Elisabeth Andreassen savner kjæresten hver dag:

Sang for sin døde ektemann

- Han ga meg mer enn noen annen på denne jord, sier Bettan.

DEDIKERTE KONSERT TIL EKTEMANNEN: Da Elisabeth Andreassen holdt konsert i Sandefjord, dedikerte hun sangene til ektemannen Tor, som i fjor gikk bort etter et hjerteinfarkt. Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Ikke et øye var tørt da Elisabeth Andreassen (59) avsluttet premieren på sitt sommershow i Sandefjord «Bettan - Evert Taube og andre menns viser».

Artisten dedikerte showet til ektemannen Tor - som i fjor døde brått av hjerteinfarkt. Tårene trillet blant kjendisgjestene på premieren, da tobarnsmoren sang «Danse mot vår», og kom med en avsluttende hilsen til sin kjære.

- Den viktigste mannen i mitt liv var ingen trubadur. Han skrev ingen viser og komponerte ikke musikk, men han har likevel gitt meg mer enn noen annen på denne jord, fortalte Elisabeth fra scenen.

Spilte i salen der hun giftet seg

Showet, som har høstet strålende kritikker, ble fremført på Scandic Hotel Sandefjord - et sted Elisabeth og Tor delte mange helt spesielle minner. Konserten fant nemlig sted i den samme salen, der de to ble mann og kone i 1994.

- Tor likte Sandefjord og var opptatt av hotellet. Her spiste vi, her lo vi, her drakk vi, her la vi planer, her elsket vi og her i denne salen giftet vi oss, fortalte en tydelig rørt Bettan.

Varme minner

Elisabeth og Tor ferierte i fjor sommer på sin hytte på Bjørnøya i Asker, da 64-åringen døde, etter et hjerteinfarkt. Bare to uker senere sto hun på scenen i Tønsberg sammen med Bobbysocks-kollega Hanne Krogh (61).

Den flotte sangeren har aldri lagt skjul på at arbeidet og musikken har fungert som terapi i den tøffe tiden. Likevel går det ikke en dag uten at hun tenker på ektemannen.

STERK: Elisabeth Andreassen har vært sterk etter ektemannens plutselige bortgang, og har flere ganger stått på scenen i ettertid. FOTO: NTB Scanpix
STERK: Elisabeth Andreassen har vært sterk etter ektemannens plutselige bortgang, og har flere ganger stått på scenen i ettertid. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Det er som det var i går og slik er det med alle minnene rundt Tor. De er så varme og nære og sterke og lyse. Det at de er så lyse, har også gjort det mulig å snakke om det, dele, og ikke minst gå videre. Så Tor, denne kvelden er først og fremst til deg.

Skryt av kjendisvennene

Sammen fikk ekteparet barna Anna (22) og Nora (20), som selvsagt var tilstede på premieren for å støtte mamma. Det var også kjendiser som programleder Dag Erik Pedersen (58), Hallvard Flatland (60), Hege Schøyen (60), Liv Ullmann (78) og Nils Vogt (69) hadde bare lovord om «La det swinge»-sangeren.

- Jeg hadde veldig glede av konserten. Elisabeth var strålende - trygg og naturlig på scenen. Det er alltid en fryd å se på henne, og jeg synes hun toppet seg selv i dag, mente Nils Vogt.

STORT SAVN: - Han ga meg mer i verden enn noen annen, sa Elisabeth Andreassen fra scenen. Hun og Tor ble sammen i 1992 og giftet seg i 1994. Her fotografert i 2003. FOTO: NTB Scanpix
STORT SAVN: - Han ga meg mer i verden enn noen annen, sa Elisabeth Andreassen fra scenen. Hun og Tor ble sammen i 1992 og giftet seg i 1994. Her fotografert i 2003. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Enorm støtte etter tapet

Andreassen har hele tiden valgt å være åpen om savnet etter ektemannen. Kort tid etter at dødsfallet ble kjent, takket hun for all støtten på Facebook.

«Min kjære Tor. For et ubeskrivelig savn. Vi skal ta vare på snekken din og oss selv i din ånd. Du ga oss alt som er verdt å ha i livet. Takk til alle som har vært innom og støttet oss i disse tøffe dagene» skrev hun blant annet i Facebook-innlegget.

Fridde på Burger King

Paret møttes gjennom felles venner i 1992. Det tok ikke lang tid før han fridde, og i et intervju med Se og Hør trekker Elisabeth lattermildt frem frieriet som det mest romantiske hun har opplevd i livet.

– Da min mann fridde til meg på Burger King på Fornebu før han dro hjem til Hamburg, der han bodde den tiden. He he he … Romantisk.

Før den populære artisten møtte ektemannen som 34-åring hadde hun ingen drøm om å gifte seg, men Tor forandret alt.

– At vi var to voksne mennesker da vi traff hverandre, var bare en fordel. Vi hadde ett år da vi pendlet mellom hans bolig i Hamburg og min i Oslo, og da vi flyttet sammen visste vi begge hva vi ville. Og siden har det bare gått oppover, har Bettan tidligere fortalt til bladet.

«Bettan - Evert Taube og andre menns viser» arrangeres av Aller, som også eier Seoghør.no.

LES OGSÅ: Bettan åpner seg om tapet av ektemannen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer