DYKTIG: Privatetterforsker Tore Sandberg har mottatt 14 priser for sitt arbeid for å renvaske personer som er uskyldig dømt. Foto: Werner Juvik, Se og Hør
DYKTIG: Privatetterforsker Tore Sandberg har mottatt 14 priser for sitt arbeid for å renvaske personer som er uskyldig dømt. Foto: Werner Juvik, Se og HørVis mer

Sandberg må kreftopereres

- Sommeren blir annerledes enn planlagt, medgir kreftrammede Tore Sandberg.

SEHER.NO: Privatetterforsker og Se og Hør-medarbeider Tore Sandberg (64) har mottatt 14 priser de siste årene for sitt utrettelige arbeid for å renvaske mennesker som er uskyldig dømt. Nå er det derimot hans egen helse det gjelder.

- Det begynte med at jeg i vinter fikk sterke ryggsmerter. Enkelte dager var det et slit å komme seg opp av sengen. Jeg gikk til legen, og røntgenbilder avslørte en ganske så vanlig skiveutglidning. Ingen grunn til panikk, med andre ord. Men så ville legen sjekke andre organer litt grundigere, og det var bra, forteller Sandberg til Se og Hør.

På et av bildene fant de en liten svulst på en av nyrene. Dermed kan privatetterforskeren gå en tøff sommer i møte.

- I begynnelsen av juli skal jeg på operasjonsbordet, og prognosene er bra. Som du ser henger jeg ikke med hodet, selv om sommeren selvsagt blir annerledes enn planlagt, forteller 64-åringen, som nettopp har kommet hjem etter en avslappende uke på de italienske riviera.

- Jeg har vært heldig. Kanskje ved en liten tilfeldighet ble svulsten oppdaget på et tidlig stadium, sier han til bladet.

Nå takker han kona for all støtten.

- Hun er helt fantastisk. Hun er sindig og rolig og en enorm støtte for meg.

Tore Sandberg er godt kjent blant Se og Hørs lesere blant annet etter sitt arbeid for å få Fritz Moen renvasket. Moen satt over 18 år i fengsel, dømt for to drap han ikke hadde begått. Sandberg avslørte med det Europas verste justismord, noe som førte til at selveste justisministeren måtte gå offentlig ut å beklage på samfunnets vegne.

LES OGSÅ: Avslører mulig justismord