DØD: Geniforklarte Joachim "Jokke" Nielsen (8. september 1964–17. oktober 2000) slet lenge med alkoholen, og etterhvert også med heroin. Foto: SCANPIX
DØD: Geniforklarte Joachim "Jokke" Nielsen (8. september 1964–17. oktober 2000) slet lenge med alkoholen, og etterhvert også med heroin. Foto: SCANPIX Vis mer

- Sår på alkohol-fokuset

"Hvis noe skjer meg, så publiser dette," sa Joachim Nielsen til plateselskap-topp...

SEHER.NO: Terje Engen har vært høyt opp i selskaper som Sony Grammofon, PolyGram, Mega Records og S2 Records, og har jobbet med en rekke store, norske artister, fra DeLillos til Jokke og Valentinerne.

Nå kommer Engan med bok, skriver Dagbladet. 55-åringen har tatt vare på alt av notater, deriblant et brev fra Joachim Nielsen, som døde i 2000.

- Han sa "Hvis noe skjer meg, så publiser dette". Jeg ville aldri finne på å bruke det uten familiens tillatelse. Det er et innlegg rundt den behandlingen Joachim syntes han hadde fått. Det kan høres rart ut, men han var faktisk jævla sår på alt fokuset på hans alkoholforbruk. Da vi ga ut "Billig lykke" ville Jokke ha to kasser øl på konferanserommet. Så snakket han om platen - og avisene skrev isteden om han alkoholforbruk, forteller Terje Engen til Dagbladet.

Joachim Nielsen ble funnet død 17. oktober 2000, etter en lengre rehabiliteringsperiode på Frankmotunet i Hedmark.