«Sommerhytta»

Samler inn penger til «Sommerhytta»-paret

Anna og Jone fra seersuksessen sto tomhendte igjen etter finalen. Nå får de hjelp fra uventet hold.

VANT: Etter ti lange og intense uker på «Sommerhytta« er vinnerne endelig kåret. Video: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag var det finale i snakkisprogrammet «Sommerhytta», hvor far og datter Kurt Rasmussen (48) og Veronica Johansen Rasmussen (26) kunne juble over å bli hytteeiere.

De tre andre parene måtte imidlertid se hytta de har bygget og pusset opp i ti uker glippe.

Det førte til mye frustrasjon fra deltakerne, som mente at vinneren allerede var gitt fra første stund. De hevder nemlig at Rasmussen satt på langt større håndverkerferdigheter enn det som er vist på tv, og at konkurransen ikke ble rettferdig.

RING PÅ FINGEREN: Anna ser lyst på fremtiden sammen med Jone etter «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

Samler inn penger

Tv-suksessen, som har satt rekord i antall seere med i snitt 600 000 tv-tittere gjennom hele sesongen, har fått massiv oppmerksomhet - noe deltakerne har kjent på på både godt og vondt.

Særlig Anna Rosenlund Skretteberg (23) og Jone Engemoen Hansen (27) har fått mye tyn i sosiale medier. Etter finalen fikk de imidlertid se at de også har etterlatt seg et svært godt inntrykk.

Seer Irene Sandmoen likte nemlig paret og innsatsen deres i programmet så godt at hun startet en innsamlingsaksjon.

STIKKER: Etter en konkurransen i «Sommerhytta» blir Anna og Jone intervjuet, da stikker Anna fra intervjuet. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg har jo hatt dem som favoritt siden dag én. Jeg synes det unge paret fortjener en hytte. Anna er kjempeflink på styling, også har hun jo laget en del av møblene til hytta selv. Det er blant det som gjør at jeg har fått et hjerte for dem. Jeg synes de virker veldig jordnære, sier hun til Se og Hør.

Spleisen har vært ute i et døgn, og pengene tikker stadig inn. I skrivende stund har det kommet inn hele 20 000 kroner til paret på Spleis.no.

Ulik prisantydning

Når finalen var over ble hyttene lagt ut for salg, så det blir neppe mulig for Skretteberg og Hansen å kjøpe hytta de sto på så hardt for. Den har fått en prisantydning på 4 100 000 kroner, viser Finn-annonsen.

Christine og Adrian sin hytte er anslått til langt mindre - 3 500 000 kroner, mens tvillingparet Trine og Trude sin hytte har fått en takst på 3 850 000 kroner.

TAPTE: Jone og Anna måtte se hytta de hadde jobbet så hardt med glippe. Foto: Espen Solli/TV 2
TAPTE: Jone og Anna måtte se hytta de hadde jobbet så hardt med glippe. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

- Da begynner det å bli dårlig tid, tror jeg. Det er uansett veldig hyggelig, og pengene må eventuelt bli satt av til en hytte nå eller senere, sier Hansen til Se og Hør.

Årsaken til de ulike prisantydningene skyldes tomtestørrelse og utsikt, skrev Børsen torsdag.

FINALEUKE: Finaleuken var i gang på «Sommerhytta», og da Finn skulle holde en liten tale måtte han avbryte. Video: TV 2 Vis mer

Takknemlig

Paret har som kjent fått mye negative kommentarer, så Hansen er veldig glad for at noen unte dem seieren så mye at de har begynt å samle inn penger.

- Det er hyggelig at folk tenker at det betyr så mye for dem at vi skal ha hytte. Det betyr jo selvfølgelig mye for oss at vi har gjort såpass inntrykk. Det er veldig positivt for oss med en sånn boost på slutten, sier han.

- Det er jo ikke noe man forventer, man tenker at vi har tapt. At vi kan få et plaster på såret betyr veldig mye, og gjør det enklere for å oss å nå hyttedrømmen, legger Skretteberg til.

Spleis-initiativtaker Sandmoen kjente altså ikke paret fra før, men har nå fått god kontakt med Skretteberg i sosiale medier.

- Jeg har fulgt alle sesongene av «Sommerhytta», et program jeg liker veldig godt. Men jeg har aldri tenkt å starte Spleis før. Det er vanskelig å sette fingeren på hvorfor jeg ville gjøre det, men det var rett og slett at hjertet mitt falt på Anna og Jone, sier hun.

LES OGSÅ: - Folk tror det bare er Kurt som jobber

TILBAKE: Fjorårets vinnere Levi Try og Øyunn Krogh var tilbake på «Sommerhytta», og dette sier de om deltakerene. Video TV 2 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer