Helene Olafsen og Stian Blipp:

Sammenligner forholdet med et arrangert ekteskap

- Vi kjente hverandre ikke noe særlig godt fra før av, avslører Stian Blipp.

GODE VENNER: I dag er programlederne for «Senkveld», Helene Olafsen og Stian Blipp, gode venner. Det kunne imidlertid gått begge veier. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: I dag er programlederne for «Senkveld», Helene Olafsen og Stian Blipp, gode venner. Det kunne imidlertid gått begge veier. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i april TV 2 annonserte at det var Stian Blipp (28) og Helene Olafsen (28) som skulle ta over spakene for det populære programmet «Senkveld», etter at de tidligere programlederne Thomas Numme (48) og Harald Rønneberg (45) la skoene på hylla i november i fjor.

Selv om det tilsynelatende ser ut til at overtakelsen har blitt en suksess, var det ikke gitt at Stian og Helene skulle få den gode kjemien som de tilsynelatende har på skjermen.

I et intervju med TV 2 i dag avslører Helene at hun bare to dager før annonseringen fikk beskjed om at det var nettopp henne som skulle ta over.

- Jeg rakk ikke å tenke så mye. Jeg kunne jo ikke si nei til det. Så plutselig var vi i gang. forteller den blide 28-åringen til kanalen.

FEIRet: - Fire måneder med spenning og nervøsitet ble forløst i kveld, sa Helene Olafsen og Stian Blipp etter sin første «Senkveld»-sending. Video: Ruben Pedersen og Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer Vis mer

Kjente hverandre ikke

Selv om Stian hadde blitt informert, og fått tilbudet om jobben, noe før Helene, beskriver han likevel starten på «Senkveld»-karrieren som et slags arrangert ekteskap.

Han avslører blant annet at han ikke kjente til Helene før de kastet seg ut i rollen som programlederduo i et av Norges mest populære TV-program.

- Litt sånn: «Ok, Helene og Stian, nå skal dere gifte dere, lykke til!». Vi kjente hverandre ikke noe særlig godt fra før av. Jeg hadde møtt Helene én gang før i OL i Sotji. Da løp hun halvgråtende forbi meg fordi hun hadde skadet seg. Det var det vi hadde hilst, forklarer han.

Hadde troen

Til tross for et kanskje noe forhastet samarbeid, var Stian likevel aldri i tvil om at dette skulle bli en suksess.

- Men hun har jo den sjarmen som tar deg uansett om du sitter 15 meter fra TV-apparatet. Så jeg var ganske rolig på at det kom til å bli bra på et tidspunkt.

Å overta «Senkveld» etter Thomas og Harald kan kanskje føles som «Å hoppe etter Wirkola», men det var langt ifra noen uerfarne programledere som overtok stafettpinnen i høst.

Bak seg hadde Stian Blipp allerede skaffet seg en bred programledererfaring, og har i likhet med Thomas og Harald selv, blant annet ledet «Idol». Han har også tidligere vært programleder for «Norske Talenter» og «Mitt Dansecrew», i tillegg til at han de siste årene har hatt sitt eget talkshow, «Stian Blipp Show», på samme kanal.

Helene ledet på sin side årets idrettsgalla sammen med Atle Pettersen, og var i tillegg reporter og ekspert for Discovery under OL i Pyeongchang. I 2017 stakk hun for øvrig av med andreplassen i «Mesternes mester», mens hun klatret helt til topps i «Skal vi Danse» samme år.

Saken fortsetter nedenfor.

HURRA: Helene Olafsen og dansepartner Jørgen Nilsen forteller om gleden etter å ha vunnet «Skal vi danse»-finalen på TV 2. Video: Sølve Hindhamar Vis mer

- Vennskap i ekspressfart

I et tidligere intervju med Se og Hør har Helene blant annet omtalt samarbeidet som et «vennskap i ekspressfart».

- Jeg har tenkt over det noen ganger. At alt kunne gått galt om vi ikke hadde passet bra sammen. Heldigvis skulle det vise seg at ting fungerte ganske bra, og at vi er ganske like på mange områder. Han har blitt en slags bror, fortalte hun da Se og Hør møtte 28-åringen under TV 2s høstlansering tidligere i år.

LES OGSÅ: - Visste ikke om jeg kom til å klare det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer