og sensuell ung mann på tv-skjermen. Men i oppveksten var ikke alt like lett for ham. Foto: Ruben Pedersen
TØFF OPPVEKST: Andreas Østerøy framstår som en selvsikker og sensuell ung mann på tv-skjermen. Men i oppveksten var ikke alt like lett for ham. Foto: Ruben Pedersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Realityserien «Ex on the Beach» er i disse dager godt inne i sin andre sesong. Selv om samtlige av årets deltakere har gått inn for å sprenge galskapsbarometeret, slik at de får bli værende i villaen, er det spesielt én deltaker som tidlig utpekte seg.

Da Se og Hør møtte 22 år gamle Andreas Østerøy fra Lillesand på tropiske Mauritius i januar, la han ikke noe mellom linjene. Han gledet seg til å feste, sjekke og ha sex under innspillingen, og hadde planer om å gjøre det meste ut av oppholdet sitt. Han er i tillegg den første homofile deltakeren i programmet.

- Det skal bli så mye analsex og oralsex at du blir drittlei av å se på homoporno, fordi dette blir bedre. Dette blir norsk tv-historie, uttalte han i januar.

DØYERE: Startcasten fra «Ex on the beach» sesong 2 lover en langt drøyere sesong enn fjorårets. https://www.seher.no/kjendis/dette-er-arets-ex-on-the-beach-deltakere/70817440 Vis mer

Allerede den første kvelden i villaen gjør han seg bemerket, med intime slikkeseanser, nakenbading og seksuelle bemerkelser. Da Se og Hør møtte Østerøy i februar, etter at innspillingen var over, var han over seg av begeistring for det ville oppholdet.

- Jeg har lyst til å fortelle alt, for jeg har opplevd så sykt mye spennende, gøy, rart og fascinerende. Men dere får bare følge med, så får jeg snakke om det som skjer løpende, sa han.

TREKANT: Allerede i første episode av «Ex on the beach» blir det hett når tre av deltakerne deler seng. Vis mer

La det på hylla

Veien til å bli den selvsikre og sensuelle personen han er i dag, har vært lang. Østerøy jobber i dag som modell og studerer administrasjon og ledelse, men var som barn en ganske annen. Jo da, han hadde venner og koste seg, men ting forandret seg mens han vokste opp.

På barneskolen trivdes han godt, men da ungdomsskolen begynte forandret det meste seg.

Mye av det skyldtes hemmeligheten han måtte bære på, og forventningene han hadde om at folk ville ta det negativt.

- Det var i sjuende klasse at jeg begynte å merke at jeg muligens likte gutter. Jeg tenkte at det var dumt og feil, så jeg prøvde å legge det på hylla. Samtidig skjedde det mye i livet, og jeg skulle inn til byen for å begynne på ungdomsskolen, sier han, og fortsetter:

- Jeg var så inni meg selv, og fokuserte på å holde på hemmeligheten, at jeg ikke fikk noen venner. Jeg prøvde å holde meg unna, og forsvant litt inn i bakgrunnen, sier Østerøy.

MODELL: Andreas Østerøy jobber til vanlig som modell. Foto: Toke Mathias Riskjær / Discovery
MODELL: Andreas Østerøy jobber til vanlig som modell. Foto: Toke Mathias Riskjær / Discovery Vis mer

At han framsto som sjenert gjorde ham muligens til et lettere offer for de andre elevene. Selv om han ikke har tatt noe langvarig skade av det nå, forteller Østerøy at mobbingen var vond.

- Jeg husker spesielt en hendelse, der en gutt ødela et sånt kart man hadde i klasserommet. Da læreren spurte hvem som hadde gjort det, pekte han og alle andre på meg. Jeg kjente nesten ingen da, og ble lei meg, sier han, og fortsetter:

- Jeg satt alene på toalettet og gråt. En annen gang spente noen bein på meg. Jeg ble også kalt homo av enkelte. Mamma sa at jeg burde være en bedre person ved å holde meg unna, og ikke ta igjen, men det fungerer ikke. Det er det dummeste rådet jeg har fått, ler han i dag.

«EX ON THE BEACH»: Melina Johnsen, en av de største snakkisene fra sesong 1 av realityprogrammet «Ex on the beach», vurderer den nye sesongens deltakere. Vis mer

- Drakk meg dritings

På sikt søkte han trøst i et miljø som viste seg å være åpent og imøtekommende - «gamerne». Selv ble han en av de dataspillinteresserte guttene, som han var venn med i mange år. Samtidig begynte han å innse at det kanskje var på tide å være seg selv snart.

- Folk var stygge på ungdomsskolen, men det bedret seg på videregående. Jeg fant to jenter som jeg ble bestevenner med, og da jeg begynte i andre klasse begynte jeg, sakte, men sikkert, å komme ut til folk. Jeg drakk meg dritings og sa det til noen på en fest, sier han, og fortsetter:

- Jeg var redd for reaksjonene, men de sa at de visste det. De var støttende, og etter det har jeg aldri hørt noe mer om saken. Ingen har sagt noe negativt til meg siden den gang, forteller han.

Hjemme var altså reaksjonene gode. Østerøy kommer fra en kristen familie, og var redd for at det kanskje skulle bli dårlig mottatt. Han sier at det i starten gikk litt trådt, men at alle er på hans side i dag.

SJOKKERER: Da Siv Meyer og Ulrik Giske skal ha sex i en episode av «Ex on the Beach», blir det til en konkurranse om hvem som er flinkest til å onanere, og både Andreas Osterøy og Richard Liedholm melder seg på. Video: Dplay & Ingebjørg Iversen / Rød Løper. Vis mer

Beholdt gudetroen

- Jeg kom først ut som bifil da jeg var 17. Pappa sa jeg burde velge jenter, og argumenterte for at det ville være enklere. Mamma sa det samme. Det er jo det de er oppvokst med, sier han, og fortsetter:

- Etter hvert begynte jeg å ta med litt gutter hjem, for å vise fram. Nå har jeg et veldig godt forhold med foreldrene mine, og de aksepterer det. Pappa spør blant annet om jeg har funnet meg noen i Oslo, og det er hyggelig, selv om det har tatt tid.

I ungdomstida fikk han også støtte fra et uventet hold. Besteforeldrene, som han beskriver som mer kristne enn foreldrene hans, hadde nemlig ingen problemer med legningen.

- De går i kirka og ber på søndager. Likevel sa de at kjæresten min hadde vært velkommen på middag hos dem, uansett kjønn. Det er sånt man trenger å høre i den fasen, forklarer han.

LAPDANS: Petter Sjurseth Berg får en hyggelig velkomstgave fra Andreas Østerøy når han sjekker inn i villaen i «Ex on the Beach». Reporter: Thea Hope. Video: Kine Falch /Dplay/Rød Løper Vis mer

Hva gjelder egen gudetro, forteller Østerøy at han anser seg som kristen. Som barn sang han i kirka og gikk på søndagsskole. Han mener troen er forenelig med deltakelsen i et program som «Ex on the Beach».

- Gud elsker deg for den du er. Jeg er kanskje ikke A4-kristen, som fester og har det gøy, men det føles godt å kunne be om tilgivelse. I tillegg er det en god trøst å ha når noen for eksempel dør. Jeg tror på himmelen. Du kan kalle meg litt freestyle-kristen, kanskje, humrer han.

LES OGSÅ: Slik møttes stjerneparet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer