Skam sesong 4 :

Sana får hovedrollen i nye «Skam»

«Siste sesong mandag 13.28».

HOVEDROLLE: Iman Meskini spiller Sana i neste Skam-sesong. 
Foto: NRK
HOVEDROLLE: Iman Meskini spiller Sana i neste Skam-sesong. Foto: NRK Vis mer

(Seoghør.no): I mars kunne Seoghør.no avsløre de første klippene fra den etterlengtete fjerde sesongen av NRK-serien «Skam».

Nå er den første traileren av det som ser ut til å bli siste sesong av «Skam» sluppet.

Der hintes det også kraftig til at rollefiguren «Sanna» som blir sesongens hovedperson.

Klippet viser at Sana setter i gang en rekke hendelser med vilje.

Klippet spilles baklengs og starter med at Even blør neseblod. Det ser ut som om han er blitt slått ned, før det spoles tilbake i klippet at det ser at det er Christ som vært uheldig med en selfiestang på fest fordi Eva har skumpet borti henne.

Samtidig som Noora snubler over Vilde. Tilslutt ser vi at Sana spenner bein på henne før hun ser opp og smiler lurt til kamera før denne teksten kommer opp på skjermen:

«Siste sesong mandag 13.28».

Ønsket av fansen

Det har lenge vært spekulasjoner om hvem som kommer til å bli hovedrolleinnehaver i den neste sesongen av NRKs populære serie.

Etter Dagbladets avstemning i desember, ble det klart at det er Iman Meskini, Sana, som flest fans ønsker at «Skam» skal følge nærmest i sesong fire, med 24 prosent av stemmene.

INNSPILLING: Dagbladet oppdaget at «Skam» spilte inn scener til sesong 4 på Hasle T-banestasjon i Oslo onsdag kveld. Video: Jonas Pettersen / DagbladetVis mer Vis mer

I forrige sesong var også Sana en sterk biperson, som utfordret Isak i hans holdninger til homofili. En muslimsk blogger var med på å forme rollen til Sana.

I en scene fra sesong 3, der karakteren Isak spør Sana om hvordan islam stiller seg til homofili, fikk serieskaperne råd om hvordan den muslimske karakteren kunne svare så virkelighetsnært som mulig.

Da stilte Aud Tønnesen (dekan på Det teologiske fakultet) opp sammen med blogger Maryam Trine Skogen for å hjelpe til. Det var Vårt Land som først omtalte saken.

- I Koranen er det ikke mulig å finne en positiv referanse om homofili, så man er nødt til å se religionen i et større perspektiv, forklarer Skogen overfor Dagbladet.

NRK holder kortene tett til brystet når det gjelder suksess-serien.

- Fansen får følge med slik de har gjort de forrige sesongene, sa en svært ordknapp Andreas Blaauw-Hval, presseansvarlig i NRK, til Dagbladet i mars.

Tidligere i år fikk et Instagram-bilde lagt ut av Ulrikke Falch, som spiller karakteren Vilde, spekulasjonene til å eksplodere. Fansen trodde hun hadde avslørt seg selv som seriens neste hovedperson. Dette avviste hun da.

SKAM- Ulrikke på Norway Cup, der hun spiller kjendiskamp. Hun snakker om spiseforstyrrelser, SKAM-suksessen og møte med andre mennesker. Vis mer

Det er ikke bare norske tv-tittere som har lagt sin elsk på «Skam» og de intrigene serien byr på. Nylig gikk «Skam»-paret fra tredje sesong, Isak (Tarjei Sandvik Moe) og Even (Henrik Holm), til topps i E! Onlines kåring over årets TV-par.

Gutta danket dermed ut «Shadowhunters»' Magnus og Alec i siste runde med 55 prosent av stemmene, etter å ha tatt seg videre fra en tidligere avstemming.

Thomas Hayes slutter i NRK-serien SKAM. Til Seoghør.no forklarer han hvordan serien forandret livet. Vis mer

E! Online beskriver Isak og Even som en «uventet kraftpakke», og spådde at de kunne stikke av med seieren etter å ha danket ut flere favoritter tidligere i konkurransen.

Romansen mellom Isak og Even utgjorde kjernen i tredje sesong av NRK-suksessen, som kom ut før jul.

LES OGSÅ: Se de første bildene fra sesong 4 av «Skam»