Satset 95.000 - Nå er selskapet verdt 1,5 mrd

Siri Kalvig kan sitte igjen med 320 ganger så mye som hun startet med.

VÆR-SUKSESS: Siri Kalvig startet på slutten av 1990-tallet værselskapet Storm med 95.000 kroner. Nå er selskapet solgt for svimlende 1,5 milliarder. Foto: Andreas Fadum
VÆR-SUKSESS: Siri Kalvig startet på slutten av 1990-tallet værselskapet Storm med 95.000 kroner. Nå er selskapet solgt for svimlende 1,5 milliarder. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
GRUNN TIL Å JUBLE: Kalvig har gjort knallsuksess med Storm. Foto: Se og Hør
GRUNN TIL Å JUBLE: Kalvig har gjort knallsuksess med Storm. Foto: Se og Hør Vis mer

SEOGHØR.NO: Da værgründer Siri Kalvig i 1997 startet Storm Weather Center, gikk hun inn med 95.000 kroner i innsats.

Gjennom flere oppkjøp har selskapet vokst betraktelig i verdi, og da Kalvig i 2011 solgte seg ned fra ni prosent til 1,7 prosent satt hun igjen med en gevinst på omkring 15 millioner kroner.

Nå skriver Dagens Næringsliv at det svenske oppkjøpsfondet EQT kjøper selskapet, nå kalt StormGeo, for svimlende 1,5 milliarder kroner før fradrag av gjeld.

En såpass høy verdi betyr at aksjene Kalvig sitter på, er verdt like mye som hun solgte for i 2011, nemlig 15 millioner kroner.

Kalvig, som er styremedlem i selskapet, skal ikke ha solgt sin resterende eierandel, men dersom hun hadde solgt seg helt ut på dette tidspunkt, ville hun sittet igjen med omkring 320 ganger så mye som hun startet med.

Med salget har omkring 50 værmeldere i StormGeo plutselig blitt rike.

- De er sjokkskadet, men de skjønner jo at de har gjort en kule, sier styreleder Erik Langaker til DN.

LES OGSÅ: - Jeg savner å være på skjermen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer