Såpepop på topp

De er unge, vakre - og alle har spilt i den australske såpeserien Neighbours. Nå kjemper de om å bli den neste Kylie.

SKANDALESUKSESS: Delta Goodrems musikk-karriere tok av internasjonalt etter at forholdet til den gifte Westlife-stjernen Brian McFadden ble kjent. Foto: Robert Wallace/ WENN
SKANDALESUKSESS: Delta Goodrems musikk-karriere tok av internasjonalt etter at forholdet til den gifte Westlife-stjernen Brian McFadden ble kjent. Foto: Robert Wallace/ WENN Vis mer
SEHER.NO: Den australske såpeserien "Neighbours"- som for første gang ble vist i 1985 - har blitt både elsket og utskjelt blant TV-seere verden over for sine hverdagsintriger blant beboerne i den oppdiktete byen Erinsborough.

Seriens suksess var med på å gjøre Kylie Minogue (39)- som spilte ungjenta Charlene Robins i seriens første år- til et internasjonalt popikon på 80- og 90-tallet.

En lang rekke av såpeseriens ungjenter har senere forsøkt å kopiere Kylies karriere - med vekslende hell:

Natalie Imbruglia- Natalie spilte ungjenta Beth Brennan fra 1992 til 93, og er kanskje den Neighbours-jenta som har hatt mest platesuksess etter Kylie.

Med en coveversjon av norske Trine Reins hit  "Torn", ble hun i 1997 nemlig raskt kjent over hele verden.

Singelen - og det påfølgende albumet "Left of the Middle" - var blant årets mest solgte, men i motsetning til Kylie, klarte ikke Imbruglia å holde suksessen ved like.

Natalie har siden "Torn" gitt ut to album, men disse har ikke vært i nærheten av forgjengeren.

Imbruglia - som i 2004 ble kåret til en av verdens mest naturlig vakre kvinner - har også forsøkt seg på en filmkarriere. Men en større rolle i Rowan Atkinson-rollen "Johnny English" fra 2003 er foreløpig hennes største "bragd" på lerretet.

Brunetten jobber fortsatt med musikk og bor i Storbritannia og Australia med rocke-ektemannen David Johns.

Holly Valance: 24 år gamle Holly ble kåret til en av verdens mest sexy kvinner da hun allerede som 16-åring slo igjennom som Felicity Scully i Neighbours.

Et forsøk på å kopiere Kylies pop-sukess lå derfor i kortene, og debutsingelen "Kiss, Kiss"  toppet singel-listene både i Australia og Storbritannia.

Men etter to skuffende album opplevde Holly i 2004 en kraftig nedtur. Hun ble nemlig sparket av plateselskapet sitt, og har ikke klart å gjøre comeback siden.

Valance jobber nå som modell, samtidig som hun i likhet med Natalie Imbruglia har forsøkt seg på en skuespillerkarriere.

Men foreløpig har det bare blitt roller i B-filmer som Paris Hilton-komedien Pledge This pluss heftige senge-scener i TV-serien "Entourage"...


Delta Goodrem: Delta fikk platekontrakt allerede før hun slo igjennom i Neighbours som 18-åring, men det var etter rollen som sangeren Nina Tucker at karrieren virkelig skjøt fart.

Hun gjorde blant annet stor suksess verden over med låta "Lost without you" i 2003, og albumet "Innocent Eyes" klatret inn på en 12. plass på VG-lista her hjemme året etter.

Men det var den smellvakre blondinens kjærlighetsliv som skulle gi pop-karrieren et ekstra puff.

I likhet med Kylie Minogue, blir Delta nøye fulgt av tabloidavisene også utenfor konsertscenen.

Og Delta skapte store overskrifter i 2004 da hun begynte å date Westlife-sangeren Brian McFadden - som allerede var gift.

Etter at McFadden hadde tatt ut separasjon, samarbeidet paret på duetten "Almost here" - som ble en hit verden over. Her hjemme oppnådde den en 3. plass på VG-lista.

Flere tabloidaviser skrev i november at paret hadde forlovet seg, men dette blir tilbakevist av Delta på hennes offisielle MySpace-sider på internett.

Men såpeopera og høyprofilerte kjærlighetsforhold er ikke det eneste Delta og Kylie har felles.

I likhet med Minogue har nemlig Delta kjempet en hard kamp mot kreft.

Goodrem fikk den nedslående diagnosen Hodgkins sykdom i 2003, men har akkurat som Kylie klart å bli friskmeldt.

Med all sin tøffe livserfaring oge en voksende fanbase i en alder av kun 23 år, er kanskje Delta derfor den som står best rustet av Neighbours-jentene til å holde karrieren ved like over like lang tid som sitt forbilde.

Nå venter det australske TV-publikummet spent på hvem av dagens kvinnelige stjerner i  Neighbours- som er inne i sin 22. sesong - som blir den neste til å forsøke å gå i Kylies forspor...

Se Delta Goodrems duett med Brian McFadden her:
LES OGSÅ:  Fra fest til fengsel for Brandy?