GRÅT SEG INN I FOLKS HJERTER: Marion Ravn viste helt nye sider av seg selv i «X factor»-premieren. Jan Fredrik Karlsen på sin side, hadde få overraskelser å by på. Foto: TV 2
GRÅT SEG INN I FOLKS HJERTER: Marion Ravn viste helt nye sider av seg selv i «X factor»-premieren. Jan Fredrik Karlsen på sin side, hadde få overraskelser å by på. Foto: TV 2Vis mer

Sånn ja, Marion. Nå blir du TV-yndling.

Det er mulig Marion Ravn fortjente terningkast 1 for singelen sin, men «X Factor»-debuten hennes står til 6 i stil! Men her er to advarsler til kommende deltakere...

FOR MIRA CRAIG ble det ikke noen frisk og ny start på populariteten å være dommer i fjorårets «X Factor» på TV 2, som hun nok hadde håpet. For Marion Ravns del ble det heller ikke noen kickstart på programmet da hun bare dager før dommerdebuten ble slaktet av VGs anmelder for sin nye singel.

Men Ravn kan trøste seg med én ting: hun vinner garantert fornyet respekt blant TV-publikummet nå. De som fra før husker henne best for sin famøse opptreden på Torsdagsklubben for noen år siden, vil nå raskt få et helt annet syn på 26-åringen.

DEN TIDLIGERE M2M-stjernen bød virkelig på seg selv i premieresendingen fra Bergen. Hun ble rørt til tårer over Blue Diamonds, jentene som med sang og gitar minnet om Marion og Marits M2M i startfasen. «Det var akkurat som vi var. Jeg ble skikkelig rørt altså,» sa hun, for seinere å ta et tårevått oppgjør med de andre dommerne som var uenig i hennes vurdering av Heidi Lambachs opptreden, og til å skryte hemningsløst av den «deilige» og «sexy» stemmen til førstemann på scenen, Jonas Petter Hovland.

DET VAR EN helt annen ekthet og oppriktighet over Marion enn hun har fått fram i sine TV-opptredener tidligere, og slik kan hun bli en ny TV-yndling. Det er mulig Marion Ravn fortjente terningkast 1 for sin nye singel i VG, det vet jeg ikke, men innsatsen hennes i «X factor»-premieren står til 6 i stil!

I DET HELE TATT VAR fredagens «X Factor» en stor opptur etter fjorårets uengasjerende sesong. Det er flott å se at TV 2 har tatt signalene fra den gang på alvor, og har byttet ut både programleder, og nesten hele dommerpanelet siden sist.

RESULTATET ER ET langt bredere og bedre program, så langt i hvert fall, men det meste har man selvsagt sett før en million ganger og dermed ruller ikke terningen lengre enn til fire.

RAVI OG GURI SOLBERG bringer mer engasjement og bedre intervjuer inn i miksen enn tilfellet var i fjor, og utfyller hverandre bra på flere måter enn at han er lav og hun er høy.

MENS MAN I IDOL gjerne startet med fire runder utdriting, har man nå tydeligvis lagt seg på en mer positiv linje. For i Bergen var det stort sett bare bra artister på scenen. Om det er dette nivået det skal ligge på framover er selvsagt tvilsomt, men det er i hvert fall ingen tvil om at forhåpningene til at programmet kan nå Idol-høyder igjen er forsterket av første sending.

MEN EN STERK ADVARSEL til kommende deltakere er på sin plass: Du gjør lurt i å ikke velge sanger Jan Fredrik Karlsens artister har sunget, nære venner av ham har sunget eller sanger han tilfeldigvis har på «mest spilte»-lista på iPod-en.

DU FÅR NEMLIG et meget vanskelig utgangspunkt hos Musikk-Norges mektigste mann, om du for eksempel står på scenen med «Hallelujah». Da rister han skuffet på hodet over låtvalget ditt allerede før det er sunget en tone, og dulter oppgitt bori sidemannen, og når du er ferdig blir han «skuffet over den versjonen».

DET ER MULIG du kan snike deg videre på andre premisser, men artister som velger den veien gjør det uhyre vanskelig for seg selv. Må skulle kanskje tro at slikt ikke spilte inn i et profesjonelt dommerpanel, men akkurat det er det bare å glemme. Akkurat som om det ikke finnes flere gode versjoner av «Halleluhja», enn den Kurt Nilsen er med på. Dessverre så det i åpningsprogrammet ut som Bettan viste tendenser til det samme når Heidi prøvde seg på en «Gabriellas song» - jeg håper det bare var et blaff.

RÅD TO ER Å IKKE FORNÆRME juryformannen på noen som helst måte. Man så nærmest gråfargen smyge over ansiktet til Karlsen da 18 år gamle Miora sto på scenen og mente seg slått ut for tidlig i fjor. Hun røk nemlig ut for Elin Gaustad, som nå er i Karlsens management.

TIL FORSKJELL FRA Karlsen har Klaus Sonstad en mer velutviklet radar for når han bør melde seg nøytral, som da en han har sunget duett med plutselig står på scenen, og han avsto fra å stemme. Selv om «X Factor» først og fremst er underholdning, er det også store penger involvert for den som potensielt vinner eller som mister muligheten ved å bli slått ut på feil grunnlag. Og da bør de være sin rolle såpass bevisst at de skjønner når de står overfor en potensiell interessekonflikt.

(Anmeldelsen er basert på første program)

Se «X Factor» på TV 2 torsdager og fredager klokka 20.00. Finn dine favorittprogrammer i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 


ANDRE ANMELDELSER: 

LES OGSÅ: Det er en lidelse å se på
LES OGSÅ: Hun snakker i 12 og et halvt minutt
LES OGSÅ: De serverte ståltrå i suppa før Hellstrøm ryddet opp...
LES OGSÅ: Er det noe rikingene mangler? Ja, penger.