Sarah Palin:

Sarah Palins sønn dømt for vold

Sarah Palins sønn følger ikke verdiene moren snakket varmt om på 2000-tallet.

ARRESTERT: Sønnen til politiker Sarah Palin, Track Palin, ble i helgen arrestert etter å ha begått flere lovbrudd, deriblant vold. Han er allerede en skandalemaker, og det er ikke kjent hvor lenge han eventuelt må sone. Foto: NTB scanpix
ARRESTERT: Sønnen til politiker Sarah Palin, Track Palin, ble i helgen arrestert etter å ha begått flere lovbrudd, deriblant vold. Han er allerede en skandalemaker, og det er ikke kjent hvor lenge han eventuelt må sone. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): På midten av 2000-tallet skapte dragkampen mellom Barack Obama (56) og John McCain (81) overskrifter verden over. Bare en av dem kunne bli USAs neste president, og selv om seieren til slutt gikk til Obama - og dermed ble historisk - klarte den republikanske siden å skape en god dose furore før de ble slått ved målstreken.

Sarah Palin (53) var McCains visepresidentkandidat, samtidig som hun var den første kvinnelige guvernøren i Alaska. Hun fikk mye oppmerksomhet for konservative, kristne synspunkter, og ble blant annet brukt som mat for amerikanske komikere gjennom hele valgkampen.

KONTROVERSIELL: Sarah Palin er en kjent republikaner, og har i flere år gått i bresjen for konservative, kristne verdier. Det til tross for at hennes egen familie er full av skandalemakere. Foto: NTB scanpix
KONTROVERSIELL: Sarah Palin er en kjent republikaner, og har i flere år gått i bresjen for konservative, kristne verdier. Det til tross for at hennes egen familie er full av skandalemakere. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nå er det derimot sønnen hennes Track (28) som skaper overskrifter, men ikke for politisk engasjement. Stikk i strid med morens synspunkter om nestekjærlighet og fred, ble han denne helga arrestert for vold og tyveri i hjemstaten Alaska.

Arrestert

US Weekly skriver at det var lørdag 16. desember at guvernørsønnen ble arrestert. Han er siktet for blant annet innbrudd, vold av fjerde grad og kriminalitet, som totalt sett har skapt skader for alt mellom 2000 til 8200 kroner, ifølge NBC.

Vold av fjerde grad innebærer å ha begått en voldshandling fullt vitende om at det kunne skape skade, eksempelvis med et dødelig våpen.

Det hele fant sted i byen Wasilla, der moren hans tidligere har vært borgermester. Familiens advokat, John Tiemessen, forteller til New York Daily News, at familien ikke ønsker å kommentere saken.

STORFAMILIE: Track (t.v) er et av Sarah Palins fem barn. Her fotografert med søsteren Willow, sønnen Trig (som baby), Cindy McCain og Todd Palin i 2008. Foto: NTB scanpix
STORFAMILIE: Track (t.v) er et av Sarah Palins fem barn. Her fotografert med søsteren Willow, sønnen Trig (som baby), Cindy McCain og Todd Palin i 2008. Foto: NTB scanpix Vis mer

- På bakgrunn av handlingene som ble omtalt av myndighetene og på grunn av siktelsen, kan Palin-familien ikke kommentere saken ytterligere. De ber om at familiens privatliv blir respektert i denne vanskelige tiden, akkurat som alle andre i samme situasjon ville bedt om, heter det i advokatens uttalelse.

Dette er imidlertid ikke første gang 28-åringen, som har status som militærveteran, har lagt seg på feil side av lovens lange arm. I fjor vinter ble han siktet for vold i hjemmet, etter at hans tidligere kjæreste hevdet overfor politiet at han hadde slått henne i ansiktet.

Den gang ble han dømt til å ikke lenger kunne eie skytevåpen. I rettsdokumenter ble det blant annet argumentert for at han var en fare for seg selv.

BØLLEFRØ: Track har ved flere anledninger blitt arrestert, og er denne gangen bak lås og slå som følge av vold. Foto: NTB scanpix
BØLLEFRØ: Track har ved flere anledninger blitt arrestert, og er denne gangen bak lås og slå som følge av vold. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hans egen mor har selv kommentert sønnens oppførsel. Ifølge US Weekly har hun sagt i en tale at sønnen lider av posttraumatisk stressyndrom, som følge av handlingene han utførte i Irak. Dette var ikke helt uten grunn. Hun hevdet at det var Barack Obamas skyld, som ikke hadde gjort nok for krigsveteraner.

Sarah skal angivelig ha sendt sønnen sin inn i militæret som følge av rusproblemer. Han skal ha sniffet store mengder kokain og smertestillende.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 28.04.2014 VILLE TORTURERT: Sarah Palin ville «døpt» terrorister med torturmetoden «waterboarding», og kaller Obama og demokratene for klovnaktige, Kymbaya-syngende eventyrinnhallerende frihetsrøvere. Video: NRA Vis mer

Trøblete

Dette er ikke første gang familiemedlemmer fra Palin-slekta skaper overskrifter. Søstrene Willow (23) og Bristol (27) havnet i en krangel under en fest i 2014, og politiet måtte rykke ut. Ingen ble arrestert, men ifølge politirapporter skal Track ha vært svært beruset - med blod rundt munnen og på hendene sine.

Dett var ikke første gangen Bristol Palin skapte overskrifter.

I 2008 fikk hun enorm medieoppmerksomhet da det ble kjent at hun var blitt gravid bare 17 år gammel.

Den unge ettbarnsmoren, som blant annet også er kjent fra den amerikanske versjonen av «Skal vi danse», har tidligere også innrømmet å ha fikset på utseendet.

LES OGSÅ: Sarah Palin raidet datterens klesskap

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer