Nicole Kidman:

Sannheten bak bildet

Bildet av Nicole Kidman spredte seg raskt etter Oscar-utdelingen.

GIKK VIRALT: Bildet av Nicole Kidman fra Oscar-utdelingen endte med å gå viralt av én feilaktig grunn. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB
GIKK VIRALT: Bildet av Nicole Kidman fra Oscar-utdelingen endte med å gå viralt av én feilaktig grunn. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Øyeblikket der Will Smith løper opp på scenen og slår til komiker Chris Rock (59) etter at han spøkte om kona hans vil trolig definere årets Oscar-utdeling.

I etterkant av hendelsen har et bilde av skuespiller Nicole Kidman (54) fått uant oppmerksomhet. Bildet er tatt fra salen, der Kidman ser ut til å dette av stolen i forskrekkelse.

SLÅR: Will Smith slo komiker Chris Rock under årets Oscar-utdeling etter at Rock vitset om kona til Smith. Video: AP Vis mer

Internett har koblet blinkskuddet til Will Smith-øyeblikket, som Kidmans reaksjon på det som nettopp hadde skjedd.

Sannheten viser seg riktignok å være en helt annen.

- Hun var spent

Bildet som så mange snakker om ble faktisk tatt før selve Oscar-utdelingen startet, skriver Entertainment Tonight.

Det er fotografen Myung Chun fra Los Angeles Times som har tatt bildet, og han fortalte til Vulture at det var slik Kidman reagerte da hun så skuespilleren Jessica Chastain (45).

SJOKKERT: Nicole Kidman som reagerte rett før årets Oscar-utdeling startet. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB
SJOKKERT: Nicole Kidman som reagerte rett før årets Oscar-utdeling startet. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB Vis mer

- Det så ut til at hun var spent på å se Jessica Chastain. Kidman strakk deretter ut armene og vinket til henne med begge hender, minnes han.

Reaksjonene lot imidlertid ikke vente på seg da bildet begynte å florere på nettet, og det ble kjapt en såkalt «meme», som er et kulturelt uttrykk som sprer seg ved etterlikning eller kopiering.

«Det er ikke Oscar før vi har et sinnssykt reaksjonsbilde av Nicole Kidman», skriver en bruker på Twitter.

«Den som fanget dette blinkskuddet er ganske dyktig. Vi kommer til å se dette bildet i årevis», skriver en annen, mens en tredje følger opp med:

«Beste memen fra Oscar-utdelingen, og vinneren er Nicole Kidman».

ETTER SLAGET: Flere videoer viser hva som skjedde i etterkant av Will Smiths slag mot Chris Rock under Oscar-utdelingen natt til mandag. Vis mer

- Skikkelig pinlig

Det er imidlertid ikke første gang Kidman har gått viralt på Oscar-utdelingen. I 2017 skjedde det samme, da flere fans påpekte måten hun klappet på under seremonien.

- Jeg er så glad for at dere tok opp dette, for det var skikkelig pinlig, sia Kidman i det australske radioprogrammet «Kyle and Jackie O Show», idet hun blir konfrontert med saken.

Hemmelighetsfull: Den norske skuespilleren Renate Reinsve gjestet nylig det populære talkshowet: «The Late Late Show with James Corden», i anledning Oscar-utdelingen 27. mars. Video: Youtube Vis mer

Under utdelingen ble skuespilleren nemlig fanget på kamera da hun skulle klappe for en av prisvinnerne. Flere sammenliknet klappestilen med alt fra en sel og en robot, til en øgle.

49-åringen forklarte at årsaken var en enorm diamantring, som hun ikke ville få skader på.

- Jeg tenkte bare: «Uff, jeg vil klappe, jeg kan ikke droppe å klappe». Det ville jo vært verre, ikke sant? Om folk hadde tenkt: «Hvorfor klapper ikke Nicole?».

LES OGSÅ: På Oscar-fest etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer