Sara Skorgan Teigen:

Sara Teigen selger farens hjem

Jahn Teigens datter håper nye eiere kan realisere farens drømmer.

SELGER GÅRDEN: Sara Skorgan Teigen arvet farens gård i Skåne. Nå forteller hun hvorfor hun selger den. Her sammen med mamma Anita Skorgan under premieren på musikalen «Optimist». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SELGER GÅRDEN: Sara Skorgan Teigen arvet farens gård i Skåne. Nå forteller hun hvorfor hun selger den. Her sammen med mamma Anita Skorgan under premieren på musikalen «Optimist». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nesten fem måneder er gått siden Norge mistet en av sine største entertainere da Jahn Teigen gikk bort, 70 år gammel. Samtidig mistet hans datter, Sara Skorgan Teigen (35), sin far - en sorg hun ved flere anledninger har åpnet seg opp om i ettertid.

Da artisten ble bisatt fra Tønsberg domkirke i begynnlesen av mars fremførte datteren en rørende versjon av «Adieu», og i april fortalte hun åpenhjertig opp om sitt siste møte med faren.

- Kan ikke bare flytte

Nå, nesten fem måneder etter stjernens bortgang, kan Se og Hør avsløre at Sara nå selger farens fantastiske hjem, Klockargården i Ingelstorp i Skåne. Det er meglerselskapet Ekström & Co som deler boligannonsen på sin hjemmeside.

Hans hjem siden 2007 består av tre hus på til sammen 400 kvadratmeter, og det eldste bygget er over 200 år gammelt. Etter å ha tenkt grundig, og vurdert alle muligheter, har Sara nå bestemt seg for å selge gården.

SELGER: Sara Skorgan Teigen selger farens hjem i Sverige. Se bildene og les hele intervjuet i tirsdagens utgave av Se og Hør. Faksimile: Se og Hør
SELGER: Sara Skorgan Teigen selger farens hjem i Sverige. Se bildene og les hele intervjuet i tirsdagens utgave av Se og Hør. Faksimile: Se og Hør Vis mer

- Det blir for stort for meg, jeg har ikke mulighet til å sitte med gården nå. I min livssituasjon er det ikke bare å flytte til Skåne, og da er jeg nødt til å selge til noen som kan ta vare på den, forteller hun blant annet til Se og Hør.

Sara, Jahn Teigens datter som han fikk med ekskona Anita Skorgan (61), håper at de som kjøper farens hjem kan realisere noe av den avdøde stjernens drømmer.

Overfor Se og Hør forteller hun nemlig at faren hadde store ideer for stedet. Les hele intervjuet med Sara Skorgan Teigen i denne ukens utgave av Se og Hør!

FARVEL: Sara Skorgan Teigen og moren, Anita Skorgan, i bisettelsen til Jahn Teigen. Foto: NTB Scanpix
FARVEL: Sara Skorgan Teigen og moren, Anita Skorgan, i bisettelsen til Jahn Teigen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Far- og datter-avtale

I april, da Sara gjestet «Lindmo» på NRK, kunne hun fortelle at hun ønsker å handle i farens ånd.

- Jeg har laget en far- og datter-avtale med pappa, hvor jeg har lovet å handle i hans ånd. Vi var jo ikke helt enige om offentligheten og ikke, og jeg har alltid trivdes best med privatlivet i behold, men jeg handler i hans ånd, så her er jeg, sa hun.

- EN TRØST: Jahn Teigens datter og ekskone gjester denne ukens «Lindmo», hvor de åpner opp om tiden etter hans død. Video med tillatelse: NRK Vis mer

I etterkant av Teigens bortgang ønsket mange å dele sine historier om ham. Det har vært til stor hjelp for datteren.

- Det var veldig spesielt, for jeg har alltid vært litt var på det. Men det var bare hyggelig og det var en enorm trøst. Jeg blir rørt bare jeg snakker om det, sa hun i programmet, og fortsatte:

- Og det var jo også litt av grunnen til at jeg hadde lyst til å være med her, fordi jeg har lyst til å takke dem.

STOLTE: Jahn Teigen og Anita Skorgan viste stolt fram dattera Sara da hun så dagens lys i 1984. Foto: NTB Scanpix
STOLTE: Jahn Teigen og Anita Skorgan viste stolt fram dattera Sara da hun så dagens lys i 1984. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sara fortalte videre at hun får brev fra barn, og at en spesiell tegning gjorde at hun knakk sammen.

- Jeg får brev av barn og fikk en helt fantastisk tegning hvor det står «det er dumt at Jahn Teigen er død», og så er det bare bilde av en tegning av en jente hvor det spruter tårer. Jeg knakk helt sammen, den var så fin.

ADIEU: Jahn Teigens datter, Sara Skorgan Teigen, fremførte en rørende versjon av «Adieu» i hans bisettelse i Tønsberg domkirke. Bilder fra NRK Vis mer

- Veldig sterkt

Datteren snakket også åpenhjertig om sitt siste møte med faren, og fortalte at hun sang «Adieu» mens hun holdt ham i hånden.

- Grunnen til at jeg sang den i bisettelsen var det siste møtet jeg hadde med pappa, eller med kroppen hans. Da opplevde jeg at det kom en sang til meg, sa hun.

35-åringen sang i utgangspunktet en annen sang for Teigen, som så gikk over i klassikeren fra 1982.

HYLLET: Se Anita Skorgan fremføre klassikeren «Mil etter Mil» på Lindmo-scenen. Video: Lindmo, NRK Vis mer

- Og da jeg kom til «jeg vil alltid huske deg som en venn», så oppdaget jeg det at, det er det han er - en venn. Ja. Veldig sterkt, syntes jeg. Så da hadde jeg lyst til å synge den, fortsatte hun.

Låten, som Jahn Teigen og Anita Skorgan gikk til topps med i Melodi Grand Prix i 1982, var Norges bidrag i Eurovision samme år. Melodien ble skrevet av Teigen selv og hans nære venn, Herodes Falsk.

På mange måter beskriver låten forholdet mellom Jahn Teigen og ekskona Anita Skorgan på en prikk. Paret giftet seg i 1984, fikk dattera Sara samme år, og skilte seg tre år senere. Eksparet forble venner til det siste, og Skorgan sang, i likhet med datteren, i Teigens bisettelse.

LES OGSÅ: - Skulle ha kommet på lunsj

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer