Jay Aston i Bucks Fizz:

Sangstjernen må fjerne deler av tunga

Den tidligere Eurovision-vinneren har fått munnkreft og risikerer å miste taleevnen.

FIKK SJOKKBESKJEDEN: Den engelske artisten Jay Aston (57) bekrefter at hun er rammet av kreft i munnen, og at hun nå må gjennom en operasjon. Foto: NTB Scanpix
FIKK SJOKKBESKJEDEN: Den engelske artisten Jay Aston (57) bekrefter at hun er rammet av kreft i munnen, og at hun nå må gjennom en operasjon. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I 1981 ble den engelske artisten Jay Aston (57) verdenskjent da hun vant Eurovision Song Contest med gruppa Bucks Fizz.

I et større intervju med Mirror avslører sangeren, som fortsatt er aktiv på scenen, at hun nå tvinges til å operere bort deler av tunga. Årsaken er at hun er blitt rammet av munnkreft.

Betegnelsen munnkreft omfatter kreft i munnhulen, tunge, mandler, svelg, gommer, spyttkjertler og lepper, ifølge Kreftforeningen.

Saken fortsetter under bildet.

Legene har informert Aston om at operasjonen i verste fall kan ødelegge mulighetene hennes for å noensinne kunne opptre på en scene igjen. Dersom man under operasjonen oppdager at kreften har spredd seg, vil finnes det også være en risiko for å miste taleevnen fullstendig, forteller hun.

- Dersom de fjerner mer av tunga mi, tror jeg sjansen for å kunne synge eller snakke igjen er minimal, sier Aston til avisa.

Ikke et alternativ

Årlig blir i overkant av 500 personer i Norge diagnostisert med kreft i munnen og i munndelen av svelget, ifølge NHI.

Knapt 150 personer i Norge dør årlig av kreft i munnhulen og svelget. Ved kreft i tunga, kan det være aktuelt å fjerne enten en del av eller halve tunga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer