RADIKALE SYNSPUNKT: Natalie Portman sammenligner det å spise kjøtt med voldtekt. Foto: All Over Press
RADIKALE SYNSPUNKT: Natalie Portman sammenligner det å spise kjøtt med voldtekt. Foto: All Over PressVis mer

Sammenligner kjøtt med voldtekt

Skuespillerinnen Natalie Portman har lite til overs for kjøttspisere...

SEHER.NO: Natalie Portman (28) avslørte at etter å ha flørtet med vegetarisme i flere år, har hun nå blitt vegetarianer på fulltid.

Det var Jonathan Safran Foers bok "Eating Animals", som fikk henne til å ta det siste permanente steget. Skuespillerinnen - som har studert ved det anerkjente universitetet Harvard - sendte nylig et brev til The Huffingtonpost, hvor hun sammenligner det å spise kjøtt med voldtekt.
 
- Det å spise kjøtt, for ikke å være frekk mot dine bordkamerater eller verter, er helt absurd. Det er som: "Jeg tror ikke på voldtekt, men hvis det er det som skal til for å gjøre de andre glade, så får jeg vel gjøre det da", skriver Portman.

Jonatha Safran Foer - som er en vegetarisk aktivtist og en støttespiller for radikal litteratur - har fått kritikk for å være "umandig" og "barnslig" i synene sine i boken. 

Natalie går nå ut og forsvarer Jonatans synspunkter.

- Jeg synes at Foers kamp mot å spise kjøtt, er modig, ikke bare fordi det er et upopulært tema, men det har blitt karakterisert som umandig, ubetenksomt, og barnslig. Han minner oss på det at å være et menneske krever mer enn bare, "Det smaker godt, derfor spiser jeg det".

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no , eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Vil bare ha en sjanse