FIKK KREFT: Sommeren 2014 ble The Black Eyed Peas-medlemmet Jamie Luis «Taboo» Gomez (ytterst t.h.) behandlet for kreft med spredning uten at offentligheten visste noe. Her er han avbildet sammen med bandkollegene will.i.am (William Adams), Fergie (Stacy Ann Ferguson), og Apl.de.ap (Allan Pineda Lindo) på Grammy Awards i 2007. Foto: Matt Sayles / AP Photo/ NTB Scanpix
FIKK KREFT: Sommeren 2014 ble The Black Eyed Peas-medlemmet Jamie Luis «Taboo» Gomez (ytterst t.h.) behandlet for kreft med spredning uten at offentligheten visste noe. Her er han avbildet sammen med bandkollegene will.i.am (William Adams), Fergie (Stacy Ann Ferguson), og Apl.de.ap (Allan Pineda Lindo) på Grammy Awards i 2007. Foto: Matt Sayles / AP Photo/ NTB ScanpixVis mer

«The Black Eyed Peas»:

Sangstjernen holdt kreften hemmelig i to år

- Det begynte med smerter i ryggen og magen min.

SEOGHØR.NO: På 2000-tallet var popgruppa The Black Eyed Peas svært populære, og de gav ut hele fem album i løpet av ett tiår.

Deretter ble det mer stille rundt gruppa, og flere av bandmedlemmene - som Fergie (41) og will.i.am (41) - gav ut musikk på egenhånd.

Nå avslører Jamie Luis Gomez (41), som er rapper og DJ i gruppa under artistnavnet «Taboo», at han ble diagnostisert med testikkelkreft i 2014.

Operert i all hast

Først trodde 41-åringen at han bare hadde influensa, forteller han i et eksklusivt intervju med People.

- Det begynte med smerter i ryggen og magen min. Jeg var så opptatt med å jobbe at jeg ikke bekymret meg for det, men jeg dro på legevakta for å sjekke det likevel.

Etter å ha vært gjennom flere tester fikk artisten beskjed om at han hadde testikkelkreft på stadium to. Det innebærer at kreften har spredd seg til lymfeknuter under mellomgulvet, ifølge Store medisinske leksikon.

- Allerede neste dag ble jeg lagt inn til operasjon for å få «moderskipet» fjernet. Men kampen min hadde nettopp begynt, sier han til People.

HEMMELIG KAMP: Taboo valgte å holde kreftsykdommen hemmelig i to år. I dag er han kreftfri. her er artisten avbildet på iHeartRadio Fiesta Latina Concert i november 2014, noen måneder etter at han fikk kreftdiagnosen. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/ NTB Scanpix
HEMMELIG KAMP: Taboo valgte å holde kreftsykdommen hemmelig i to år. I dag er han kreftfri. her er artisten avbildet på iHeartRadio Fiesta Latina Concert i november 2014, noen måneder etter at han fikk kreftdiagnosen. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/ NTB Scanpix Vis mer

- Et kappløp med tiden

Taboo, som har to barn på syv og fem år med kona Jaymie Dizon, legger til at kreftdiagnosen kom som et sjokk på de rundt ham.

- Familien min og gruppa var alle i sjokk, men will.i.am tok umiddelbart kontakt med en super lege som hjalp meg med en behandlingsplan. Det var et kappløp med tiden.

Artisten holdt kreftdiagnosen sin skjult fra offentligheten i lang tid, men nå velger han altså å være svært åpen om sykdomserfaringene sine. Ifølge CNN gjestet han også talkshowet «The Doctors» nylig.

- Cellegiftbehandlingen var som krig, tortur og et mareritt på én og samme tid, sa han i tv-programmet.

For et par dager siden delte han også et bilde på Instagram fra den gang han fikk sin tredje runde med cellegiftbehandling.

Saken fortsetter nedenfor.


Sangstjerna måtte fjerne sin høyre testikkel og fikk i etterkant behandling med cellegift fem dager i uka, seks timer hver gang. Den intense og aggressive cellegiftbehandlingen pågikk i 12 uker, skriver People.

Tenkte på barna sine

I intervjuet på «The Doctors» forteller Taboo, som også har en voksen sønn fra et tidligere forhold, at han tenkte mest på familien etter at han fikk påvist kreft.

FIKK STØTTE FRA KONA: Taboo og Jaymie Dizon sammen på Latin Grammy Awards i Las Vegas i 2011. Foto: Chris Pizzello/ AP/ NTB Scanpix
FIKK STØTTE FRA KONA: Taboo og Jaymie Dizon sammen på Latin Grammy Awards i Las Vegas i 2011. Foto: Chris Pizzello/ AP/ NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tenkte på barna mine: 'Kommer jeg til å få se barna mine vokse opp?'. I dét øyeblikket husker jeg at jeg fortalte det til kona mi. Og vi bestemte oss for å kjempe, ikke flykte.

I dag er artisten kreftfri, men han ønsker å advare andre og oppfordre dem til å lytte til kroppen sin.

41-åringen understreker også at kreft ikke gjør forskjell på folk, og at hvem som helst kan bli rammet.

- Jeg var i god form. Jeg spiste sunt, jeg trente, men selv med den sunne livsstilen skjedde det, sier han i et intervju med Forbes.