Gunhild Stordalen:

- Satire på sitt beste

Gunhild Stordalen hyller Netflix-suksessen.

FAN: Gunhild Stordalen mener filmskaper Adam McKay treffer spikeren på hodet i klimakomedien «Don't Look Up». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FAN: Gunhild Stordalen mener filmskaper Adam McKay treffer spikeren på hodet i klimakomedien «Don't Look Up». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Katastrofefilmen «Don't Look Up» ble raskt en av Netflix' mest sette filmer, etter at den 9. desember ble sluppet på strømmeplattformen.

Regissør Adam McKay er tidligere kjent for sine satiriske og politiske komedier. «The Big Short» fra 2015 tar for seg finanskrisen i 2008, og «Vice» fra 2018 er en biografisk film om den tidligere amerikanske visepresidenten Dick Cheney.

I «Don't Look Up» står menneskeheten ovenfor en eksistensiell trussel: En komet er på vei mot planeten.

Filmen følger to astronomer, spilt av Leonardo DiCaprio og Jennifer Lawrence, i sitt forsøk på å overbevise samfunnet om krisens omfang.

Gunhild Stordalen (43) mener filmen er «satire på sitt beste», fordi den klarer å peke på samfunnets manglende evne til å ta innover seg katastrofen som er i ferd med å ramme oss i den virkelige verden.

Tett opp mot virkeligheten

- Filmen får fram hva som faktisk kreves – av mot, stahet, kreativitet, menneskelighet – for å mobilisere til handling, sier Stordalen til Dagbladet.

Hun er stifter av EAT, en ideell organisasjon som siden 2013 har jobbet med å forandre det globale systemet for matproduksjon. Målet er å gjøre mat mer tilgjengelig, sunnere og bærekraftig for miljøet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer