UTSETTER SEG FOR FARE: Personer som er i forhold i krise bør absolutt ikke delta i Skal vi danse, advarer ekspert. Her er alle deltagerne fra årets sesong. Foto: SCANPIX
UTSETTER SEG FOR FARE: Personer som er i forhold i krise bør absolutt ikke delta i Skal vi danse, advarer ekspert. Her er alle deltagerne fra årets sesong. Foto: SCANPIXVis mer

Samlivseksperter advarer mot "Skal vi danse"

- Dersom et par er i krise, vil jeg sterkt fraråde å delta...

SEHER.NO: Flere samlivseksperter mener det ikke er uproblematisk når kjendiser deltar i tv-serier som ''Skal vi danse'' på TV 2.

- Parene utsetter seg for større fare enn ved det årlige julebordet, sier samlivsekspert Eva Mohn ved Barn og voksensenteret i Trondheim til Seher.no.

- Biologien får virkelig anledning til å blomstre fritt. Det skjer noe med oss mennesker når vi går inn i hverandres intimsone, og kroppene kan begynne å tro at dette er riktig, forklarer hun.

I tidligere runder av tv-programmet har vi sett at flere av kjendisdeltagerne har brutt ut av forhold i etterkant.

Utfordrende
Flere av ''Skal vi danse''-deltagerne har fått føle presset fra omgivelsene, og tidligere deltager Dag Otto Lauritzen (54), bekrefter til Seher.no at det var utfordrende for parforholdet å være borte så mye.

- Det ingen tvil om at konkuransen fikk fokuset vekk fra familien hjemme i Grimstad, og at det var tøft.

Og:

- All ære til min kone Ellen som tåler mine krumspring, med et veldig høyt aktivitetsnivå, sier Lauritzen spøkefullt, med referanse til at han er med på svært mye i sitt profesjonelle virke.

Kroppen styrer
Eva Mohn sier at det å danse og leve så tett på et annet menneske enn sin partner er utfordrende på flere plan, men spesielt fysisk.

- Vi mennesker er utstyrt slik at vi ikke alltid lar oss styre med viljen. En ting er hva fornuften sier oss, en annen ting er hva kroppen vil. Par i denne situasjonen kan ha god nytte av å snakke sammen om hva jobben innebærer både før og underveis.

Deltaker i årets konkurranse, programleder Hallvard Flatland innrømmer at dansingen tar mye tid og at det går utover de hjemme.

Fraråder par i krise
Også Peder Kjøs, spesialist i klinisk voksenpsykologi mener at det er viktig at kjendiser som deltar prøver å gi partneren sin et realistisk og avdramatisert bilde av det som foregår.

- Det vil ikke være en god idé å prøve å "sjekke"eller "overvåke", men det er fint for begge hvis de snakker så godt sammen at de begge ville merket det hvis noe var galt. En slik nærhet bygges opp over tid og bør være på plass lenge før deltakelsen - dette er ikke så lett å få på plass i et skippertak, sier han til Seher.no.

Og:

- Dersom et par er i krise, vil jeg sterkt fraråde å delta i ''Skal vi danse'', konkluderer Mohn.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Det har vært beintøft