Såpefri såpeskuespillere

Hotel Cæsar braker løs mandag - men ser egentlig skuespillerne på serien selv?

MED VETERANENE: Idol-finalist Gaute Ormåsen sjekker inn på Hotel Cæsar med Nils Ole Oftebro og Per Christian Ellefsen. Foto: TV 2
MED VETERANENE: Idol-finalist Gaute Ormåsen sjekker inn på Hotel Cæsar med Nils Ole Oftebro og Per Christian Ellefsen. Foto: TV 2 Vis mer

Husker du oss? Se bilder fra Hotel Cæsar nederst i saken!

SEHER.NO:
Det er ikke få skuespillere som har sjekket inn og ut av intrigespekkede Hotel Cæsar.


Klokken 19.30 mandag er det premiere på den 24. sesongen av suksesserien om Anker-Hansen-familien og deres ansatte.


Store deler av skuespiller-Norge har vært innom serien, og nå sjekker veteranene Nils Ole Oftebro og Per Christian Ellefsen inn. 


De har fått rollene som henholdsvis sjømannen Viggo og forretningsmannen Tom Ivar.


Tredjemann er Idol-finalist Gaute Ormåsen, som har fått rollen som den strebende musikeren Marius Nordheim.


- Per Kristian, Nils Ole og Gaute vil absolutt sette preg på vårens sesong - på hvert sitt vis. Verken konsernledelsen eller damene kan føle seg trygge for de tre nye herrene, sier presseansvarlig for serien, Bjarne Laastad.


TV 2 lover at de alle vil skape liv og røre...


- Vi satser på å dyrke de gode såpehistoriene, og følger de kjente og kjære karakterene videre i nye intriger, sier Laastad.


Følger du med på Hotel Cæsar? Svar til høyre!


Se video: Bak kulissene på Hotel Cæsar


Har ikke tid til Cæsar
- Det er jo så lenge siden, dette her. Det var moro og hyggelig, forteller Toralv Maurstad, som hadde kanskje en av de mest minneverdige rollene i serien.


Da serien startet på TV 2 i 1998, spilte han den kvinneglade konsernsjefen Georg Anker-Hansen, som senere døde av kreft.

- Men når det er sagt, så var det hardt arbeid. Det var anstrengende å måtte stå opp 06 om morgenen for å gå på jobb, og å lese tekster helt frem til midnatt, fortsetter han.

- Følger du med på Hotel Cæsar nå?

- Nei, det har jeg ikke tid til, avslutter han.

- Føltes helt absurd
Idol-finalist Gaute Ormåsen har fått rollen som bartenderen Marius Nordheim. Marius drømmer om å spille inn plate - men hans far ser helst at han blir jurist, akkurat som ham. 

- Mitt første møte med hotellet var veldig rart, det var jo så mange folk der! En ting er jo skuespillerne, men det var utrolig mange kamerafolk og sånt der, forteller Ormåsen Seher.no.


Han sier at han ble tatt godt i mot, men at det føltes helt absurd å spille mot Kim Kolstad, som har rollen som arrogante Jens August.

- Han har jo vært den jeg forbinder med Cæsar, så det føltes rart, innrømmer han, og legger til at Kim er mye greiere enn konsernsjef Jens August.

- Er det mange likheter mellom deg og Marius?

- Ja, det er jo dette med musikken og gitaren, da, og det at han er en kjempeålreit fyr, ler Gaute.

- Men TV 2 sier du skal skape liv og røre på hotellet...?


- Ja, men det er fordi jeg blir en brikke i Jens Augusts spill, det!


- Følger du med på serien, da?


- Nei, serien går jo hver eneste dag! Men jeg har jo slumpet til og sett litt, da..., avslutter han.Rart å spille mot kona
En som mener at det er rart at serien ikke har bedre rykte på seg, er Nils Ole Oftebro.


- Jeg ser jo ikke på så mye såpe, men det er jo tydelig at serien har et stort nedslagsfelt. Det er jo mange som ser på den fem dager i uka, og det er jo et kvalitetsstempel, sier han til Seher.no.


Oftebro spiller mot sin egen kone Anette Hoff, som spiller hotellsjef Juni Anker-Hansen.


- Hvordan er det å spille mot Anette?

- Det er interessant og rart! Når vi spiller mot hverandre, sier hun plutselig mange rare ord, og så har vi jo helt forskjellig status i serien. Hun er hotellsjef, jeg er vaktmester. Det er jo rart, ler han.

Han understreker at han er en moderne, myk mann, og at det ikke er det at kona har en bedre betalt jobb.


- Men hun tar med seg direktørrollen hjem, spøker han.

Rollefiguren hans Viggo blir beskrevet som "rufsete" av TV 2. "Han snakker rett fra levra og står for det han mener," skriver de.


Og tv-kanalen lover at det vil bli intriger når han sjekker inn på hotellet. Dette er en mann som har fordommer mot overklassen.- Møtet med Hotel Cæsar og særlig Juni, vil sette Viggo på mang en prøve, avsløres det.


- Har du fulgt med på Cæsar?

- Nei, jeg har jobbet på teater på kveldstid, så det har jeg ikke. Men nå har jeg tatt meg permisjon, avslutter Oftebro.

Vil ikke være Elling
Per Christian Ellefsen har fått rollen som Tom Ivar Hove.


Hove blir beskrevet av TV 2 som en "dannet og pent antrukket mann". Han vil ha kvalitet, men liker dårlig å betale fullpris for dette. Han vil bare ha en god deal!


- Han er en energisk og kreativ person som etter hvert blir et rusk i øyet for Anker-Hansen-konsernet, skriver tv-kanalen i sin presentasjon.


Ellefsen har tidligere fortalt at han ønsker å bli kvitt Elling-stempelet.

- Vi har snakket om rollen, og jeg vil fremstille en figur som ikke minner om Elling. Det betyr mye for meg. Jeg sliter litt med det og blir ikke akkurat nedringt med filmtilbud etter Elling-filmene, sa skuespilleren til VG i november.

Det ser ut til at han trives godt i Cæsar.

- Jeg er i ferd med å bli kjent med rollen nå. Hovedoppgaven min er å gjøre ham troverdig. Han er energisk og kreativ og skaper mye uro i Anker-Hansen konsernet. Det er gøy, sier han.


Ellefsen er på ferie, og var ikke tilgjengelig for kommentar.


Fra Cæsar-studio til skolebenk
Det er ingen vits i å forandre på noe som er en suksess.


- Vi satser på å dyrke de gode såpehistoriene, og følger de kjente og kjære karakterene videre i nye intriger, sier Laastad om den kommende sesongen.


Men mens noen sjekker inn, skal andre sjekke ut.


- Både Ingrid Nordby (Benedicte), Bernard Arnø (Fabian), Lasse Lindtner (Falsen), Britt Elisabeth Haagensli (Louise) og Geir Kvarme (Jonas), forlater hotellet denne sesongen.


Dette sier pressekontakt i Hotel Cæsar, Marianne Aambø, til Seher.no.

Ingrid Nordby har forlatt skuespillerlivet for å gå på landets eneste produsentlinje i Lillehammer!

- Jeg gleder meg, og er utrolig takknemlig for at jeg får lov til å lære meg et nytt håndverk. Jeg har lenge ønsket å få flere bein å stå på, og nå går drømmen i oppfyllelse, har Nordby fortalt Se og Hør.

- Den perverse grisen
Tv-serien er Skandinavias lengstlevende, og har engasjert og provosert seere gjennom snart ti år.

På YouTube er det lastet opp et resymé fra den aller første episoden som ble sendt, og her ser en Toralv Maurstad gjøre sin entré som Georg Anker-Hansen.

- Du må finne noen snertne eksortepiker, sier han til sin nye assistent.

Se klippet her! (ekstern lenke)

- Ååå! Gode minner dette. Jeg var syv år da denne ble sendt. Savner de gamle episodene, skriver ei som kaller seg Livik1991.

Se video: Bak kulissene på Hotel Cæsar

Vil du også mimre over gamle og nye Cæsar-fjes?

Se bilder fra Hotel Cæsar gjennom årene her: